Test
Uită-te cu atenție la aceste două persoane. Ai avea încredere să lucrezi cu ele sau să pornești o afacere împreună?
Rezolvarea, mai jos.
Schimbările sociale post pandemie par inevitabile
„Locuiesc de șase luni cu părinții în casa cărora m-am întors. În timpul ăsta, am devenit o călugăriță alcoolică. Însă gata, m-am hotărât: îmi asum riscul de a mă infecta cu Covid și voi merge la o întâlnire” - spune Mary Finnegan, 27 de ani, din Statele Unite.
Financial Times a făcut un studiu despre efectele pandemiei asupra tinerilor americani (16-30 de ani). Concluziile:
-numărul celor care s-au întors, din motive economice (șomaj, salarii tăiate etc.), în casa părintească este cel mai mare din istorie
-tinerii încep să aibă resentimente față de cei mai în vârstă, deoarece mulți dintre aceștia din urmă au „cheag” și vor trece mai ușor peste criză, plus că sunt conservatori din punct de vedere politic (votează cu PSD, cum ar zice hipsterimea românească :)
- cursurile prin zoom nu fac decât să-i alieneze
- cu cât sunt mai tineri, cu atât sunt mai puțin dispuși să mai creadă în democrație; au convingerea că politicienilor nu le pasă de sacrificiile pe care ei le fac.
Graficul de mai jos, care ilustrează situația din 75 de țări, este relevant pentru această tendință destul de îngrijorătoare:
Dacă ne întoarcem în istorie, avem exemplul unor epidemii de ciumă din Evul Mediu care au dus la mari schimbări sociale și economice în unele țări.
La ce să ne așteptăm?
Cine ar putea răspunde corect la această întrebare ar deveni foarte bogat.
Nu știu dacă e relevant, probabil că nu, dar la mine în cartier (care nu e unul periferic) muzica pe care o aud cel mai frecvent în ultima vreme din mașinile în trecere este de genul „după blocuri suntem noi care te facem pe tine”. Parcă se simte un potențial de revoltă, fără țintă precisă.
Plus că în blocul meu, 11 apartamente altădată date în chirie unor tineri angajați sunt acum pustii.
Regina TikTok
Este Charli D’Amelio, din Connecticut, care a depășit 100 de milioane de urmăritori pe TikTok. Anul trecut pe vremea asta avea 6 milioane. Pe Instagram a construit o altă comunitate de „doar” 33 de milioane de followers.
Charli a început să pună bazele unui imperiu media: o băutură răcoritoare îi poartă numele, a semnat contractul pentru o carte, a lansat un podcast cu sora sa.
Să învățăm un termen util: „tall poppies”
În unele organizații întâlnim angajați de tip „tall poppies”. Aceștia își asigură succesul profesional plus salarii pe măsură și pe baza talentului de a selecta știrile și informațiile cu adevărat relevante, cele care indică tendințele în domeniul unde lucrează, de pildă, și pe care le pot exploata cu succes în construirea imaginii de competență.
Viitorologul Richard Watson ne îndeamnă să cultivăm pe cât posibil aceste persoane care scot capul din mulțimea mai mult sau mai puțin mediocră, pentru că sunt surse bune de informație cu adevărat utilă. Este unul dintre sfaturile sale din seria cum să citim mai puține știri, dar să fim mai bine informați. Alte sugestii:
Relaxează-te. Dacă știrea este importantă, va ajunge în mod sigur și la tine. Nu trebuie să îngurgitezi 24/7 un noian de informații la întâmplare, pe care le vei uita de altfel repede.
Renunță să mai consumi știri seara și o zi pe săptămână. Oprește zgomotul media. Asta îți va permite să gândești și să devii mai inteligent, pentru că nu îți va mai păsa unde se bulucește mulțimea.
Rupe rutina. Citește cărți și reviste din afara zonei tale de interes obișnuit. Stai de vorbă cu persoane interesante din alte domenii decât în cele în care activezi.
În fine, eu am parafrazat doar câteva dintre sfaturile lui Watson.
Apropo, se mândrește că nu are cont de Twitter.
Aceste persoane nu există (rezolvare test)
O nouă afacere bazată pe inteligența artificială. Intri pe site-ul generated.photos și pentru 2,99 $ cumperi un portret fals - persoana nu există, chipul este generat pe computer. Sunt mai multe servicii de acest fel care îți permit să cumperi/creezi fotografii ale unor oameni virtuali pe criterii de rasă, sex, vârstă etc.
Cine poate folosi astfel de fotografii fake:
- companii și organizații, pe site-urile de prezentare, pentru a da impresia de diversitate în recrutarea personalului
- hărțuitori online care își ascund identitatea
- propagandiști politici dubioși sau angajați ai serviciilor secrete, cu misiunea de a se infiltra în comunități online
Portretele test de la începutul acestei ediții Civilization sunt generate de un sistem AI construit ca experiment de programatorii New York Times, așadar fake.
Cele mai bune 100 de invenții din 2020
Robotul Maxie pentru copii
Din topul invențiilor de mai sus, mi-a atras atenția robotul Maxie, o jucărie ultrasofisticată pentru copii cu vârsta de 5-10 ani, programat cu ajutorul unor experți în educație.
Robotul discută cu copilul, se joacă cu el, îi propune provocări și poate fi setat de către părinți printr-o aplicație mobilă. Vezi în acest clip cum funcționează.
Costă 1.700 de dolari, dar chiar dacă ai suma aceasta, trebuie să te înscrii pe o listă de așteptare.
Povestea doctorului Gachet (1884)
Portretul doctorului Gachet este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Van Gogh. După o decepție puternică, tăindu-și o parte din ureche, Van Gogh ajunge în azilul de sănătate în care lucra doctorul Gachet. La început, nu a existat nici un fel de legătură de amiciție între pictor și Gachet, dar mai târziu lucrurile s-au schimbat: „Am găsit un prieten adevărat în dr. Gachet ... atât de mult ne asemănăm fizic și mental.” Aspect observat și în portretul acestuia, existând o oarecare asemănare cu artistul.
La 15 mai 1990, omul de afaceri japonez Ryoei Saito a cumpărat portretul cu 82,5 milioane de dolari, dorind ulterior să fie incinerat cu el. Acum se bănuiește că se află într-o colecție privată elvețiană, dar bunul doctor nu a mai fost văzut din 1990.
Reproducerea tabloului face parte acum din colecția Missing Masterpieces, inițiată de Samsung, care cuprinde 12 opere de artă celebre, dispărute fără urmă. Expoziția digitală rulează pe televizoarele QLED Samsung The Frame. Când închizi televizorul, acesta intră automat în modul Art și expune opere de artă cunoscute, cum sunt și acestea pierdute.
Joacă-te cu Semantic Scholar
Un motor de căutare conectat deocamdată la 10 milioane de surse de informație digitală. Urmează alte etape de dezvoltare.
Semantic Scholar a fost creat de Allen Institute for Artificial Intelligence din Seattle, Washington, și este gândit să ușureze munca de documentare a cercetătorilor.
Dacă te interesează detalii, click aici.
Muzică pe care să o asculți când lucrezi
Îți crești productivitatea, îți biciuiești creativitatea, ascultându-i pe acești artiști - spun psihologii. Cu condiția ca nivelul sonor să nu fie prea înalt, cel mult 70 de decibeli.
Akiko Kiyama
Pixl
Bassnectar
Balmorhea
(de aici)
https://chistatech.com/طراحی-وب-اپلیکیشن/