Să petreci șase ani perfecționând niște miaunături digitale? Asta da pasiune.
Stray, jocul indie de aventură care face furori pe internet, urmărește povestea unei pisici, portocalie și feroce, fără adăpost, care se aventurează într-o lume cyber-punk plină de roboți.
Jocul se adresează atât gamerilor hardcore, cât și celor care se gândesc doar la The Sims atunci când aud de gaming.
Stray a fost dezvoltat de BlueTwelve Studio, o echipă de jocuri indie din sudul Franței, care a petrecut șase ani pentru a rafina povestea, grafica și miaunăturile. Criticii sunt entuziasmați de acest joc. Alyse Stanley, editor la Washington Post, spune că Stray este „o experiență captivantă”.
Disponibil aici.
Înregistrarea a trei ore și jumătate de joc:
Munca de acasă face rău ochilor
Concluzia unui sondaj la care au participat angajați remote, precum și angajați care merg cinci zile la birou și alții care lucrează hibrid: o mare parte dintre muncesc remote (68%) spun că vederea lor s-a înrăutățit de când lucrează de acasă. De ce o diferență atât de mare?
În medie, remote-iștii declară că stau în fața ecranelor în medie 13 ore, în timp ce lucrătorii la birou petrec doar 11 ore. Aceste două ore pot însemna o diferență uriașă în privința sănătății ochilor. (fastcompany.com)
(Luați studiul cu o minimă rezervă: s-ar putea să fi fost comandat de proprietari ai clădirilor de birouri, scumpe, în care nu se mai înghesuie angajații ca pe vremuri.)
Jazz în munte
Trei zile în peisajul Munților Apuseni îți vor revigora mintea și simțurile sub ritmul jazzului contemporan.
Smida Jazz Festival te așteaptă. Unii au și discount :)
UniCredit Bank este sponsor al festivalului.
20 de tendințe dominante în web design
Dacă plănuiești să îți faci la toamnă un site nou sau să relansezi unul existent:
Viteză și putere: Dell Vostro 7620
Semnătura Dell este – cum vă mai spuneam – o garanție pentru siguranță și calitate. Astăzi, vă propun un laptop dotat cu cel mai nou hardware aflat pe piață – Dell Vostro 7620, cu ecran de 16 inci 3K. În carcasă este instalată o echipă performantă formată dintr-un procesor Intel Core H din generația a 12-a, o soluție grafică NVIDIA RTX 3050 și 16 GB de memorie DDR5 la 4800 MHz. (Procesoarele cu H sunt în general folosite pe stații grafice mobile, pentru că livrează performanțe peste procesoarele clasice de laptopuri - mi se șoptește în cască.)
Toate acestea îți dau putere și viteză pentru sarcini de lucru și aplicații solicitante.
În cazul creativilor, Dell Vostro 7620 se descurcă bine cu programe grafice de genul editare video.
Cum munca remote face legea, laptopul vine cu ExpressCharge Boost care permite o încărcare de până la 80% într-o oră sau de până la 35% în 20 de minute.
Încă un punct la care Dell se dovedește campion este managementul termic, important nu numai pentru performanță, ci și pentru designul zvelt.
Laptopul utilizează două ventilatoare și trei conducte termice, precum și patru orificii de ventilație pentru o dispersie optimă a căldurii. De asemenea, sistemul termic adaptiv optimizează profilurile termice în funcție de poziția dispozitivului, fie că se află pe o suprafață stabilă, cum ar fi un birou, sau pe o suprafață instabilă, ca atunci când lucrezi pe canapea sau pe un scaun în aeroport. Cu ajutorul unor algoritmi avansați și al accelerometrelor, dispozitivul își adaptează în mod inteligent profilurile termice în funcție de situație.
Pe partea de rezistență, e suficient să spun că acest laptop are carcasă din aluminiu și că a trecut 15 teste militare standard (MIL-810H), astfel că poți avea încredere că va face față călătoriilor și volumului de muncă de zi cu zi. Este proiectat cu o tastatură de dimensiuni normale, retroiluminată, rezistentă la vărsare lichide - completată cu o tastatură numerică care simplifică calculele rapide.
La videoconferințe, Dell Vostro 7620 te va ajuta să ai o prezență online onorabilă cu două microfoane dotate cu soluție AI de reducere a zgomotului ambiental și tunate Waves Maxx Audio. Camera web FHD cu Wide Dynamic Range și Temporal Noise Reduction îți garantează că vei fi reprodus vizual decent pe ecranele celorlalți.
În afară de acest model, a cărui fișă tehnică completă o găsești aici, prietenii de la ITGalaxy au și alte configurații ale laptopului Dell Vostro 7620. Rămâne să ți-o alegi pe cea mai potrivită și să pornești la treabă.
Cum să ții populația ocupată în social media
O tânără care și-a ales ca nume de scenă Chef Pii promovează pe rețelele sociale, în primul rând pe TikTok, un sos roz pe care îl fabrică în propria bucătărie și pe care îl vinde cu 20 de dolari sticla.
Pink Sauce (arată oribil) a devenit încă o obsesie pe TikTok: milioane de oamenii dezbat intens și cu pasiune dacă e gustos sau nu, dacă provoacă botulism și așa mai departe. (fortune.com)
Milenialii și Zoomerii, noile generații de sacrificiu?
Cât de mult înțelegem generațiile tinere și câtă empatie manifestăm pentru lucrurile care îi preocupă cu adevărat?
Dincolo de stereotipuri (sunt dificili, sunt diferiți, sunt aroganți, sunt mofturoși, sunt dezorganizați, sunt prea digitali, sunt toată ziua cu ochii în ecrane, blablabla), e timpul să fim atenți la o temă majoră, gravă, despre care puțini suntem conștienți.
În ciuda tuturor multelor diferențe dintre ele, generațiile consecutive Y (Millennials) și Z (Zoomers) par să fie de acord asupra unui lucru important: ei cred că nu își vor putea permite niciodată majoritatea lucrurilor pe care și le doresc cel mai mult în viață.
Lipsa perspectivelor materiale optimiste este una dintre cauzele majore pentru care aceste generații sunt predispuse la depresie și anxietate, dar și motivul pentru care mulți dintre ei, care muncesc mult mai mult pentru a realiza venituri confortabile, ajund rapid la burnout. (citește mai departe în Hacking Work by Doru Șupeală, un newsletter pe care îl recomand pentru abonare.)
Luptă între sateliți și spionaj
Povestea poate că pare complicată, dar merită citită.
Un miliardar indian și guvernele Chinei, Franței și Marii Britanii ar putea concura din partea Europei împotriva Amazon și Elon Musk pentru dominația pieței sateliților pe orbită joasă, cei care furnizează conexiuni internet din cer.
Explicația: compania franceză de sateliți Eutelsat are șanse mari să achiziționeze rivala britanică OneWeb.
SpaceX a lui Musk, cu proiectul Starlink, și Amazon, cu proiectul Kuiper, sunt cele mai importante două companii din cursa pentru crearea unei rețele gigantice de sateliți care să transmită internet în bandă largă pe Pământ. Peste 800 de sateliți care cântăresc mai puțin de 100 de kilograme sunt programați să fie lansați pe orbită în acest an, adică dublu față de numărul de lansări din 2021.
Revenind, prin această uniune, Eutelsat și OneWeb (aceasta din urmă este deja deținută în proporție de 23% de rivala sa din Franța), nu numai că și-ar consolida poziția pentru a se confrunta cu cei doi giganți americani ai tehnologiei, dar ar implica și spionajul la cel mai înalt nivel.
Explicația. Alături de miliardarul indian Sunil Mittal, guvernul britanic a salvat în trecut OneWeb de la faliment, devenind astfel acționari importanți. Dacă fuziunea se va realiza, aceștia se vor întâlni în acționariat cu banca franceză de stat Bpifrance și cu fondul suveran China Investment Corporation, doi dintre cei mai mari patru acționari ai Eutelsat.
Marea Britanie va păstra drepturi speciale asupra OneWeb chiar și după încheierea tranzacției, inclusiv dreptul de veto asupra clienților din motive de securitate. De asemenea, Marea Britanie va putea să se opună prin veto contractelor care ar putea compromite alianța de informații „Five Eyes", o instituție comună a principalelor agenții de spionaj din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite, care este frecvent pusă în opoziție cu China.
Marele avantaj al lui Elon: Space X a lansat aproape 3.000 de sateliți pe orbită, iar vineri a mai trimis 46 în cea de-a 32-a misiune din acest an, un nou record pentru companie. Eutelsat are 36 de sateliți pe orbită, în timp ce OneWeb are aproximativ 650. (Reuters și alte surse)
Trei țări din Europa își vor vedea populația diminuată cu peste 20% până în 2050: Bulgaria, Lituania și Letonia. În fapt, doar populația indigenă va cunoaște un declin, pentru că s-ar putea ca valuri de imigranți din Africa, Orienul Mijlociu și Asia, alungați de încălzirea globală, să ducă la o creștere a populației în țările europene cu declin al populației:
Și în completare, densitatea oamenilor pe planetă:
Adevărul că ziarele tipărite pe hârtie chiar au ajuns piese de muzeu
Amazon (linia neagră) a generat mai multe venituri din publicitate în 2021 decât întreaga industrie a ziarelor la nivel global.
Publicitatea în ziare (curba albă) a fost cândva o afacere de 100 de miliarde de dolari. A început să scadă după apariția internetului, iar până în 2021, veniturile globale ale printului au ajuns la doar 30 de miliarde de dolari.
Prin comparație, Amazon a obținut venituri din publicitate de 31 de miliarde de dolari anul trecut. (profgalloway.com)
Cele mai bune podcasturi din Marea Britanie (British Podcast Awards 2022)
Winner Podcast of the year : Dear Daughter - BBC World Service
From: BBC World Service
Hosted by: BBC
___________
Winner Podcast Champion: You, Me and the Big C
From: BBC Radio 5 live
Hosted by: BBC
_____________
Gold Best business podcast: Money Talks - The Economist
From: The Economist
Hosted by: Acast
____________
Restul, aici.
SCURTE
Basejumping. Oameni curajoși.
_________________
App. Poate te interesează: InsightTimer, „#1 app for sleep, anxiety and stress”. 20 de milioane de utilizatori.
________________
Twitter. Ca să nu mai postezi și tu alte poze cu apusul.
________________________
Lectură. Cărțile preferate ale lui Johnny Deep.
_______________
Muzică. Beat the heat with our cooling summer playlist.
_________________
Bucătărie. 30 de rețete virale.
Cele mai tari 200 de piese de dans din toate timpurile.
Colecție foarte potrivită să vă amuzați la o petrecere de vară.
Nu îți spun ce cântec e pe locul 1, dar acum 43 de ani, pământenii se străduiau să găsească pașii pe chestia asta:
Când urmărești pe cineva executând ceva cu măiestrie, ai tendința de a vedea doar succesul în fiecare gest, nu și eșecurile care au precedat măiestria.
Film metaforă, experimental (01:40):
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | Official Trailer. În cinema, din martie 2023:
John Wick: Chapter 4 - Official Teaser Trailer (Keanu Reeves, Donnie Yen) | Comic Con 2022.
Mulțumesc pentru vizită.