Ullr, vechiul zeu nordic al iernii.
Lucrare premiată la Campionatul mondial de sculptură în zăpadă din Colorado. Alte lucrări remarcate, aici.
Start la procese crypto/NFT
Destui au pierdut bani serioși cu crypto și NFT, ducându-se orbește unde i-au trimis comercial diverși endorseri. Intrăm acum în etapa proceselor.
În California, Madonna și alte celebrități au fost date în judecată pentru că ar fi convins investitorii să cumpere NFT-uri Bored Ape Yacht Club la prețuri umflate, fără a dezvălui că au fost plătite pentru promovarea lor. Un reprezentant al Madonnei susține că muziciana și-a cumpărat ea însăși NFT-uri, în timp ce un reprezentant Bored Ape insistă că nu a plătit niciodată pe nimeni, celebru sau nu, pentru promovare.
În Florida, jucătorul de fotbal american Tom Brady și alte VIP-uri sunt acuzați de încălcarea legilor statului privind valorile mobiliare și protecția consumatorilor prin faptul că nu au furnizat detalii specifice despre promoțiile FTX plătite în care sunt implicați. (wsj.com)
Care e vodca ta cu Red Bull?
Totul a început cu o întrebare simplă. Crezi că amestecul de alcool cu băuturi energizante intensifică efectele alcoolului?
Asta i-au întrebat pe 154 de tineri parizieni cercetătorii laboratorului de comportament de la INSEAD, în cadrul unui studiu.
Cercetătorii le-au dat tinerilor, împărțiți în trei grupe, același cocktail de vodcă, Red Bull și suc de fructe, dar l-au etichetat diferit pentru fiecare grup ca fiind fie un cocktail cu vodcă, fie un cocktail cu suc de fructe, fie un cocktail cu vodcă și Red Bull.
Bărbații care fuseseră informați că tocmai au dat pe gât un cocktail de vodcă și Red Bull s-au declarat cu 61% mai beți decât ceilalți, mult mai dispuși să riște iresponsabil la jocuri de noroc și mult mai încrezători în șansele lor cu fetele.
Ironic, oamenii de știință preziseseră contrariul. Cofeina din băutura energizantă ar fi trebuit să mascheze efectele alcoolului, făcându-i pe subiecți să se simtă mai puțin beți și mai alerți.
Explicația: băieții credeau sincer că băutura energizantă din votcă le va amplifica senzația de amețeală, așa că creierul lor a produs-o. Întrebarea pusă de cercetători le-a indus credința că ei sunt cei mai beți dintre toți.
Red Bull spune că băutura lor îți dă aripi, dar cel mai puternic ingredient în viața noastră este alchimia publicitară. Totul ține de marketing, etichetare și asociere.
Ni se spune să ne așteptăm la ceva, așa că îl căutăm pe acel ceva, chiar dacă nu simțim nimic.
Așteptările sunt puternice.
Poveștile pe care le consumăm ne pot da aripi sau ne pot trimite cu viteză spre pământ. (theknowledge.io)
O poveste mai puțin știută cu păsăroiul dodo
Acum vreo sută de ani, savantul Grigore Antipa a adus în România un exponat biologic foarte rar, pentru care a plătit o avere: scheletul fabuloasei păsări dodo din insula Mauritius, dispărută deja de aproape trei secole.
Scheletul poate fi văzut și astăzi la muzeul din București care poartă numele omului de știință și face parte din tezaurul României.
Știrea e că un start-up american se străduiește acum să readucă la viață această pasăre dispărută. Va reuși?
Povestea, aici.
Dorești să aplici pentru o viză de America și te gândești oare care sunt pașii, documentele necesare, cât durează totul și cum te programezi pentru interviu la o ambasadă SUA din România sau orice altă țară?
Informează-te acum. Fă-o legal: https://vizeamerica.com
Cele mai bune căști de tip earbuds în viziunea Engadget
Argumentele, aici.
Poate că a fost doar un vis frumos
În decembrie, Amazon a anunțat cu surle și trâmbițe că după aproape un deceniu de muncă a lansat în sfârșit, comercial, serviciul de livrări cu drone în SUA, în două orașe din California și Texas.
Însă, până la jumătatea lunii ianuarie, Amazon Prime Air efectuase livrări la mai puțin de 10 case, potrivit persoanelor care au lucrat la proiect. Administrația Federală a Aviației interzice dronelor Amazon să zboare deasupra drumurilor sau a oamenilor fără o permisiune de la caz la caz. Acest lucru a limitat sever numărul de clienți care pot primi livrări cu drona în cele două orașe. (theinformation.com$)
Pune-ți planurile în mișcare cu Creditul de Realizări Personale cu dobândă fixă de la UniCredit Bank
Poți să mergi înainte cu planurile tale în acest an datorită unei oferte excelente UniCredit Bank: Creditul de Nevoi Personale de până la 150.000 de lei, cu dobândă fixă începând de la 7,99% pe an, una dintre cele mai bune de pe piață.
Ai posibilitate să alegi perioada de rambursare, între 6 și 60 de luni, iar acum îți iei creditul și mai ușor, direct de pe ecranul telefonului mobil, dând click pe oferta din aplicația Mobile Banking.
Vrei să devii verde?
Poate că plănuiești să îți transformi locuința într-una eficientă energetic, de pildă să o izolezi termic, să instalezi panouri solare sau să schimbi electrocasnicele cu unele mai eco.
În acest caz ai la dispoziție Creditul Verde fără ipotecă. Poți obține sume cuprinse între 1.500 și 150.000 de lei pentru achiziții „green”, cu opțiunea de dobândă fixă, pe care să le rambursezi în până la 60 de rate lunare egale.
Poate te gândești la o refinanțare?
Tot cu opțiunea foarte bună de dobândă fixă, prin UniCredit Bank îți poți refinanța creditele de la bănci și alte instituții financiare din România pe o perioadă de până la 10 ani. Astfel, îți poți înjumătăți rata actuală și să mergi mai departe cu planurile tale.
Informații detaliate găsești aici. (P)
Statistici bloguri 2023
Unele date s-ar putea să te surprindă:
Tumblr găzduiește peste 518 milioane de bloguri, în timp ce WordPress găzduiește peste 60 de milioane de bloguri (Web Tribunal).
WordPress susține peste 43,2% din internet (W3Techs).
Aproximativ 70 de milioane de postări noi sunt publicate pe WordPress în fiecare lună (WordPress).
În medie, 77 de milioane de comentarii noi sunt adăugate la postările WordPress pe lună (WordPress).
Din 2023 până în 2027, industria globală de content marketing ar putea crește până la 584,02 miliarde de dolari (ReportLinker).
44% dintre cumpărători spun că, de obicei, consumă între trei și cinci piese de conținut înainte de a alege un furnizor (Demand Gen Report).
Doar 40% dintre specialiștii în marketing au o strategie de conținut articulată, scrisă (Content Marketing Institute).
Alte statistici interesante privind producția de conținut pe bloguri, aici.
Monitoare premium pentru performanță: Dell UltraSharp și UltraSharp PremierColor
Studiile arată că 96% dintre noi considerăm monitorul drept una dintre cele mai importante dotări din spațiul nostru de lucru.
Percepi caleidoscopica lume digitală pe care o creezi sau pe care o consumi via ecranul unui monitor.
Un monitor premium îți dezvăluie fidel și corect fiecare nuanță fină și prin aceasta percepi universul cromatic așa cum a fost creat.
Un monitor bun este una dintre cele mai utile investiții pe care poți să le faci pentru a performa în activitatea ta de creator digital. Bonus: te va bucura în clipele de relaxare.
Dell ne propune două modele de monitoare de top, Dell UltraSharp și UltraSharp PremierColor, care vin cu tehnologii avansate, imagini impecabile și ușurință de utilizare.
Premiate, monitoarele Dell UltraSharp PremierColor oferă performanțe cromatice excepționale pentru creatorii digitali, în timp ce monitoarele UltraSharp vin cu culori adaptate profesioniștilor care apreciază acuratețea acestora în munca lor.
Cu ce ne vor încânta
Un spectru larg de culori. Vedem imaginile în culori captivante cu o acoperire largă și profesională, cum sunt AdobeRGB, sRGB, Rec. 709, precum și cea mai largă acoperire a culorilor DCI-P3 într-un monitor profesional, de 99,8%. DCI-P3, care oferă o acoperire cu aproape 25% mai mare decât sRGB, devine rapid standardul de culoare pentru crearea și vizualizarea conținutului.
Culoare precisă: Fiecare monitor UltraSharp este calibrat din fabrică pentru culori și este livrat cu un raport complet în acest sens, oferindu-le utilizatorilor încrederea că culorile vor fi precise încă de la început.
Rezultate profesionale cu PremierColor. Mențineți culori precise, calibrate pe tot parcursul proiectului pe monitoarele UltraSharp PremierColor. Calibrați la cerere sau la o oră programată în mod regulat cu ajutorul colorimetrelor. De asemenea, puteți utiliza colorimetre externe sau ajusta parametrii de culoare cu ajutorul software-ului Dell color Management și Dell Calibration Assistant, precum și cu Dell UltraSharp PremierColor Monitor SDK.
Informații prelucrate dintr-o privire: O suprafață mai mare a ecranului și o rezoluție mai bună ne permit să percepem o cantitate mai mare de informații și să îndeplinim mai multe sarcini eficient, ceea ce face din UltraSharp monitorul potrivit pentru a crește performanța. Cu funcții precum Easy Arrange din Dell Display Manager, poți organiza cu ușurință mai multe aplicații pe ecran.
Experimentați imagini captivante. Monitoarele curbate ultrawide UltraSharp U4919DW - primul monitor QHD dublu de 49 inci din lume - impulsionează productivitatea.
Design. Vom avea mai mult spațiu pentru a lucra. Monitoarele au o bază compactă și un sistem elegant de gestionare a cablurilor care optimizează spațiul de lucru pentru a se potrivi oricărei configurații, fie că este vorba de lucrul de acasă sau de la birou.
Confortul ochilor. Sunt ecrane fără pâlpâire și cu ComfortView, o funcție care reduce emisiile de lumină albastră dăunătoare. Unele monitoare sunt dotate cu ComfortView Plus, care reduce și mai mult lumina albastră și menține în același timp acuratețea culorilor.
Navigare ușoară: Anumite modele vin cu joystick pentru a permite navigarea ușoară în meniul OSD.
Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile Dell UltraSharp și UltraSharp PremierColor, două serii de monitoare care schimbă jocul în domeniu. Sunt disponibile pe piața noastră prin partenerii ASBIS, distribuitor Dell Technologies în România, de pildă la eMAG.
SCURTE
Artă. „Serpent d'océan" de Huang Yong Ping este o sculptură din aluminiu de 130 de metri reprezentând scheletul unui șarpe de mare. Este amplasată în Saint Brevin, lângă Nantes, Franța. Copiii se pot plimba pe spinarea șarpelui atunci când marea este în reflux. Iar când nivelul mării crește, șarpele pare că este viu și se ridică din apă.
_________________
British. Cele mai bune 74 podcasturi englezești, de la crimă la comedie, de la istorie la cultură pop.
_______________
Aviație. Ultimul exemplar de Boeing 747, model de jumbo jet intrat în serviciu în 1970, a fost livrat unei companii aeriene săptămâna aceasta. 747 va fi înlocuit cu Boeing 777x, mai eficient în consumul de combustibil și mai evoluat tehnologic. (jetlinemarvel.net)
__________________________
Apple. Anul viitor ar putea apărea pe piață un iPad pliabil.
_______________________
Etologie. Cum îți comunică animalele din casă că țin la tine.
___________________________
Strângere de fonduri. De Valentine's Day, grădina zoologică din San Antonio te invită să botezi un gândac cu numele fostei/fostului, gândac cu care va fi hrănit apoi un animal. Există și opțiunea expedierii unui mesaj sub formă de felicitare electronică care să transmită clar că expeditoarea/expeditorul dorește să fie lăsat(ă) în pace.
______________
Opinii. Matei Psatta despre cum s-a schimbat, în bine și în rău, Bucureștiul.
______________
Povestiri. Un taximetrist din New York și-a fotografiat artistic pasagerii timp de 30 de ani. Ce a ieșit.
____________________
Aplicații. Dacă îți lași numărul de telefon (gândește-te bine), primești invitație să testezi Artifact, un agregator de știri personalizat bazat pe AI, pus la punct de fondatorii Instagram. Unii spun că ar fi un rival Twitter. Alții, că ar fi „a kind of TikTok for text”.
____________
Rețete. Drunk Blondies cu bourbon. 35 de minute prepararea și încă ceva timp la cuptor.
_________________
Topul mondial al cârnaților
România ocupă două locuri în ierarahia realizată de tasteatlas.com. Priviți cu îngăduință descrierea caltaboșului, care pare mai mult tobă.
Adevărata Cuba Libre
În primăvara anului 1898, Statele Unite și Spania (ca putere colonială) se aflau în război. Americanii susțineau independența Cubei. Și au câștigat rapid. Se povestește că în 1900, un căpitan al armatei americane staționat în Havana a turnat Bacardi și un strop de lămâie verde într-un pahar cu Coca-Cola. L-a ridicat și a strigat: „Por Cuba Libre!" Bineînțeles, această poveste a fost învârtită din greu atât de corporația Coca-Cola, cât și de Bacardi (rom care nu mai este produs în Cuba de la revoluția comunistă din 1953).
Rețeta Cuba Libre:
50ml light rum
The juice of 1/2 a lime (~10ml)
Dash Angostura bitters
150ml Coca-Cola
Poate te-ai blocat la Angostura bitter, așa-i? Se găsește și la noi și poate adăuga un „accent plăcut” - aflăm din newsletterul The Spirits. Care autor ne mai recomandă să experimentăm în Cuba Libre, în afară de bitter, un strop de absint sau maraschino. Și avem și playlistul The Spirit care să se potrivească cu acest cocktail.
Dă-i creierului o pauză
Să zicem că te obsedează o situație neplăcută. Sau creativitatea ta e undeva foarte jos, exact când ai mai multă nevoie. O posibilă rezolvare: intră aici și apucă-te să compui muzică cu acest sintetizator cu patru piste. Pentru început, deselectează trei dintre ele, dezvoltă o armonie cu pista rămasă activă și adaugă-le pe celelalte pe rând. După ce te joci 10 minute, s-ar putea ca lumea să îți pară mai logică și mai prietenoasă.
Mulțumiri pentru vizită.