Găsești aici o listă cu 45 dintre cei mai expresivi și creativi fotografi activi pe Instagram pe care, eventual, îi poți urmări, pentru a mai scăpa din banalul proprie bule.
Foto: thiswildideea, 1,3 milioane de urmăritori.
Un Spotify, dar cu sunete din natură
Ființa primordială din fiecare se relaxează când ascultă sunete din natură.
Cu Earth.fm poți călători prin lume și să auzi cucul într-o pădure din Transilvania, păsările exotice din jungla costaricană sau corul sturzilor de mare din Insulele Azore. Da, poți alcătui și playlist-uri.
Earth.fm funcționeaă totodată ca o comunitate a celor care preocupați de soarta Terrei.
Îți vine să crezi că a avem smartphone-uri adevărate de doar de 15 ani?
S-au împlinit, miercuri, 15 ani de când primul pământean și-a cumpărat un smartphone cu adevărat funcțional, un iPhone.
Pe 29 iunie 2007, Apple a pus în vânzare prima generație de iPhone, declanșând revoluția în comunicații mobile. Desigur, la acea dată existau rudimente de telefoane inteligente precum BlackBerry Curve sau Samsung BlackJack, dar acestea erau dotate cu tastaturi din plastic și aveau ca funcție principală email-ul.
Sub conducerea lui Steve Jobs, Apple a reușit să creeze primul ecran tactil care să funcționeze impecabil, multitouch, inserat într-un telefon mobil - combinație elegantă metal-sticlă. Toți ceilalți producători l-au imitat. Fără genialul Steve Jobs nu este exclus să fi apăsat și astăzi prima tastă a telefonului de trei ori pentru a obține litera „c” sau să ne fi chinuit ochii pe un ecran mic și puchinos din cauza spațiului ocupat de ditamai tastatura fizică qwerty.
Istoria iPhone într-un clip relaxat de 5 minute:
Reîncep discuțiile despre securitatea TikTok
Un oficial al Federal Communication Commission (FCC) vrea ca TikTok să fie scos din magazinele de aplicații mobile. Buzzfeed News a dezvăluit că datele utilizatorilor TikTok americani au fost accesate în mod repetat în China. Oficialul FCC a îndemnat Apple și Google să scoată această aplicație din magazinele lor, calificând-o drept un „risc pentru securitatea națională" a SUA.
Inginerii din China au avut acces la datele utilizatorilor americani cel puțin între septembrie 2021 și ianuarie 2022 - susține publicația citată. (buzzfeednews.com)
Am mai spus-o, statul care a creat rețele sociale puternice și internaționale adună informații importante din ce trăncănesc sutele de milioane de utilizatori (adică, noi). Rusia, Coreea de Sud, Japonia, China și-au dezvoltat propriile „facebook-uri” național, tocmai din această cauză, dar și din alte motive.
Despre cum trebuie să te porți cu vinurile
Un lucru bun care se tot întâmplă de vreo 20 de ani: multe podgorii se transformă în bine și, prin consecință, apar vinuri românești onorabile, astfel că nu mai trebuie să ne uităm neapărat spre vest, dacă avem ceva așteptări de la ce turnăm în pahar.
Și pentru că e musai să acopăr cu ceva laudele astea (meritate), te invit în vizită la prietenii de la Despre Vin. Ce vedem noi pe lângă generoasele sticle din promoția Săptămâna Open Summer Wine? Exact, tirbușoane automate (pe baterii) Prestigio, „ca să ai spor la încercat vinuri noi”. (Apropo, ai văzut ce greu iese dopul, cu un tibușon clasic, dintr-o sticlă cu vin alb răcit cum scrie la carte? Desfăcătorul automat Prestigio te scapă de astfel de momente enervante.)
Și aici apare veșnica problemă. Vinul bun nu se bea, evident, ca apa; poate încerci acum un pahar „din acesta”, apoi, mai târziu, unul „din acela”. Ce faci cu vinul rămas în sticlă și care se oxidează până în seara următoare? Răspunsul corect este: îl conservi, îi păstrezi toate calitățile cu ajutorul unui set salvator tot de la Prestigio.
Găsești în pachet o pompă de vid manuală care scoate aerul din sticlă, un dop special de conservare pentru vinuri și încă unul pentru vinuri spumante, pentru că nu-i interzis, din câte știu, să încerci, de pildă, în weekend, un mic dejun cu șampanie.
Să ai o vară frumoasă cu vinuri de soi.
O cireașă costă 296 dolari
Această cutie cu 15 cireșe din soiul Juno Heart/Aomori Heartbeat s-a vândut la licitație în Japonia cu aproximativ 4.400 de dolari.
Soiul Juno Heart a fost dezvoltat de un centru de cercetare din Prefectura Aomori, iar respectivele cireșe, cu diametrul de cel puțin 3,1 cm conform standardului, sunt privite drept un cadou de lux. (asahi.com)
Să ne punem banii la adăpost
Ce ne interesează când ne plasăm economiile într-un depozit la termen?
Evident, dobânda pe care o primim și comisioane cât mai mici.
UniCredit Bank vine cu o ofertă bună în acest sens: dobândă fixă de 6% pentru depozitele la 12 luni și comision zero de deschidere și mentenanță. Oferta rămâne una competitivă și pentru maturități mai scurte: 5,5% pe an pentru depozite la 6 luni și 5% pe an pentru depozite la 3 luni. Tu decizi perioada de economisire și nu pierzi timpul pe la ghișee, pentru că poți să faci toate operațiunile online, inclusiv de pe mobil.
Vrei să vezi cât câștigi? Intră aici și găsești un calculator de dobânzi pentru un nou depozit deschis prin online sau mobile banking.
Injectarea buzelor, pe locul patru în căutările online „de frumusețe”
Căutările pe Google pentru „filtrele Instagram care îți schimbă fața" au crescut cu 100% în ultimul an.
Cercetările Dove spun că 85% dintre fete și-au modificat deja înfățișarea online (selfies) înainte de a împlini 13 ani.
Iar topul căutărilor pe proceduri cosmetice/chirurgie plastică arată astfel, conform The Beauty Standards Report 2022:
Una dintre cele mai bune cafele din lume
Cum spuneam pe Facebook, despre importanța istorică a cafelei, putem povesti că acum vreo 30 de ani, pachetele cu boabe de contrabandă (cafeaua veritabilă dispăruse din magazine) funcționau în România ca o monedă paralelă: cu un pachet de cafea plăteai deschiderea multor uși, de la doctori la vânzătoare care îți strecurau, clandestin, o bucată de brânză sau de carne.
Din fericire, vremurile acelea au trecut și astăzi avem la îndemână sorturi de cafea dintre cele mai bune, pentru toate gusturile.
Eu sunt fan al unei cafele premium livrată de niște meseriași pasionați din Berlin, premiați în domeniu, și care au mers pe la fermieri din toate zonele de cultivare pentru a selecta cea mai bună cafea din lume. Și le-a reușit. The Barn Coffee Roasters Berlin a ajuns și în România, mulțumită Beans & Dots.
Găsești pentru orice fel de preparare. Aruncă un ochi în magazinul online și alege după propriul gust - ai de unde. Iar dacă folosești codul „VICTOR”, obții o reducere de 10% la cumpărături.
Îți va plăcea, garantez.
SCURTE
Web3. The Weeknd face echipă cu Binance pentru primul turneu mondial crypto powered.
__________________
Electrice. Viitorul auto.
________________
Interviu. Cum își aleg antreprenorii echipa de comunicare.
_____________
Eco. În Singapore a apărut berea NEWBrew, fabricată cu apă reciclată din canalizare. Singapore, ca și Israel, are rezerve naturale limitate de apă.
______________
Auto. Poate ți-a scăpat: români care fac o treabă excelentă la Centru de Inginerie Bosch.
______________
Web. Ai un site? Măsoară-i viteza.
______________
Arhitectură. Cele mai bizare clădiri din lume.
________________
Tenis. Hoteluri englezești cu cele mai bune terenuri.
______________________
TikTok. Hashtag-ul #multivers a adunat 3 miliarde de vizualizări.
_____________________
Comerț. Cifra de afaceri a comerțului online românesc a fost estimată la 6,2 miliarde de euro în 2021, în creștere cu 11% față de 2020. Pentru 2022 sectorul este estimat să crească cu 13%, până la 7 miliarde de euro. Vânzările realizate în România au reprezentat anul trecut aproape jumătate din totalul în Europa de Est, estimat la 14 miliarde de euro.
________________
Muzică. Cele mai bune piese din 1972.
______________
TikTok. Utilizatorii au făcut nu mai puțin de 213.000 de clipuri cu tema Flashing Lights/Kanye West.
______________
App. The Particle Binder este un joc distractiv și interactiv prin care copiii învață chimie într-un mod plăcut. Deocamdată, avem doar varianta iPhone/iPad.
________________
Călătorii. Pune semn acestui link best of. Nu se știe când (mai) ajungi la New York.
Încearcă pe Spotify
Te vei distra fără îndoială. Găsești pe Twitter o colecție cu cele mai bizare playlist-uri, cu titluri neașteptate, de pildă God with dinosaurs be like:
Vezi ce descoperi.
Ticket to Paradise | Trailer oficial. La cinema, din octombrie
O placere #163. Keep it up!