Parizieni privind o prezentare de modă, în anii 50, la nu foarte mulți ani după cel de-al doilea război mondial.
Fotografia este semnată Paul Almasy, unul dintre artiștii vizuali maghiari exilați în Franța care au redat sugestiv, în imagini, atmosfera Parisului acelor ani.
Două mini-colecții foto franțuzești sunt accesibile pe Facebook aici și aici.
Cât câștigă o pictorită de 23 de ani din online
Kelsey Rodriguez, 23 de ani, este pictoriță în devenire și a câștigat din conținutul postat online 9.346 dolari în august.
A depășit 100.000 de abonați pe canalul Youtube, pe care postează două video-eseuri pe lună, în stilul generație Z, de pildă unul cu titlul „Cum să-ți găsești stilul artistic RAPID în 3 pași simpli", clip care a atras peste 650.000 de vizualizări. De unde i-au venit cei 9.346 de dolari în august:
4.542$ din Google AdSense și reclame pe canalul YouTube
2.898$ din magazinul ei online (vinde câteva produse legate de artele plastice, de exemplu, un șablon de calendar)
1.500$ din sponsorizări pe Youtube
381$ au venit din Patreon
25$ din affiliate marketing
(businessinsider.com)
Intra-office surveillance capitalism. Sistemul Bossware
Managerii pot comanda un software de supraveghere care execută o captură a ecranului computerului la care lucrează un angajat la fiecare 10 minute, înregistrând în același timp ce aplicații și site-uri web a vizitat acel salariat și cât timp a stat pe fiecare.
Criticii acestui tip de monitorizare numesc aceste sisteme de monitorizare „bossware" și le ironizează, spunând că sunt o nouă formă de micromanagement care erodează moralul – e ca și cum managerul tău s-ar uita peste umărul tău în fiecare moment al zilei.
Dacă ești curios ce poate vedea un manager din activitatea ta online pe laptopul companiei, intră pe teramind.co. Acest sistem trimite alerte inclusiv când depistează un angajat care face ceva nepotrivit, cum ar fi trimiterea prin e-mail a unor secrete ale companiei către un concurent sau ore întregi petrecute pe Facebook. (wsj.com)$
Ce se întâmplă într-un minut pe Internet
Sunt urcate 66.000 de fotografii pe Instagram, pe Facebook sunt postate 1,7 milioane de statusuri. Pe Youtube, utilizatorii încarcă 500 de ore de video. Pe minut, da?
Studiul Data Never Sleeps, aici.
Sunetele metropolei Ciudad de México
Ciudad de México (Mexico City sau CDMX) are 8,8 milioane de locuitori și 800.000 de „vendedores ambulantes", în traducere vânzători/prestatori de servicii ambulanți.
Fiecare categorie profesională de ambulanți își anunță prezența printr-un sunet specific. De pildă, ascuțitorul de cuțite (afilador), cântă la nai în timp ce se plimbă cu bicicleta prin cartiere în căutare de clienți. Bicicletele lor sunt echipate cu un dispozitiv ingenios care folosește roțile pentru a învârti o piatră de ascuțit.
La rândul lor, gunoierii (recolector de basura) sună dintr-un clopoțel pe un mâner de lemn.
Povestea multimedia, cu sunete autentice, într-o nouă formă de publicație digitală, aici.
Colecția de iluzii optice a profesorului Akiyoshi Kitaoka
Profesorul de psihologie Akiyoshi Kitaoka de la Ritsumeikan University Osaka este specializat în percepții vizuale. A creat această colecție fascinantă de iluzii optice și vizuale din care fac parte și acești cilindri rotitori.
Viitor posibil în medicină: microroboți înotători din alge
Cercetători de la University of California au dezvoltat roboți microscopici (microroboți) care pot înota în plămâni și administra precis medicamente în cazurile grave de pneumonie.
Deocamdată, experimentul a fost făcut pe șoareci; microroboții au eliminat în siguranță bacteriile care cauzează pneumonie, cu o rată de supraviețuire de 100%. Șoarecii netratați au murit cu toții la trei zile după infecție.
Microroboții sunt realizați din celule de alge ale căror suprafețe sunt presărate cu nanoparticule pline de antibiotice. (today.ucsd.edu)
SANDY, ceas cu GPS pentru copii
Dacă îți spune copilul cum că a văzut la un coleg un smartwatch foarte frumos de 800 de euro și că ar vrea și el unul, poți să-i explici că și tu ți-ai dori să conduci un Bentley. Apoi poți să-l duci de mânuță la Canyon, online, evident.
Brandul acesta, Canyon, are o linie de smartwatch-uri pentru copii, cu prețuri rezonabile, vesele și cu funcții care să-i ajute pe părinți să-i supravegheze discret.
De pildă, seria SANDY Ceas pentru copii KW-34 vine cu un senzor GPS încorporat, datorită căruia poți urmări locația copilului cu o precizie de până la 5 metri, pe aplicația mobilă Canyon Life.
Ceasul permite convorbiri ca un telefon adevărat, are cameră foto, pedometru, un joc, iar pe partea de securitate vine suplimentar cu buton SOS și silent call.
Funcționează cu o cartelă SIM 2G, iar bateria durează cam patru zile între încărcări.
Intră aici și vezi ce-i place copilului.
Invitație: RADAR ediția#3, METAVERS
Ediția de anul trecut a Festivalului RADAR a fost spectaculoasă. Ediția de anul acesta promite să fie și mai și.
Evenimentul RADAR este o radiografie anuală a industriei de new media art și cel mai amplu festival dedicat noilor medii digitale din România. Ediția 2022 are ca temă Metaversul și se desfășoară între 14 și 16 octombrie, în trei spații: Palatul Oscar Maugsch, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și Ghica House.
Identitatea acestei ediții RADAR explorează multiple modele AI printr-un pipeline format din trei componente principale de algoritmi AI:
Machine learning - Stable Diffusion pentru generarea imaginilor;
Nvidia Metahumans + Audio 2Face pentru generarea de animație;
First Order Animation pentru transferul de animație din Metahuman pe portretele generate de Stable Diffusion.
Festivalul RADAR este susținut de UniCredit Bank, o instituție implicată tradițional în artele noului val.
Aproape 100 de unicorni într-o țară de zece ori mai mică decât România ca suprafață
Israelul, cu o populație de doar 9 milioane de locuitori, a inventariat 97 de unicorni apăruți în țară (startup-uri care au atins valoarea de 1 miliard $).
Spre comparație, Marea Britanie numără doar 43 de unicorni.
Pe lângă tradiția cercetării științifice în scopuri militare, Israelul găzduiește în prezent 270 de corporații tech multinaționale, inclusiv Google, Apple, Facebook și Microsoft, care, împreună, au înființat peste 350 de unități de cercetare și dezvoltare. (sifted.eu)
SCURTE
Hartă. Țările în care mai există monarhie.
____________________
AI. Cu BG Eraser poți să ștergi din fotografii fundalul, obiecte, text, watermark. Pune-i semn, e util.
____________
Planete. Jupiter este aproape de Pământ.
______________________
Umor. Pet Comedy Photo Awards.
______________________
Artă. Vox pop despre Jackson Pollock și Peggy Guggenheim. Vezi comentariile.
_____________________________________
Cocktail. Campari Spritz plus playlist de toamnă.
___________________________________
Culinar. Cum să faci paste Cacio e Pepe.
________________________
Turism. Locuri de vizitat dacă ești fan Star Wars.
________________
Ad. Reclamă produsă de studioul românesc Abis.
________________
Test. YouTuberul TechRax (7,6 milioane de abonați) a testat funcția noului iPhone 14 de alarmare a serviciilor de salvare în caz de accident auto. Concluzia: alarmarea funcționează.
.______________
Media. CIA și-a lansat propriul podcast.
______________________
Pisici. Poze vechi de 250 de ani.
Muzică produsă în Coreea. Noroc că au intrat peste ei americanii acum 70 de ani, altfel ar fi cântat ode lui kimirsen sau cum îl mai cheamă pe grasul acela din nord.
Am ajuns la acest număr de abonați:
Vă mulțumesc.