Proiectul de artă interactivă Sound of the Earth: Chapter 3 este expus la Triennale Milano, iar creatorul Yuri Suzuki ne invită să participăm la experiență, de la distanță.
Avem de-a face cu o sferă cu diametrul de patru metri alcătuită din 300 de difuzoare. Utilizatori din toată lumea înregistrează pe site-ul proiectului sunete (apeși pe butonul roșu), iar algoritmi de inteligență artificială procesează fișierele sonore primite, astfel încât compoziția finală să sune coerent.
Găsești vreo parolă de-a ta în grămada asta?
Vezi aici grămada mai mare și interactivă.
Nu e o idee bună să te pui cu Generația Z TikTok
Amazon s-a străduit să câștige de partea sa comunități TikTok, însă…
Reuniți într-o coaliție, peste 70 de creatori de top ai TikTok, însumând 51 de milioane de urmăritori, au încetat orice colaborare cu Amazon până când vor fi îndeplini cererile sindicatului acestui gigant al comerțului online, cum ar fi un salariu minim decent pentru angajații săi.
„Tratamentele proaste la care sunt supuși muncitorii Amazon și utilizarea flagrantă a tacticilor de distrugere a sindicatelor nu vor mai fi tolerate de comunitatea TikTok", se arată într-o declarație a Gen Z For Change, un grup de susținere, care colaborează cu vedetele online.
Iar președintele interimar al sindicatului Amazon, Chris Smalls, el însuși influencer online, cu peste 178.000 de urmăritori doar pe Twitter, spune că există o aliniere naturală între acești creatori de top și Amazon Labor Union. Sindicatul a folosit la rândul său această rețea socială pentru a obține sprijin popular, postând în mod regulat videoclipuri care adună sute de mii de vizualizări. (washingtonpost.com)
Biroul e câh
La nivel global, 50% dintre angajații companiilor mari au mers la birou doar o dată pe săptămână în al doilea trimestru, cifră în creștere de la 44% în perioada anterioară. Tot mai puțini sunt cei care fac naveta spre sediul companiei patru-cinci zile pe săptămână, în special în orașele mari, chiar și în condițiile în care majoritatea firmelor impun trei zile prezență la birou.
Cum a fost făcut studiul: compania Basking.io a analizat traficul Wi-Fi din 100 de birouri aparținând a șapte organizații din lumea întreagă. (bloomberg.com)
O minune tehnologică a secolului 21 la preț bun
Cei care au inventat aspiratorul robot merită să fie trecuți pe lista cu eroii umanității. Pui robotul la treabă, chiar și când ești plecat de acasă, și obții o curățenie impecabilă fără niciun efort. Bine, știu, nu pătrunde chiar prin ultimul colț, dar 98% din casă arată perfect după ce trece, conștiincios, aspiratorul inteligent.
Cu vreo 15 ani în urmă, un gadget de genul acesta costa cât un Logan la mâna a doua. Acum, nu numai că astfel de aparate au evoluat incredibil, dar și prețurile au coborât substanțial.
Azi vă prezint un robot semnat de un brand nou și dinamic, AENO.
Aspiratorul robot RC3S AENO poate aspira și curăța cu apă până la 150 de metri pătrați într-o singură sesiune. Un rezervor de apă încăpător de 350 ml și controlul electronic al alimentării cu apă cu trei moduri (Low, Medium, High) vă permit să alegeți cel mai bun scenariu de curățare, în funcție de tipul de pardoseală și de nivelul de murdărie.
Vine cu cartografiere Lidar. Această tehnologie utilizează un laser pentru măsurători și creează hărți 3D încăperilor, pe care le memorează pentru eficiență.
Curățări programate. Puteți stabili frecvența de curățare a casei și ora la care funcționează aspiratorul. De exemplu, marți și vineri, de la ora 10.30.
Ghidare manuală. Copiilor le va plăcea la nebunie! Avem opțiunea să controlăm aspiratorul folosind fie telecomanda, fie aplicația mobilă AENO. E distractiv, curățenia devine un joc.
Control inteligent. Dacă instalezi pe smartphone aplicația AENO (Android sau iOS) poți să controlezi Aspiratorul robot RC3S AENO de la distanță și prin comenzi vocale.
Îl găsești la Carrefour.
iPhone 14, lansat pe 7 septembrie
Apple pregătește lansarea iPhone 14 alături de alte echipamente la început de septembrie. Evenimentul, înregistrat, va fi transmis online și va putea fi privit de oricine are o conexiune la net - vremea conferințelor de presă exclusiviste, la care „vulgul” nu avea acces, a trecut. Până atunci, să vedem cât de important e iPhone (242 de milioane de exemplare vândute în 2021) în economia Apple:
De remarcat că iPhone a fost timp de câteva luni cel mai bine vândut smartphone în China.
Despre startup-uri altfel decât în știrile entuziaste
Startup-urile sunt prezentate în media de cele mai multe ori laudativ, drept un spațiu al performanței și inovației excepționale. Dar dacă stai de vorbă cu angajații, s-ar putea să descoperi aspecte deloc plăcute.
„După prima lună, totul s-a dus de râpă. Inclusiv încrederea în mine, stima de sine și orice sentiment de siguranță pe care îl aveam."
Așa și-a descris un angajat sănătatea mintală după ce i s-a cerut să lucreze 14 ore pe zi într-un start-up și a fost „umilit în public" de către management.
87% dintre angajații din startup-urile europene au declarat că munca într-o astfel de companie a avut un impact negativ asupra sănătății lor mintale la un moment dat, conform unui sondaj efectuat printre cititorii Sifted în întreaga Europă.
Angajații din startup-uri spun că presiunea creării unei companii în creștere rapidă și, adesea, lipsa de experiență în management a șefilor pot crea rapid un mediu nesănătos.
Vă invit: ASBIS și UNITED24 inițiază o strângere de fonduri pentru Ucraina și oferă o serie limitată de boxe Bang & Olufsen Beosound 2
ASBIS și UNITED24, platforma de strângere de fonduri inițiată de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, au început strângerea de fonduri pentru ajutor medical în Ucraina.
Pentru a susține inițiativa, marca de lux Bang & Olufsen a creat o serie limitată a emblematicei sale boxe Beosound 2 - aceasta fiind realizată în culorile steagului ucrainean.
Toate donațiile strânse vor fi folosite pentru achiziționarea de aparate cu raze X C-arc. Astfel de dispozitive îi ajută pe medici să diagnosticheze rapid fracturile, cresc semnificativ procentul de operații reușite și salvează multe vieți, dat fiind faptul că rănile provocate de schije și fracturile multiple se numără printre cele mai frecvente tipuri de răni suferite de victimele războiului din Ucraina.
La finalul campaniei de strângere de fonduri, 10 donatori selectați aleatoriu vor primi ediția ucraineană a boxelor Bang & Olufsen Beosound 2.
Cum să participați la tombola pentru a câștiga o boxă
Puteți susține Ucraina și participa la tombolă accesând site-ul oficial al UNITED24.
Campania se desfășoară între 16 și 31 august, iar câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, pe 1 septembrie. Suma minimă donată pentru a participa la tombolă este de 10 euro. Numărul donațiilor eligibile este nelimitat.
Numele câștigătorilor vor fi publicate pe site-ul oficial al platformei de strângere de fonduri UNITED24.
E încă vară
Weekend Sessions revine. Mergem în acest weekend, 20/21 august, la Weekend Sessions în Grădina Botanică.
picnic :: sesiuni de jazz :: poezie contemporană :: muzică clasică :: pop indie :: artiști locali :: regizori tineri :: cinema în aer liber :: ateliere :: yoga :: mindfulness :: wellness space :: cortul terapeutic :: expoziții :: târg :: antreprenori locali :: sesiuni de lectură :: lansări culturale :: performance :: explorare :: descoperiri :: invitați speciali :: parteneri culturali :: întâlniri :: natură urbană.
Bilete, aici.
Weekend Sessions sunt o serie de evenimente susținute de UniCredit Bank.
SCURTE
Fotbal. Liverpool versus Arsenal în august 1964. Și topul mâncărurilor pe care le poți cumpăra pe stadioanele engleze. Iar veniturile cluburilor engleze de fotbal vor depăși 6 miliarde de lire pe sezon:
___________________________
Culinare. 31 de rețete pentru luna august, de pildă plăcinte cu roșii sau prune.
____________________
Online. 277 de jocuri precum Wordle.
________________
Design. Propuneri de semafoare ale viitorului. Daltoniștii vor fi fericiți. Ideile au obținut iF Design Award 2022.
___________________
Emoji. „Ar fi bine să eviți să trimiți colegilor simboluri precum pătlăgeaua vânătă, răhățelul, limba scoasă foarte tare și buzele rujate care sugerează sărutul pasional, fiindcă acestea pot fi interpretate ca având conotații sexuale și o simbolistică absolut periculoasă în context profesional.” (Hacking Work)
___________________
Zoom. 20 Professional Virtual Backgrounds for Video Conferences.
______________
Călătorii. Unele dintre cele mai frumoase hoteluri pe faleză.
__________________________
Călătorii. Cele mai prietenoase și generoase orașe pentru bicicliști.
_____________________________
Bucătărie. Cum să faci focaccia ca în Italia.
_____________
Investiții. Fondul Suveran al Norvegiei (1.300 de miliarde de dolari), cel mai mare din lume, a pierdut în prima jumătate a anului 174 miliarde de dolari din cauza condițiilor economice dificile.
__________________
Harta creierului
Ce culori vezi?
Rochia este o fotografie care a devenit virală în 2015. Cei care privesc imaginea se împart în două tabere, pentru că văd culorile diferite: rochia este colorată în negru și albastru pentru unii sau în alb și auriu pentru alții. Disputa a confirmat diferențe clare în percepția culorilor - nu toți le vedem la fel.
După doi ani de muncă intensă cu 10.000 de subiecți, cercetătorii au venit cu rezolvarea: cu cât o persoană a petrecut mai mult timp expusă la lumina artificială (care este predominant galbenă) - de obicei o persoană care lucrează în interior sau noaptea - cu atât este mai probabil să spună că Rochia este neagră și albastră. Astfel de oameni presupun, în mod subconștient, la nivelul procesării vizuale, că țesătura este iluminată artificial și astfel creierul lor elimină galbenul și avantajând nuanțele mai întunecate, albăstrui.
De cealaltă parte, cu cât o persoană petrece mai mult timp expusă la lumina naturală - cineva care lucrează în timpul zilei, în aer liber sau în apropierea ferestrelor -, cu atât este mai probabil să elimine albastrul și să vadă rochia ca fiind albă și aurie. (wired.com)
Spotify: uite o jucărie nouă, îmbogățiți-mă!
După ce a testat în Noua Zeelandă o aplicație de înregistrat podcasturi destinată utilizatorilor obișnuiți, Spotify i-a invitat pe clienții din Vietnam să încerce o nouă jucărie: reacții personale la playlist-uri sub formă de înregistrări vocale. Îți apare un icon-microfon, dai click, îți spui părerea despre playlist și înregistrarea apare ca podcast în profilul tău. O poți edita , să-i adaugi muzică de fundal și să-i atașezi un tag al playlist-ului analizat.
Vechea rețetă de succes în online, convinge-i pe utilizatori să te promoveze și să-ți livreze conținut gratis, funcționează în continuare, după cum se vede.
În al doilea trimestru 2022, Spotify avea 4,4 milioane de podcasturi pe platformă, după ce a investit peste 1 miliard de dolari în această specie audio în ultimii ani. (techcrunch.com)
Catherine Called Birdy - Official Trailer | Prime Video
The Greatest Beer Run Ever — Official Trailer | Apple TV+
Următoarea ediție Civilization va apărea pe 26 august. Să ne reauzim cu bine.