O fotografie marcată de My Modern Met ca fiind una dintre Best of 2021. Autorul, Simon Needham, a adunat un portofoliu interesant cu fotografii ale unor animale împinse spre dispariție de către om.
Mituri SEO demontate de Google
John Mueller este Google’s Search Advocate. El răspunde oficial, în numele Google, la întrebările profesioniștilor SEO, iar colecția de insight-uri de aici a fost alcătuită pe baza acestei experiențe.
Am selectat două dintre miturile lămurite de Mueller:
Numărul de backlinks nu contează. Numărul total de linkuri care trimit către un site web este irelevant pentru Google. Un singur link bun de la un site relevant poate avea un impact mai mare decât milioane de linkuri de calitate scăzută.
„... ați putea să creați milioane de linkuri pe milioane de site-uri web dacă doriți, iar noi am putea să le ignorăm pe toate.
Sau ar putea exista un singur link foarte bun de la un singur site care, pentru noi, este un semn foarte important cum că ar trebui să tratăm acest site ca fiind relevant, deoarece a primit acel link. Deci, în esență, numărul total este complet irelevant."
Erorile 404 sunt normale
Este normal ca un site să aibă erori 404, așa că Google nu le tratează ca pe un factor negativ de clasificare.
„Nu vedem asta ca pe un semnal de slabă calitate sau ceva de genul acesta. Singurul moment în care cred că 404 ar începe să pară ceva problematic pentru noi este atunci când pagina principală începe să returneze 404. Atunci ar putea fi o situație în care am putea spune: Nu știu dacă acest site mai este încă funcțional. Dar dacă părți ale site-ului sunt 404, nu contează."
De vorbă cu artista care a vândut o casă NFT cu 500.000 de dolari
Artista digitală contemporană Krista Kim, deschizătoare de drumuri în domeniul tehnologiei ca mediu artistic, testează experiența meditativă și transcendentă a artei digitale încă din 2012.
Fondatoare a mișcării Techism și considerată „noul Rothko digital”* de către Forbes, Krista crede că arta este necesară și esențială pentru dezvoltarea tărâmului digital, o filosofie pe care a încorporat-o în crearea Mars House, prima casă NFT (imagine sus), pe care a vândut-o la începutul acestui an cu 500.000 de dolari.
*Mark Rothko (1902-1970), pictor abstract.
Câteva dintre ideile Kristei:
A existat o cursă spațială în anii '60, iar acum, în 2021, există o cursă a metaversului. Oamenii se grăbesc cu adevărat să construiască noul metavers.
Oamenii vor cumpăra case digitale, experiențe, vacanțe și modă în metavers. Practic, vom trăi o extensie paralelă a realității noastre în metavers, în care NFT-urile ne vor permite să deținem case și obiecte frumoase, rare și de colecție.
Brandurile au o oportunitate unică de a comunica cu comunitățile lor în metavers, fie că este vorba de realitatea virtuală sau de realitatea augmentată. Brandurile nu mai sunt doar niște logouri foarte bine comercializate. Acum devin comunități pe care le aduci într-o experiență imersivă, atât în metavers, cât și în viața reală. Gamificarea, tokenizarea și experiențele imersive, toate acestea sunt instrumente noi în marketing.
Mediile digitale sunt principala noastră sursă de comunicare; este firesc să începem să exprimăm arta și ceea ce înseamnă să fii om prin intermediul limbajului digital.
Arta este o expresie a individului și a relației sale cu lumea. Și cred că arta digitală ca mijloc de exprimare este următoarea tehnologie și următorul mediu pentru artă. (Sursa)
Poți să vizitezi studioul Kristei, aici. E interesant.
Ca să prinzi viteza maximă: Memoria Kingston FURY Beast DDR5
Uită-te pe fereastră.
Nu e tocmai vremea potrivită să stai pe afară, așa că jocurile te așteaptă să le învii în PC. Și pentru a fi cel mai bun în gaming, azi vorbim un pic despre noua memorie Kingston FURY Beast DDR5 care te va face invincibil la viteză, că doar de aceea și-a adăugat numele de FURY.
(Altfel, Kingston FURY este divizia de jocuri a Kingston Technology, lider mondial în producția de memorii și soluții tehnologice.)
Important: Kingston FURY Beast DDR5 nu îți oferă performanță maximă doar în jocurile cu cele mai extreme setări, ci în orice activitate care cere resurse importante: streaming live 4K+, video, animație, grafică cu randare 3D. Și cum în aceste timpuri conținutul video este rege, cred că această memorie este ce-ți trebuie.
Câteva specificații:
· Cu o viteză de pornire agresivă de la 4800MHz, memoria DDR5 este mai rapidă cu 50% față de DDR4
· Capacitate: un singur modul - 16GB; kit de două module - 32GB
· Stabilitate îmbunătățită pentru overclocking. On-die ECC (ODECC) ajută la menținerea integrității datelor pentru a susține performanța maximă în timp ce îți depășești limitele
· Memoria a fost testată de cei mai importanți producători mondiali de plăci de bază (de exemplu: MSI, ASUS, ASRock și Gigabyte), astfel încât să poți construi și actualiza cu încredere pe placa de baza preferată
· Memorie pregătită și certificată Intel XMP 3.0. Vine cu temporizări, viteze și tensiuni preoptimizate pentru performanțe de overclocking și salvarea de noi profiluri personalizabile de către utilizator
Fiind bazată pe cea mai nouă tehnologie în domeniu, memoria Kingston FURY Beast DDR5 este în topul vânzărilor, așa că e bine să o treci la favorite pe site-ul marilor magazine online și să pândești când sosesc loturi noi.
ASBIS este distribuitor Kingston în România.
Ca o cafea tare
Dacă auzi pe cineva care se laudă cum că doarme foarte puțin pentru a fi mai performant(ă) și a munci mai mult, fugi. Lipsa de somn prostește, îmbătrânește, îmbolnăvește - argumentează Psyche, care ne îndeamnă să ne odihnim bine și ne dă și niște sugestii.
Astfel, un pui de somn de 20 de minute oferă un impuls de energie comparabil cu o ceașcă de cafea tare (fără prăbușirea ulterioară) și ne ajută să reținem mai bine informații noi. Și chiar dacă nu îți permiți un pui de somn la locul de muncă, îmbunătățirea somnului acasă, prin stabilirea unei ore regulate de culcare și un ritual înainte de culcare, care să liniștească mintea și nervii, va da roade. Studiile pe termen lung arată că un somn bun oferă beneficii pe tot parcursul vieții în ceea ce privește o sănătate fizică mai bună, o mai mare stabilitate emoțională, risc mai scăzut de demență la senectute și o îmbătrânire mai sănătoasă.
Cum se matrafoxează popoarele
Un studiu (De câte ori pe an vă îmbătați serios?) în care poporul român iese onorabil. Ori au cam fabulat respondenții noștri, ori avem înțelesuri diferite asupra noțiunii de drunk. (Studiul)
O jucărie sofisticată la un preț bun
Plătești 600 de dolari în avans și vara viitoare primești acest braț robotic bazat pe AI cu care vei putea experimenta diverse.
Sponsorizat
ShopSmart cu UniCredit Bank
Suntem în frenezia cumpărăturilor de Crăciun. Pont: dacă folosești carduri UniCredit, verifică să ai aplicația Mobil Banking actualizată. Accesează apoi programul de cashback ShopSmart, direct din aplicație, activează-l și poți beneficia de superoferte la cumpărături prin acumulare de cashback (bani înapoi în cont) sau puncte de loialitate, la fiecare achiziție cu un card UniCredit. Întrebări? Nicio problemă, click aici.
SCURTE
Suntem fascinați de natură. Peste 91 de mii de vizualizări a adunat un clip time lapse cu creșterea unui ardei.
________________
O bogată colecție de postere din fostul spațiu comunist. Cu vânzare.
În imagine: poster educativ din Ungaria, 1968: Roșu însemnă Stop.
__________________
Paleta de culori la modă în grafică anul viitor. Acest set de culori a fost stabilit de AI pe baza descărcărilor de fotografii Shutterstock. Oameni cer culori senine, calme.
___________
Facebook a contribuit la genocidul musulmanilor Rohingya din 2017, permițând propagarea discursurilor de ură împotriva acestei minorități persecutate în Myanmar, potrivit unei acțiuni în justiție lansate ieri în Marea Britanie și Statele Unite. Avocații victimelor genocidului cer despăgubiri de peste 150 de miliarde de lire sterline de la Facebook. Aceștia susțin că algoritmii Facebook au promovat și amplificat discursul de ură împotriva Rohingya, care trăiesc în vestul îndepărtat al Myanmarului și sunt priviți cu dispreț rasist de o parte a populației majoritar budiste - scrie prestigiosul The Times.
____________________
Autobuzele din Alba Iulia au senzori care măsoară poluarea aerului de pe traseu și transmit datele culese. Totodată, dispecerii regiei de transport primesc informații în timp real despre poziționarea, viteza și direcția de deplasare a autobuzelor. Acest oraș a trecut deja în categoria smart city. Povestea.
——————————
Punem pariu că o posibilă tendință în marketing va fi renunțarea la Facebook, Instagram sau TikTok, medii care coagulează natural haite de hateri? Bine, Lush e o companie mică, eco, care își poate permite asemenea cascadorii, dar pe termen lung ar putea deveni de prost gust să te mai amesteci în gloata imensă și din ce în ce greu de stăpânit a rețelelor sociale tradiționale. Există soluții alternative. Povestea.
__________________
Cele mai bune seriale din 2021. Mare parte ne sunt accesibile și nouă.
_____________
Îți dai seama ce s-au distrat israelienii cu politicienii noștri mioritici (și nu numai), după ce le-au instalat aplicația de spionaj Pegasus pe telefoane mobile securizate și i-au ascultat. Nu a fost foarte greu să facă asta, dovadă că au instalat Pegasus și pe iPhone-urile unor oficiali de rang înalt ai ministerului de externe american.
______________
Google va lansa anul viitor un Pixel Watch. Se grăbește, pentru că piața de smartwatch-uri crește. Iar dacă Fitbit, cumpărat de Google cu 2,1 miliarde de dolari, va crește, competitorii Apple și Samsung ar putea avea probleme.
Sus inima, englezi!
Dacă te alături celor care ironizează bucătăria britanică („mic dejun cu ouă ochiuri și iahnie plus oribila plăcintă cu rinichi la cină”), greșești. Experimentează dacă ai timp, ca feluri de Crăciun, plăcinta cu brânză și cartofi sau budinca cu fructe uscate foarte british. Sau altele.
(Și nu te mai chinui cu dieta în perioada asta, e inutil. Renunță la sentimentele de vinovăție.)
Cele mai bune piese muzicale din 2021, în viziunea Rolling Stone.
Pe primul loc, chestia asta de mai jos. Nu comentez.