Pisica lui Pallas (după numele naturalistului german care a făcut-o cunoscută europenilor) sau manulul trăiește în Asia Centrală și a fost întâlnită chiar și la altitudinea de 5500 de metri în Munții Himalaya, unde temperaturile sunt extreme. Specie de pisică sălbatică rară, seamănă - spun unii - cu personaje morocănoase din desene animate.
Fondatorul Spotify a lansat un scanner-medic
Fondatorul Spotify, Daniel Ek, a inaugurat la Stockholm serviciul de scanare corporală Neko, ca formă de medicină preventivă prin verificarea extinsă a sănătății. Dezvoltarea Neko a fost discretă și a durat patru ani.
Detaliile despre tehnologia folosită rămân destul de neclare, pentru că Daniel Ek refuză interviurile. Aflăm totuși că Neko implică peste 70 de senzori care colectează 15 GB de date despre sănătatea pacientului în câteva minute din milioane de puncte de pe corpul acestuia. Datele colectate sunt interpretate de medici umani.
„Sisteme actuale de îngrijire a sănătății au fost concepute acum 50 de ani, sunt depășite, iar costurile au crescut foarte mult. Viitorul asistenței medicale eficiente și accesibile constă în îngrijirea proactivă și preventivă. Ne întreținem și ne inspectăm mașinile în fiecare an, dar așteptăm până când corpul nostru se prăbușește înainte de a acționa. Asta nu are nici un sens” – spune Daniel Ek. (techcrunch.com)
Cu 30 de dolari, angajezi un avatar care pare real și îți faci televiziune online
Doi prezentatori virtuali creați prin inteligență artificială, utilizați de un canal online de televiziune, au răspândit știri false, de propagandă.
Nu e deloc greu sau scump să „angajezi” un astfel de avatar, capabil să citească de pe prompter textele pe care i le dai, inclusiv în limba română - am verificat. Pe larg, aici.
Asta ar putea schimba totul
Noua versiune a motorului de căutare Bing al Microsoft, bazată pe inteligența artificială a alarmat Google*, care a anunțat propriul asistent inteligent, Bard. În GIF-ul care demonstrează modul în care va funcționa Bard, am văzut cum inteligența artificială împinge conținutul generat de oameni mai jos în feed. Asta ar putea schimba totul.
Câteva predicții în publishing și advertisingul online formulate de Ryan Broderick, mai jos. Propun să le luăm cu minime rezerve, dar să le considerăm posibile.
1. Rezultatele căutării conversaționale bazate pe AI se vor îmbunătăți în timp și vor face ca rezultatele generate de oameni să se simtă ca și cum ar fi a doua pagină de rezultate returnate de search-ul actual.
2. Într-un efort de a nu părea disperați, o mână de mari publisheri vor anunța că se asociază cu Bing sau Google pentru a alimenta direct asistenții AI cu obiectivul ca rezultatele căutărilor AI să fie „mai bune" și „mai precise".
3. Reporterii vor protesta și vor demisiona, iar sindicatele se vor strădui să creeze acorduri anti-AI. Va apărea un întreg nou SEO – optimizare pentru roboții AI. De asemenea, va exista probabil o modă a chatboților personalizati, similară cu moda din trecut a site-urilor web optimizate pentru iPad sau cu epoca Everyone Needs A News App.
4. Companiile vor plăti pentru o mai mare vizibilitate în recomandările AI. De exemplu, o companie auto ar putea plăti pentru a apărea printre opțiunile listate pe tema „cel mai bun sedan de dimensiuni medii" de către AI. Vor fi tot felul de certuri cu privire la ceea ce este și ce nu este o reclamă.
___
* Miercuri, acțiunile Alphabet (compania mamă a Google) s-au prăbușit pe bursă pentru că chatbot-ul Bard a prezentat o informație eronată chiar în materialele de promovare.
Plus că, mai important, piața percepe că Google a rămas în urma Microsoft. Este însă doar un moment din evoluția motoarelor de căutare conversaționale, meciul giganților fiind abia a început. Interesant titlul din The Economist: Will the AI chatbots eat Google’s lunch?.
Brand Minds 2022 Official Aftermovie
Brand Minds este promovat drept cel mai mare eveniment de business din Europa Centrală și de Est. La ediția 2022 au fost înregistrați 6400 de participanți din peste 50 de țări: manageri de top, specialiști în comunicare, antreprenori din peste 500 de companii. Vorbitori de top și experți internaționali au împărtășit idei și insight-uri care au constituit o experiență de neuitat.
Presenting Partner al ediției 2022: UniCredit Bank.
SCURTE
Capodopere. Lancia Aurelia Pf200 Spider 1952
_____________________
AI. Scrii ce-ai visat, robotul îți interpretează visul. Poți citi și visele altor pământeni, ca să vezi cât ești de dereglat(ă) în comparație cu alții.
________________________
Web. 19 exemple de site-uri vintage reușite. Spre inspirație.
___________________
Gamification. Găsești jocuri pentru majoritatea activităților, individuale sau în organizație.
(continuare mai jos)
Loewe sărbătorește 100 de ani ca simbol al inventivității și al luxului
De un secol, Loewe este un simbol al inventivității și al luxului în domeniul electronicelor de consum. Acest brand ne bucură cu produsele emblematice, cu design sofisticat, atemporal, funcțional și minimalist - atribute care definesc filosofia de design Loewe.
Fondată în 1923, Loewe s-a orientat către segmentul de lux și a jucat un rol decisiv în modelarea industriei electronice de larg consum de-a lungul deceniilor, stabilind repere în design, tehnologie și inovație.
Chiar și la un secol de la înființarea sa de către Siegmund și David Ludwig Loewe la Berlin, brandul își lasă amprenta asupra segmentului de electronice de larg consum și operează astăzi ca Loewe Technology GmbH în 42 de țări, unde este prezentă cu o gamă largă de produse TV și audio elegante, de înaltă calitate. Inima Loewe este reprezentată de fabrica de înaltă tehnologie și de cei 200 de angajați, care lucrează în mare parte la sediul central din Kronach, unde sunt create produsele emblematice.
Istoria mărcii Loewe este plină de repere impresionante: în 1931, împreună cu cercetătorul Manfred von Ardenne, Loewe a prezentat primul televizor complet electronic din lume, care a intrat în producție de serie în 1933. După deschiderea fabricii din Kronach în 1948, Loewe a impresionat lumea cu alte realizări de pionierat în televiziunea modernă și electronicele de larg consum. În 1951, de exemplu, Loewe a realizat modelul Iris, primul televizor produs în masă. În 1963, Loewe Optaport a adăugat mobilitate televizoarelor și, odată cu introducerea televiziunii color spre sfârșitul anilor 1960, le-a făcut să reprezinte realitatea cu și mai mare fidelitate. La începutul anilor 1980, Loewe a introdus o altă inovație pe piață - televiziunea stereo. După dezvoltarea Internetului, Loewe a prezentat primul Smart TV Xelos@Media, în 1997.
În îndelungata sa istorie, 2019 marchează începutul unei noi ere pentru companie, de când Aslan Khabliev a achiziționat brandul. Loewe este acum o companie de familie administrată de proprietar.
Din 2019, compania și-a făcut reintrarea pe piață cu peste 20 de produse noi în segmentul TV și audio „Engineered & Made in Germany".
SCURTE (continuare)
________________
Teatru. 74 de personaje își pierd viața în piesele lui Shakespeare, în diverse moduri, prin înjunghiere, atacuri ale urșilor sau prin coacerea victimei într-o plăcintă:
_______________
Răsfăț. 15 dintre cele mai bune pizzerii din București plus deserturi pentru cupluri îndrăgostite.
________________
Muzică. În Far Out Magazine, albumul săptămânii este Angel Numbers de Hamish Hawk.
__________________
Economie. Statul Colorado adună anual 353 de milioane de dolari din accize la vânzările legale de cannabis. În cele 11 state care au legalizat consumul, impozitele pe cannabis au însemnat 3 miliarde de dolari în 2022.
_____________
Turism. Cele mai bune welness retreats din lume.
_________
Studiu. Ce fac oamenii când ascultă podcasturi. Te regăsești?
____________
HR. 86% din profesioniștii din UE (în mare parte din domeniile IT și tech) se gândesc să își schimbe locul de muncă în acest an, în căutarea unui salariu mai generos și a unui raport muncă/viață personală mai echilibrat.
________________
Foto. Peisaje contemporane capturate cu o cameră din epoca victoriană.
Sporturi electronice: FPV Drone Racing
Cursele de drone First Person View (FPV) sunt competiții sportive în care piloții controlează dronele echipate cu camere de luat vederi în timp ce poartă ochelari/căști care recepționează live imagini video de la drone. Astfel, piloții au senzația că se află în interiorul dronei. Obiectivul curselor FPV este de a parcurge un traseu complex cât mai rapid posibil și înaintea celorlalți piloți din serie. Competițiile au loc pe stadioane din întreaga lume.
Cei mai longevivi oameni nu merg la sală
Articolul cu acest titlu a fost cel mai accesat pe qz.com poate și pentru că vine cu o observație la care nu ne-am prea gândit: cei mai longevivi și sănătoși oameni de pe planetă (populațiile din Zonele Albastre, precum cele din Okinawa sau Sardinia, cu cea mai mare speranță de viață) nu merg la sală, nu aleargă pe bandă și nu ridică greutăți.
În schimb, aceștia trăiesc în medii care îi îndeamnă constant să facă mișcare în mod natural: cultivă grădini, merg pe jos pe tot parcursul zilei și reduc la minimum facilitățile mecanice pentru treburile din casă. Este ceea ce se numește „mișcarea naturală de rutină”.
Studiile arată că fie și doar șase ore de mers pe jos pe săptămână reduc riscurile bolilor cardiovasculare.
Evident, dacă faci sport constant și organizat e foarte bine. Dar dacă nu ai timp și energie să te duci regulat la sală, ai putea totuși să găsești 15 minute să mergi pe jos în pas alert.
Film de animație românesc din 1987 restaurat în 4K
Lungmetrajului SF românesc de animație Fiul Stelelor / Ultima Misiune din 1987, regizat de Călin Cazan și Mircea Toia, este acum disponibil pe Blu-ray la precomandă.
Restaurarea în standard 4K a fost realizată pe baza negativului original de 35 mm al camerei și a elementelor sonore.
Depeche Mode again
Spre disperarea rockerilor, Depeche Mode (înființată în 1980), scoate un nou album, Memento Mori, luna viitoare. Titlul albumului trimite la dispariția, acum cinci luni, a lui Andy “Fletch” Fletcher, membru fondator - scrie pitchfork.com.
Piesă nouă inclusă în album:
Câini vorbăreți, în cinematografe la începutul verii.