În Helsingborg (Suedia) se află un Muzeu al eșecurilor comerciale. Pixuri BIC doar pentru femei, vehicule Segway, un smartphone Microsoft al cărui concept a costat 1 miliard de dolari sunt câteva dintre invențiile și inovațiile catastrofă.
În muzeul suedez poți vedea și perechea acestea de bețe pentru tobe cu capete bifurcate. Creatorul lor, sărit de pe fix evident, era convins că va revoluționa rock-ul.
Oportunitate: ești invitat(ă) să investești în robotul Flippy
Robotul Flippy, care lucrează deja, experimental, în restaurante fast food din SUA, a adunat până acum peste 10 milioane de dolari, de la 4.400 investitori, pentru dezvoltare. Sloganul? Flippy aduce inteligența artificială în bucătărie.
Dacă vrei să te îmbogățești (?), poți cumpăra acțiuni de aici.
Ai auzit până acum de „garbologie”?
„Salut, Victor,
Eu, de ceva vreme, practic garbologia (nume propus de mine), respectiv reciclez / valorific tot ce se poate (PET, sticlă, hîrtie, electronice) și căutând lucruri în ”gunoaie” (centrele de reciclare). Am avut surpriza să găsesc ”aur” pentru mine (cărți, scule de legătorie de carte etc).”
Acesta este un mesaj pe care l-am primit de la un fost coleg jurnalist, după ce am publicat textul despre mineritul urban.
Ca definiție minimală, garbologia este studiul comportamentului nostru față de gunoaie și obiectele pe care le aruncăm. Unde ajung ele? Sunt reciclate, reutilizate, transformate în compost? Poluează natura ani întregi sau chiar secole?
Foto: Obiecte recuperate din gunoi
Dacă folosești produse Samsung
Ai acum o zonă online unde activează comunitatea Samsung.
„Suntem foarte bucuroși să te anunțăm că am lansat Samsung Community în România! Acum ai un canal dedicat, pe website sau în aplicația Samsung Members, unde ai răspunsuri la întrebări, te conectezi cu alți utilizatori Galaxy și împărtășești experiența ta. Lăsăm ca experiențele voastre să le schimbe pe ale noastre.”
Google Certified Professional Cloud Architect este cea mai bine plătită certificare IT în 2020 în lume.
Care sunt alte 9 certificări din topul salariile semnificative, aici.
(Nu, Social Media Specialist nu este în top, nu mai căuta.)
Actualizarea argoului/expresivității urbane
Aflu că în exprimările dezinhibate nu se mai spune „nașpa” ci „ghenă”.
Filmul ăsta e ghenă - nu sună deloc rău.
Bazaconiile despre efectele 5G nu-i miră pe istorici
La începutul secolului 19, când britanicii făceau experimente entuziaste cu locomotive cu aburi, se răspândise vestea că la 75 de km/h, viteza pe care o prindeau atunci trenurile, doamnele își vor pierde uterul prin vagoane pentru că le va ieși exploziv din corp.
Zvonuri fanteziste au apărut și la lansarea comercială a electricității, a radioului și a televiziunii.
Unora le place jazzul
Șase concerte de jazz preluate din Brașov Jazz & Blues Festival (ediția a VIII-a, 4-6 septembrie 2020) sunt oferite gratuit în noiembrie pe platforma culturală Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuală.
Program:
• până pe16 noiembrie: Ana-Cristina Leonte Quartet (România)
• 09-22 noiembrie: Luiza Zan & Jazzpar Trio (România)
• 16-29 noiembrie: Cristi Copaciu Band (România)
• 23 noiembrie - 06 decembrie: Berti Barbera & Nicu Patoi: Blue Drops (România)
• 30 noiembrie - 13 decembrie: George Baicea Electric Blues Band (România)
• 07 - 20 decembrie: Dorrey Lin Lyles & LK Band (SUA - Germania)
Un cățel fașionist
Luxosul hotel Wynn din Las Vegas e cam gol, așa că marketingul a adus acest cățel robot care se plimbă prin lobby și distrează oaspeții. E un test - dacă roboțelul prinde la public, e posibil să fie multiplicat.
Enciclopedia sarmalelor
Au mai rămas mai puțin de 50 de zile până la Crăciun, așa că e timpul să te pui pe studiu, că doar nu o să treci sărbătorile cu fast food. O academie culinară pe care o recomand este pagina Facebook dedicată sarmalelor, despre ce întrupări iau acestea la diverse popoare europene.
Foto: sarmale nemțești pântecoase, încinse cu un dispozitiv ingineresc de oțel, pentru a sta cuminți în oală
Ce au mai lansat în România ADATA, Epson, Raiffeisen Bank, Samsung, BCR, Xiaomi, foodpanda, Razer.
Un ziar digital cum trebuie în aceste vremuri
Am verificat o știre dacă e falsă sau nu și așa am nimerit pe o platformă pentru millennials din India, thelogicalindian.com.
Ce îmi place la acest ziar digital cu target precis: are o secțiune bine articulată de fact check și una cu povești despre oameni aflați în situații deosebite. Este o publicație militantă, care pune degetul pe rănile sociale ale Indiei, fondată de doi tineri și care lucrează inclusiv cu voluntari.
Să spui povești „frumoase” doar de dragul storytelling, așa cum se întâmplă adesea la noi cu publicații super lăudate de hipsterime, e inutil, mimă tristă de jurnalism.
Rock din Mongolia? Sună excelent
Trupa de folk rock The HU din Mongolia folosește instrumente tradiționale, vocaliștii se dedau la incantații vechi din gâtlej, la strigăte de luptă și la poeme eroice.
Intro-ul acestui clip e cam lung, dar merită să ai răbdare. Numărul de vizualizări a depășit 62 de milioane în doi ani.