Fotograf: Matjaz Krivic. Rinocerul Najin se odihnește alături de îngrijitorul și paznicul său. Kenya. Aprilie 2021. Fotografie câștigătoare la Concursul Smithsonian Magazine.
Unii cumpără NFT pe care tot ei le-au scos la vânzare
O privire mai atentă asupra platformei LooksRare, care a devenit rapid principala piață NFT în funcție de volumul de tranzacționare, arată că cea mai mare parte a activității este reprezentată de fapt de utilizatori care își vând lor înșiși token-uri pentru a câștiga recompense sub formă de monede cripto.
Platforma LooksRare a fost lansată în ianuarie de către doi cofondatori anonimi - care își spun Zodd și Guts - ca o alternativă la liderul de piață OpenSea, în perioada de vârf a boom-ului NFT.
Aproximativ 18 miliarde de dolari din volumul de tranzacționare de pe platformă, aproximativ 95% din activitatea totală, ar putea reprezenta acest tip de vânzări trucate - wash sales.
Aceste tranzacțiile sunt văzute ca fiind una dintre numeroasele zone gri din cripto. În acest caz, vânzările se fac pentru a câștiga noi token-uri ca recompense, mai degrabă decât pentru a umfla prețurile NFT.
Totodată, LooksRare a contribuit în mod eficient la mascarea declinului cererii pe piața NFT. Vânzările totale pe OpenSea au scăzut în fiecare lună din acest an. În ultimele 30 de zile, volumul vânzărilor de pe această platformă a scăzut cu 67% , iar numărul comercianților cu 23%. (bloomberg.com)
17 castele pe care le poți închiria împreună cu prietenii, colegii, familia, prin Airbnb
De pildă, Kilmartin, în Scoția. Un castel din secolul al XVI-lea, cu cinci dormitoare, situat la două ore nord-vest de Glasgow. Te vei bucura de stilul clasic scoțian: sobă antică cu lemne, pereți de piatră și grinzi de lemn. Te vei simți oarecum ca având un pic de sânge albastru datorită bucătarului locului, gata să prepare o cină tradițională scoțiană. Pentru un minim de trei nopți, rezervarea castelului, în iunie, costă aproximativ 32.000 de lei, deci cam 6.000 de lei de familie.
(cntraveler.com)
Designul la care rezonează Zoomerii. Gothcore
Persoanele născute între 1995 și 2012 aparțin Generației Z, fiind numite și Zoomers, Plurals sau Post-Millennials. Sunt indivizi care au crescut odată cu internetul. Probabil că întreaga copilărie a multora dintre ei le este arhivată pe Facebook, iar social media a fost și este principala lor sursă de informare și interacțiune socială.
Zoomerii au o expunere incredibil de complexă la informații și la diferite modele. Designerii trebuie să fie mai nuanțati atunci când creează media pentru respectivul grup demografic, deoarece acesta posedă un al șaselea simț în detectarea falsului și ipocriziei. Brandurile care comunică cu acest grup la nivel personal și autentic vor câștiga întotdeauna în fața campaniilor corporatiste „lipsite de suflet”.
Grace Fussel, grafic designer de agenție în Manchester, inventariază cinci tendințe de bază în materie de design care te vor ajuta să creezi campanii și mesaje capabile să rezoneze cu psihicul Zoomerilor: Amped-up nostalgia; Hyper-visuality; The Metaverse; Inclusivity, fluidity, and activism și Gothcore.
De pildă, Gothcore înseamnă revenirea designului goth și emo, ca o reacție de respingere a perfecțiunii regizate din imaginile de pe Instagram. Neogoticul exploatează emoțiile mai întunecate ale unei generații care crește într-o lume în schimbare rapidă.
Un text util și bine articulat pentru cei care au de promovat produse și servicii destinate zoomerilor.
De unde și cum solicităm sprijin pentru finanțarea investițiilor derulate prin PNRR
Unul dintre cele mai bune lucruri care i se întâmplă României în următorii patru-cinci ani sunt investițiile UE de 29,2 miliarde de euro (granturi și împrumuturi) din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Domenii sociale și economice diverse de la energie, sănătate, educație și până la turism și cultură pot beneficia de aceste fonduri. Fiecare reformă și investiție va fi inițiată de ministere și alte instituții de stat, beneficiarii direcți fiind cu precădere cei publici, însă, important, vor exista și inițiative dedicate sectorului privat.
Evident, fiecare cerere de participare la PNRR (licitație, scheme de granturi, scheme de ajutor de stat etc) necesită proceduri și o documentație complexă, importantă pentru succesul solicitării.
Esențial totodată este și suportul pentru finanțarea investițiilor derulate prin PNRR.
În acest sens, UniCredit Bank anunță că oferă o gamă extinsă de produse și servicii pentru susținerea proiectelor de investiții: cont curent pentru derularea investiției; scrisoare de garanție pentru participarea la licitații; scrisoare de confort în vederea aplicării la apelul de proiecte sau oricând este solicitată de autoritatea responsabilă; credit punte pentru partea de grant; credit pentru finanțarea cheltuielilor curente.
Găsești detalii aici, unde poți solicita și suport pentru investiții derulate prin PNRR. Sau poți să le scrii specialiștilor băncii despre planurile tale de investiții la această adresă: fabricadeproiecte@unicredit.ro.
Copiii au TikTok pe creier
Ne-am convins deja că TikTok creează dependență, mai ales în cazul copiilor, care încă nu și-au dezvoltat pe deplin cortexul prefrontal, adică partea creierului responsabilă cu luarea deciziilor și controlul impulsurilor.
Cercetători ai Universității Zhejiang din China au ajuns la concluzia, pe baza unui program de scanare cerebrală, că acei copii cu un autocontrol mai scăzut au și cele mai mari probleme în a limita timpul petrecut în aplicație.
Explicația: videoclipurile alese de algoritmii pe baza preferințelor personale activează centrii de recompensă din creierul utilizatorului, inundându-l cu dopamină.
Astfel, când se pune problema ca un copil dependent de TikTok să se concentreze la școală un interval de timp mai lung decât durata unui clip de pe net, intervin dificultățile, mai ales că la finalul lecției nici vorbă de dopamină.
E explicabil astfel de ce în China copiilor li se permit cel mult 40 de minute pe zi de acces la varianta locală TikTok. (wsj.com)
Ce-i mai trebuie omului în casă înainte de Paște
Nu cred că are rost să îți mai explicăm acum beneficiile și necesitatea unui aspirator pe care să-l poți folosi rapid – de pildă când a vărsat cineva neîndemânatic jumătate de cutie cu cereale pe podea.
Dar cred că ești de acord că un aspirator vertical, cu acumulator (ca să nu te mai încurci în fire), e o alegere potrivită pentru aceste acțiuni rapide anti-dezastru.
Îți semnalez azi un astfel de aspirator, aflat la reducerea tradițională cu ocazia giganticei curățenii de primăvară: Aspirator AENO Vertical SC3.
Vine cu putere de aspirare mare (23.000 Pa), are perie turboelectrică, adică acționată separat de un motor pentru o curățare eficientă, și iluminată LED. Filtrul este lavabil și vei descoperi în pachet și un suport de perete pentru depozitare verticală.
Vei mai constata că aspiratorul AENO este multifuncțional: poți curăța înteriorul mașinii, tavanul, pereții, canapeaua, covoarele și locuri greu accesibile.
Cel mai subțire turn din lume
Constructorii au finalizat săptămâna trecută cel mai subțire zgârie-nori din lume și al doilea cel mai înalt din emisfera vestică (435 de metri). Situat în apropiere de Central Park - New York, turnul are câte un singur apartament pe etaj. (deezen.com)
Drone
Anul trecut, Salvamontul a coborât din munte 8.500 de persoane, accidentate sau care se rătăciseră. Vodafone a anunțat ieri că va dota Salvamont, în cadrul unui parteneriat început în 2004, cu două noi soluții de salvare a celor aflați în dificultate pe munte. Prima soluție creează în zonele izolate o acoperire cu semnal mobil, chiar și 5G, pe o rază de până la 10 km, cu ajutorul unei drone ridicată în aer.
A doua soluție se bazează tot pe drone, care fotografiază rapid hectare întregi de munte, fotografii care sunt apoi prelucrate la fel de rapid de soft-uri AI pentru identificarea victimelor în peisaj. Am scris povestea aici.
Filmele Nominalizate la Oscar, categoria Best Picture. Bugetele, durata filmărilor și cât de mari au fost echipele
Pe larg, aici.
Ce părere au americanii despre criptomonede
34% spun că este prea riscant să investești în criptomonede
21% consideră că reprezintă o bună oportunitate de investiție, dar cripto nu este la fel de utilă ca o monedă clasică pentru achiziționarea de bunuri și servicii
20% afirmă că sunt monede fără valoare care se vor prăbuși în cele din urmă
9% spun că este o formă utilă de monedă care oferă o alternativă foarte necesară la dolar
Iar profilele celor care au cumpărat cripto arată așa:
Un studiu despre percepția americanilor față de hi-tech, aici.
Cum să îți învingi lenea/lipsa de chef cu regula „2 minute”
De exemplu, în loc să îți propui eroic să citești (mult) în fiecare seară, încearcă să îți formezi acest obicei bun, lectura, citind în fiecare seară o pagină (îți ia două minute).
Sau dacă ți-e lene să ordonezi rufele scoase din uscător, propune-ți să împachetezi o pereche de șosete din tot maldărul.
Ideea este de a-ți fi cât mai ușor să introduci deprinderile bune în propria viață.
Oricine poate medita timp de un minut, citi o pagină sau pune în sertar un singur obiect de îmbrăcăminte. Aceasta este o strategie eficientă, deoarece, odată ce ai început să faci ceea ce trebuie, este mult mai ușor să continui să faci acest lucru. Un nou obicei nu ar trebui să fie resimțit ca o provocare teribilă - scrie James Clear, cel care a vândut peste 3 milioane de exemplare din cartea sa.
Subacvatice
Una dintre compozițiile fotografei Christy Lee Rogers. Fotografia este executată sub apă, cu lumini așezate astfel încât să creeze efectul de pictură renascentistă sau barocă. Galeria de imagini subacvatice, aici.
SCURTE
Topul mondial al site-urilor de turism și călătorii.
_____________
Cum să obții într-o săptămână 3,7 milioane de like-uri, cu un clip de două minute, pe TikTok: recreezi scena cantinei din Timpuri Noi al lui Chaplin.
______________
Biserici părăsite din Italia. Câte povești și promisiuni nu o fi auzit Cerul în astfel de locuri.
_______________
Ciupercile „vorbesc” unele cu altele folosind până la 50 de „cuvinte”.
_____________
Paste Alfredo cu pui la tigaie + alte 38 de rețete de primăvară, pas cu pas.
Cele 50 de albume favorite notate de Kurt Cobain (1967-1994). Pentru a-l înțelege mai bine, poate.
Și un playlist cu acestea, realizat de FarOut Magazine.
Și se vor umple cu melci magazinele de jucării
Marcel The Shell With Shoes On | trailer oficial. La cinema din 24 iunie.