Ghost Mushrooms de Callie Chee. Fotografie câștigătoare la secțiunea Plants and Fungi a Nature Conservancy Photo Contest 2022.
Supranumite ciuperci fantomă (Omphalotus Nidiformis ca denumire științifică), emit o stranie lumină verde, percepută cu ochiul liber în întuneric deplin. Aceste ciuperci fermecate cresc în anumite păduri din Australia.
Afacerea MrBeast ar putea valora 1,5 miliarde de dolari
MrBeast, vedeta YouTube devenită antreprenor, încearcă să strângă aproximativ 150 de milioane de dolari investiții pentru afacerea sa, care ar ajunge să fie evaluată astfel la aproximativ 1,5 miliarde de dolari.
Finanțarea l-ar ajuta pe MrBeast (Jimmy Donaldson pe numele real) să își extindă și mai mult imperiul său video prin noi linii de business, precum restaurante sau retail online.
Cu 107 milioane de abonați pe canalul său principal YouTube, MrBeast este pe locul cinci în lume ca număr de urmăritori.
În afară de propriul canal YouTube, MrBeast conduce Beast Reacts, MrBeast Gaming și MrBeast Shorts, canale care adună alte zeci de milioane de abonați.
MrBeast a început să posteze videoclipuri pe YouTube în urmă cu mai bine de 10 ani. Forbes estimează că el câștigă peste 54 de milioane de dolari pe an, în afară de afacerile cu livrări de burgeri în SUA, Canada, Marea Britanie sau cu producția de ciocolată, printre altele.
De unde succesul său? Clipurile sale par mai degrabă producții de televiziune decât video pentru Youtube. Două exemple mi se par sugestive: o insulă ca premiu pentru abonatul #100 de milioane și re-crearea competiției Jocul Calamarului din serialul sud-coreean cu același nume. Nu vă mai dau link la clipul cu cele 50 de ore în care a stat îngropat într-un sicriu, cred că e prea mult. (axios.com)
Tesla pe benzină. Urmează un model pe GPL
Un youtuber a venit cu un antidot neconvențional pentru anxietatea legată de autonomia mașinilor electrice: a montat un generator de electricitate pe benzină la Tesla sa Model S.
„Îmi place foarte mult Tesla mea, dar detest să mă opresc să o încarc”, explică Matt Mikka.
Într-o călătorie de test de 2.900 km prin SUA, a constatat că mașina consumă mai multă energie decât poate produce generatorul în timpul condusului, Mikka a fost nevoit să se oprească timp de 5-6 ore pe zi, în timp ce Tesla se încărca de la generator. La hoteluri, el a lăsat generatorul zgomotos să funcționeze peste noapte în parcare pentru a avea o baterie aproape plină până dimineața. Pe autostradă, a fost tras pe dreapta pentru că a condus prea încet în timp ce încerca să mențină un consum redus - scrie Business Insider.
Clipul (15:38) a adunat 1,7 milioane de vizualizări:
Cum să eviți traficul nebun cu Logitech Rally Bar
De la o vreme, nu mai contează ora din timpul zilei la care ieși cu mașina în oraș, tot peste blocaje dai. Când e vorba de ședințe sau întâlniri obișnuite, o soluție mai confortabilă și mai eficientă este instalarea unui sistem de videoconferință de generație nouă – nici nu îți închipui la ce funcții evoluate a ajuns.
Echipa de management rămâne în confortul sălii de ședințe, iar participanții nu mai sosesc la meeting întârziați, transpirați și nervoși din cauza traficului.
Vă propun un produs de ultimă generație semnat Logitech, brand în care am încredere de vreo 18 ani fără să mă dezamăgească vreodată. Așadar, Logitech ne propune Rally Bar, un sistem compact de videoconferință pentru săli medii/mari.
Este un sistem cu două camere, cu zoom optic și vizor AI, dotat cu tehnologia de încadrare automată RightSight 2.
Ca setări, poți alege Speaker View pentru a evidenția persoana care vorbește în acel moment, Group View pentru a-i surprinde pe toți cei din cameră sau combinații între cele două, ca la talk show-urile de televiziune.
Ingineria audio avansată a Rally Bar are ca rezultat un sunet puternic, care umple încăperea, astfel că fiecare voce se aude clar.
Totodată, nivelează automat vocile puternice și slabe, suprimând în același timp zgomotul nedorit, cu tehnologia RightSound bazată pe inteligență artificială.
Rally Bar are o rază de captare de până la 7 m, pe care o poți extinde semnificativ prin adăugarea a până la patru Mic Pod-uri.
Logitech Rally Bar se află deja în stoc la ASBIS și la partenerii săi. Detalii poți obține de aici.
Meta nu se simte prea bine
Compania mamă a Facebook, Meta, a înregistrat al doilea declin trimestrial consecutiv al veniturilor.
Meta a raportat venituri trimestriale de 27,7 miliarde de dolari, în scădere cu peste 4% față de anul trecut, după ce a înregistrat o scădere de 1% în trimestrul anterior. Prețul acțiunilor Meta a scăzut miercuri cu peste 5%, pe fondul unei vânzări generalizate a acțiunilor din sectorul tehnologic, și se tranzacționează acum la nivelul din 2017.
Valoarea de piață a gigantul social-media s-a redus în acest an cu mai mult 500 de miliarde de dolari, după ce în toamna trecută depășise 1000 de miliarde de dolari.
Meta se luptă cu o serie de provocări, inclusiv climatul macroeconomic dificil, concurența tot mai mare din partea rivalului TikTok și consecințele schimbărilor aduse de Apple în ad-tracking, toate acestea afectându-i veniturile din publicitate. (wsj.com)$
Nu putea lipsi subiectul Twitter, de unde aflăm ce datorii are
Domnul Musk se descrie drept un „susținător absolut al libertății de exprimare" și a spus că Twitter ar trebui să fie mai precaut în ceea ce privește eliminarea tweet-urilor sau banarea unor utilizatori - cu trimitere la Trump, interzis pe această rețea socială.
Domnul Musk ar putea avea motive pentru a evita orice schimbări drastice în activitatea publicitară a Twitter. În cadrul tranzacției, Twitter va prelua datorii de 13 miliarde de dolari. Piețele de publicitate online sunt deja șubrede, pe fondul îngrijorărilor legate de economie.
La fel ca alte platforme de social media susținute de reclame, Twitter oferă agenților de publicitate așa-numitele adjacency controls, instrumente menite să asigure că reclamele nu apar lângă anumite conținuturi pe care brandurile le consideră inacceptabile.
Unii cumpărători de publicitate au declarat că Twitter este în urma concurenților săi, adjacency controls ale Twitter fiind inadecvate și prost gândite. (din The Wall Street Journal)
Twitter a avut anul trecut venituri de doar 5 miliarde de dolari.
Căștile earbuds sunt ok dacă dacă aplici regula 80 pentru 90
Ideea că earbuds sunt mai dăunătoare pentru auz decât alte tipuri de căști este pur și simplu falsă.
Suntem înclinați să credem că earbuds ne afectează mai grav auzul, deoarece acestea trimit sunetul direct în canalul auditiv, în timp ce alte modele de căști stau pe ureche și livrează sunetul de la o distanță ceva mai mare.
Ceea ce contează însă este volumul sunetului care ajunge la timpanul tău, nu de unde și cum vine.
Dacă vrei să previi deteriorarea auzului în timp ce folosești căștile, există o regulă de bază simplă, numită „80 pentru 90”; e sigur să asculți la 80 la sută (cam 85 de decibeli) din volumul maxim pentru un total de 90 de minute pe zi. Dacă asculți la 60 la sută din volumul maxim sau mai puțin, e sigur să asculți cam toată ziua.
Explicații oferite de Cory Portnuff, audiolog la Spitalul Universității din Colorado în nytimes.com.$
Invitație
Până joi, 3 noiembrie, poți vizita la Galeria Sector 1 expoziția de grup Les Femmes du Feu, care aduce împreună un grup de 10 artiste din România și Norvegia, ale căror expresii redate prin practici diferite precum pictură, video și fotografie derivă din intersecția comună cu un orizont suprarealist. „Pornind de la creațiile dintr-un timp glorios al Heddei Sterne și continuând cu spontaneitatea formelor regăsite la Geta Brătescu, discursul este preluat mai departe de o saga contemporană regăsită în opera Tincuței Marin și a Hortensiei Mi Kafchin, al căror caracter omolog este completat de stilul contemplativ din fotografiile duo-ului Karoline Hjorth & Riitta Ikonen sau de cadrele fanteziste surprinse de Ingrid Torvund.”
Galeria Sector 1 funcționează în cadrul Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29, București. Expoziția poate fi vizitată între orele 14:00 - 19:00, iar duminica și lunea, cu programare telefonică.
Proiectul Les Femmes du Feu este prezentat de UniCredit Bank, o instituție care susține consecvent comunitățile artistice.
Brandurile de lux știu că unii au o mai mare slăbiciune
Milenialii (persoane născute între 1981-1996) își iubesc atât de mult animalele de companie încât nu numai că branduri de lux precum Versace, Hermès și Prada au lansat linii pentru prietenii lor cu patru picioare, dar a apărut o întreagă piață de lux exclusiv pentru ei, de pildă Pagerie și Barkin' Creek Dog Kitchen. (sursa: businessinsider.com)
Lăsați copiii să se joace
Concluzia unui studiu efectuat pe aproape 2.000 de copii: cei care se îndelesnicesc cu jocuri video timp de trei ore pe zi sau mai mult au obținut rezultate mai bune la testele de abilități cognitive și de control al comportamentul impulsiv în comparație cu cei care nu sunt atrași de gaming.
Pragul de trei ore pe zi sau mai mult a fost ales deoarece depășește recomandările privind timpul petrecut în fața ecranului stabilite de Academia Americană de Pediatrie, care recomandă doar una sau două ore pe zi pentru copiii mai mari. Studiul nu a urmărit eventuale efecte negative ale gamingului în cazul minorilor. (nida.nih.gov)
Robotul pet Loona
Această jucărie inteligentă a strâns pe Kickstarter o finanțare de aproape 3 milioane de dolari. Contra a 300 de dolari fără taxe de transport, producătorul promite că primești un exemplar de Crăciun.
SCURTE
Boți. AI Twitter Generator. Ai cu ce te juca astăzi.
DIY. Lansator de avioane de hârtie.
_______________________
Bucătărie. Un platou foarte reușit de Halloween.
____________________
Demografice. Speranța de viață în lume a crescut enorm din 1950 până în prezent.
____________
Aplicații. Duolingo te învață acum și matematică.
__________
Tech.
______________________
Test. Dacă editezi video, s-ar putea să te ajute.
____________________
Muzică. Un playlist pentru după-amiezele/serile de weekend alcătuit de faroutmagazine.co.uk.
________________________
Twitter.
Marvel Studios’ Ant-Man and The Wasp: Quantumania | Official Trailer. La cinema, în februarie:
Îți mulțumesc pentru vizită.
aaaa