9 septembrie 2022. Orașul istoric Castiglione di Sicilia sub lună plină. Fotografie de Dario Giannobile. Galeria cu lucrările astrofotografului, aici.
De testat: beautiful.ai, designerul tău de PowerPoint
Este un add-in pentru PowerPoint, bazat pe elemente de inteligență artificială, care promite să te ajute să faci mult mai rapid prezentări, iar acestea să arate mult mai bine. beautiful.ai vine cu o bibliotecă generoasă de smart slides și imagini. Ai o perioadă gratuită de încercare.
Vedete TikTok și Instagram: Amaury Guichon ne invită să mâncăm o girafă
Patiserului Amaury Guichon a adunat peste 250 de milioane de like-uri, 3,3 miliarde views și 14 milioane de urmăritori pe TikTok, plus alte 9 milioane pe Instagram. Explicația: sculpturile sale 100% din ciocolată, fantastice, precum o roată Ferris care se învârte, un seif plin de „lingouri de aur", un skateboard cu roți funcționale sau o girafă de 2,52 metri înălțime:
Guichon s-a născut în Elveția și a intrat în lumea gastronomiei franceze la vârsta de 14 ani, urmând cursurile culinare de la École Hôtelière Savoie Léman din estul Franței. Și-a perfecționat abilitățile de expert în ciocolată și patiserie în restaurantele din Paris și de pe Riviera Franceză.
Acum, Guichon are propria școală culinară în Las Vegas, unde își predă tehnicile unor aspiranți la celebritatea gastronomică.
Contul TikTok. Contul Instagram. Și un interviu în eater.com.
Mai ai timp să te înscrii la Bucharest The Color Run Night
Cursa de 5000 de metri alergare (acești kilometri pot fi parcurși și în mers mai vioi, nu există cronometru în veselia evenimentului) începe mâine, sâmbătă, după apusul soarelui. Participanții trebuie să se echipeze în alb pentru că pe traseu, la fiecare kilometru, tone de pudră fluorescentă îi vor colora din cap până în picioare.
Vorbim de The Color Run Night, cunoscută și drept Happiest 5k on the Planet, o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea.
Acțiunea susține și o cauză socială: salvarea a șapte copii în pericol de a fi despărțiți de părinții lor din cauza sărăciei.
Înscrieri și documentare, aici.
UniCredit Bank este partener entuziast al Bucharest The Color Run Night.
Tendințe: Ce este hotelificarea birourilor
Birourile tradiționale nu mai sunt atractive. Unii angajați nu respectă politicile de lucru hibride. Dacă obligația este să vină două sau trei zile pe săptămână la birou, media reală de prezență este nu mai mare de 1,4 zile - arată un sondaj..
Oamenii nu mai vin la birou fiindcă nu văd sensul, nu înțeleg de ce ar fi diferită, utilă și valoroasă prezența lor acolo. Birouri precum cele tradiționale au deja și acasă. Experiența de la locul de muncă ar trebui să fie mult mai intensă, mai relevantă, mai surprinzătoare, mereu proaspătă în conținut și mai bogată în sens decât este acum, pentru a fi atractivă.
Astfel, pe piețele dezvoltate, birourile sunt regândite pentru nevoile angajatului, conform noului concept de hotelificare. (hackingwork)
Una dintre cele mai vechi sere din București se redeschide publicului
Notează: 29 septembrie - 2 octombrie. Este perioada de desfășurare a festivalului multidisciplinar UNFINISHED, pe care îl recomand.
Fundația Eidos, care organizează UNFINISHED, printr-un parteneriat strategic cu Universitatea din București, va revitaliza mobilierul, spațiile verzi și galeriile de sere din Grădina Casei Universitarilor.
Timp de patru zile, în clădirea monument și în cei 4000 de metri pătrați de spațiu verde vor avea loc dezbateri, conversații, mese rotunde, prezentări, performance-uri și keynotes. La acestea se adaugă celebrele mese family-style cu comunitatea Unfinished, instalații de artă, concerte, workshop-uri de dans, sesiuni de speed-dating și multe alte experiențe. Grădina Casei Universitarilor este veche de 151 de ani.
Cum intri la UNFINISHED? Dai un soi de interviu online pentru a fi admis. Nu e greu.
Avioane cu trupe de comando care vor putea ateriza pe apă
Lockheed Martin a dezvăluit că lucrează la transformarea aeronavei cargo pentru misiuni militare speciale MC-130J Commando II într-o variantă amfibie, capabilă să aterizeze și să decoleze de pe apă.
Un oficial al Air Force Special Operations Command’s (AFSOC) a spus că testele sunt în curs de desfășurare.
„Avem un design digital destul de convingător care ne va permite să transformăm orice zonă mai întinsă de apă într-una de aterizare și în care să putem introduce sau extrage forțe de operațiuni speciale, echipamente și alte lucruri care ar putea cauza dileme adversarilor noștri" - a declarat oficialul militar. (flyingmag.com)
Domnul Jensen Huang are o invitație pentru tine la #GTC22 #1 AI Conference
Americano-taiwanezul Jensen Huang este una dintre cele mai strălucite minți ale planetei.
În urmă cu 25 de ani, a fondat NVIDIA cu obiectivul de a rezolva problema graficii 3D pentru computerele personale. Astfel, a inventat GPU (Graphics Processing Unit) în 1999, procesor specializat care a făcut din jocurile video cea mai importantă industrie de entertainment, a redefinit grafica modernă a computerelor și editarea video.
GPU este azi piesă de bază pentru următoarea eră a calculatoarelor - inteligența artificială modernă. GPU acționează drept creier al computerelor, roboților și mașinilor care se conduc singure – echipamente aflate în plină evoluție care pot percepe și înțelege lumea.
Jensen Huang, CEO NVIDIA, susține pe 20 septembrie un keynote la NVIDIA #GTC22 #1 AI Conference, eveniment online, ocazie pentru a-și împărtăși cu noi viziunea privind viitorul tehnologic al omenirii.
NVIDIA #GTC22 #1 AI Conference este un eveniment amplu, desfășurat în perioada 19-22 septembrie, cu o listă generoasă de experți renumiți ca vorbitori.
Cum evenimentul începe luni, grăbește-te să te înregistrezi gratuit aici.
ASBIS este distribuitor important NVIDIA în România.
Doamna #porkmarket
Doamna Liz Truss, premierul Marii Britanii, este alintată de unii conaționali cu apelativul de Pork Market.
La o conferință a partidului din 2014, doamna Truss, pe atunci secretar de stat, anunță entuziastă că „în decembrie, voi fi la Beijing, unde voi deschide noi piețe de carne de porc”. Secvența s-a transformat ulterior într-o memă, bineînțeles virală.
Să analizăm un pic cele 12 secunde de video: Liz Truss face pauza programată în speech pentru aplauzele așteptate după anunțul cu „pork market”, dar acestea întârzie, ceea ce o nedumerește vizibil pe vorbitoare.
E o secvență absolut reală, însă Liz pare o talentată actriță de comedie, iar prestația este desprinsă parcă din serialele TV de umor englezesc:
Un ciudat și proiectul său „The Follower”
Nu trebuie explicat de ce oamenii care găsesc plăcere în a-i urmări/supraveghea pe alții au ceva probleme nerezolvate.
Dezvoltatorul și artistul Dries Depoorter, pasionat de astfel de proiecte de supraveghere, a înregistrat pe un hard propriu, timp de câteva săptămâni, imagini de la camere care transmit liber pe net din zone turistice. Apoi a identificat fotografiile Instagram disponibile public care au fost etichetate în acele locații. Folosind inteligența artificială, a decupat secvențele video cu momentele când au fost făcute fotografiile și a identificat autorii acestora. A reieșit un gen de joc pervers de genul „uite, ai fost filmată când ți-a făcut băiatul acela o fotografie la Chicago”.
Cum a procedat „artistul”, aici.
Google va fi obligat să plătească peste 4 miliarde de dolari Uniunii Europene
Judecătorii au respins apelul companiei împotriva unei amenzi antitrust istorice din 2018.
Gigantul tehnologic a fost amendat de autoritatea europeană de supraveghere a concurenței pentru că a abuzat de sistemul său dominant de operare Android pentru a spori popularitatea aplicațiilor și serviciilor Google.
UE a amendat Google, din cauza unor acuzații de comportament anticoncurențial în domeniile search și shopping, de trei ori: prima dată pentru 2,8 miliarde de dolari în 2017, din nou pentru 5 miliarde de dolari în 2018 și încă o dată pentru 1,7 miliarde de dolari în 2019.
Decizia Curții Europene de Justiție vine la aproape un an după ce compania a pierdut un alt apel împotriva amenzii de 2,8 miliarde de dolari din partea UE, în cadrul căreia s-a constatat că Google și-a promovat propriul serviciu de shopping în rezultatele de căutare, în detrimentul concurenților.
În 2021, Google a avut venituri de 256 de miliarde de dolari.(businessinsider.com)
Lista muzicienilor britanici care au refuzat înnobilarea
Nu toată lumea tremură de emoție când aude de monarhie, dovadă lunga listă de muzicieni care au refuzat oferta de a fi înnobilați de către regină. Lista este deschisă de David Bowie căruia i s-a oferit titlul de Commander of the Order of the British Empire. Artistul nu a fost interesat să accepte, astfel că trei ani mai târziu, Casa Regală a revenit cu un update și i-au propus titlul de Cavaler. Bowie nu a fost dispus nici de astă dată să meargă la Palatul Buckingham pentru ceremonie. (faroutmagazine.co.uk)
SCURTE
Top. Cele mai bune universități din SUA. Pe primul loc, Princeton, urmată de MIT și Harvard.
__________________
Restaurante. Cele mai bune 100 de pizzerii din lume.
___________________
Turism. Cele mai frumoase orășele din Italia.
_________________
Video. Magician campion cu cărți de joc.
______________
Sport. Dacă ai întrebări/nelămuriri despre F1, găsești răspunsuri bine documentate în BeginnersGuide.
______________
EV. Honda va lansa zece modele de motociclete electrice în următorii trei ani.
_____________
Geografie. Exemple de arhitectură din toate țările lumii, în ordine alfabetică.
Mamma Mia! revine în decembrie
O reprezentație cu celebrul musical Mamma Mia! va avea loc pe 28 decembrie 2022, la Sala Palatului din București, începând cu ora 19:00. Mamma Mia! revine astfel în forță după o pauză de doi ani, cu o distribuție din care fac parte Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Adrian Nour, Anca Țurcașiu, Ecaterina Ladin, Silviu Mircescu și Bianca Purcărea.
Biletele au fost puse la vânzare și pornesc de la 69 de lei.
Obții un discount de 10% dacă la cumpărare introduci codul VICTORKAPRA10.
BABYLON | Official Trailer (Uncensored) – Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva. De Crăciun, la cinema.