Vulpe din Munții Bucegi, iarna aceasta. (sursa)
Respiră cu mine
Fufuly este o pernă-robot japoneză care lucrează ca antrenor personal de respirație. În mod natural, ritmul respirației unui utilizator care ține perna în brațe se armonizează cu ritmul în care aceasta „respiră” la rândul său.
Robotul a fost dezvoltat pe baza cercetărilor efectuate de Universitatea din Tokyo.
Respirația controlată îmbunătățește starea psihică - reduce anxietatea de pildă. Perna-robot poate fi setată în trei moduri: respirație regulată, profundă și relaxantă.
Am citit despre Fufuly în ampla sinteză 23 de tendințe în 2023 în tehnologie realizată de Social Innovation Solutions pe care o poți descărca gratuit de aici.
Așa începe
Nu e musai să instalezi cine știe ce soft de spionaj pe telefoanele victimelor dacă ai o rețea socială importantă. Simpla utilizare a rețelei (de pildă, 125 de milioane de europeni intră pe TikTok cel puțin o dată pe lună) generează un volum uriaș de date utile.
După ce a fost interzisă în guvernul federal american și în parlamentul britanic, TikTok este interzisă acum și pe telefoanele celor 35.000 de angajați și oficiali UE de la Bruxelles și Strasbourg.
Probabil că în marile companii nici nu se pune problema să utilizezi TikTok dacă ai acces la secrete de producție.
Ca să știi ce înseamnă dacă auzi „BMM”
Bare Minimum Monday sau BMM este o tendință corporate postpandemică bazată pe ideea că angajații acceptă să trateze cu oarecare relaxare prima zi a săptămânii de lucru ca antidot la disperarea dată de lunga listă de to do care îi așteaptă după weekend.
Termenul a fost inventat de Marisa Jo, producătoare de conținut pe TikTok. Ea susține că BMM este momentul optim pentru a executa sarcini administrative și de pregătire, care vor deschide calea productivității mai târziu, în cursul săptămânii. Astfel, e înțelept să acceptăm realitatea că luni nu este cea mai dinamică zi din carieră.
Mulți susțin BMM există de ani, doar că nu avea un nume de succes pentru a fi transformat într-o tendință ușor de împărtășit în social media. În definitiv, cine nu a avut măcar o dată un sfârșit de săptămână infernal, urmat de un weekend relaxat, și nu s-a trezit apoi luni dimineața stând la birou și gândindu-se „trebuie doar să supraviețuiesc în următoarele opt ore"? (standard.co.uk)
De ce nu e bine să dai add persoanelor despre care nu știi nimic
Primești o nouă cerere de prietenie. Contul pare real. Nimic suspect, deși e un cont social media fals - un avatar, în fapt un agent secret sintetic. Dacă ești israelian, poate că și poza celui care a trimis cererea de prietenie arată tot a israelian. Poate că este o față pe care o recunoști de la protestul de aseară.
Accepți cererea și uiți de ea, dar munca celor care ți-au trimis această solicitare falsă abia a început. Acum au acces autorizat la informațiile de pe profilul tău, precum și la cele ale prietenilor și familiei tale.
Scopul industriei de supraveghere digitală este de a avea avatare, cât mai multe avatare bine dezvoltate, mature și care să culeagă automat informații, informații care odată sintetizate în cantități mari sunt aur. O altă misiune: colectarea de informații despre jurnaliști și alte persoane din categoria VIP.
Nu e deloc de neglijat, de asemenea, capacitatea acestor avatare de a influența opinia publică, prin propagandă, pentru diverși „stăpâni”.
Vorbim de armate uriașe de conturi fake care sunt gestionate de oculți într-un mod care să nu trezească suspiciuni platformelor de socializare.
Dintr-un excelent și alert articol publicat de Haaretz.
Rețeta unui viral de propagandă: un text bun plus un buget nu foarte mare*
Știm că Venezuela nu o duce prea bine (deși e o țară bogată în petrol) din cauza unor conducători cam…
În fine, nu e treaba noastră să-i caracterizăm, ideea e că respectiva putere se pricepe de minune să facă propagandă eficientă.
V-am mai povestit despre compania Synthesia - cea care ne pune la dispoziție prezentatori TV creați artificial (niște roboți software) gata să citească orice text pe care li-l dăm, inclusiv în românește.
Venezuela este unul dintre clienții Synthesia și a reușit cel puțin două virale pe Youtube, închiriind astfel de prezentatori sintetici. Unul dintre aceste clipuri de propagandă:
Din același film, în ianuarie, junta care a luat puterea în Burkina Faso a folosit de asemenea un robot Synthesia pentru a intoxica Twitter cu o știre falsă.
*Buget - costul unui clip începe de la 3 dolari. Pentru organizații, tariful se negociază.
Știi ce poți să faci cu o boxă roz, rafinată și ultraportabilă, nu?
Dacă te uiți cu atenție în jur vezi că mugurii dau semne de trezire.
E început de martie așadar și mulți își pun în secret întrebarea tradițională Ce să-i dăruiesc în afară de flori?
Uite o sugestie: Beosound A1 2nd Gen. Poartă semnătura prestigioasă Bang & Olufsen și este specializată în a produce plăcere pentru că umple spațiul cu sunet multidimensional la 360 de grade.
Ușor de luat peste tot unde e nevoie de muzică (cărți audio?), ultraportabila boxă Beosound A1 oferă 18 ore de autonomie la volum moderat. Poate sta foarte bine pe birou, pe colțul canapelei, dar se simte perfect și dacă o iei în natură, în aventuri, fiind rezistentă la apă și complet rezistentă la praf și nisip.
În tandem cu telefonul, prin Bluetooth 5.1, Beosound A1 2nd Gen funcționează și ca hands free performant datorită celor trei microfoane integrate.
Iar dacă te-ai obișnuit cu Alexa, această boxă se setează rapid.
O găsești la un preț bun la Altex.
Felicitările ediției se îndreaptă către tinerii scrimeri români, care s-au întors cu rezultate excepționale de la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți - Tallin.
România a obținut aurul european la sabie cu echipa de fete cadete și argintul cu echipa de băieți, precum și o suită prețioasă de medalii individuale.
UniCredit Bank, consecventă în sprijinirea talentelor naționale, este proud sponsor al Federației Române de Scrimă.
Poate a scris-o un robot
Alex Merton-McCann, expert în securitate cibernetică la McAfee, le avertizează pe doamne cum că ar trebui să fie în alertă dacă se întâmplă să primească scrisori/mesaje de dragoste.
De ce?
Pentru că, în zilele noastre, acestea pot fi scrise de un robot software și nu din inimă.
Un studiu McAfee spune că 72% dintre adulții australieni nu ar putea spune dacă o scrisoare de dragoste a fost scrisă de noul bot AI ChatGPT sau de un om în carne și oase îndrăgostit.
Raportul amintește și că ChatGPT ar putea fi folosit de escrocii sentimentali pentru a crea conversații romantice cu scopul de a înșela persoanele vulnerabile care sunt în căutarea perechii pe platformele de întâlniri online.
MEDIU
Pentru companii și instituții publice a devenit foarte simplu să trimită la reciclat, rapid și cu efort minim, deșeurile electrice și electronice, direct de la sediu.
Ce. Sunt acceptate la reciclat toate echipamentele uzate, de la computere și imprimante până la aspiratoare și frigidere - aveți lista aici, precum și becuri, neoane, baterii.
Cum. Adunați deșeurile la un loc și sunați la 021 9641. Sau, și mai bine, trimiteți un email la logistica@ecotic.ro sau completați formularul de aici. O echipă va veni și va prelua, gratuit, deșeurile.
De ce. ECOTIC garantează reciclarea corectă, la standarde europene, a deșeurilor electrice și electronice predate.
ECOTIC este lider în domeniul colectării și reciclării deșeurilor electrice cu peste 320.000 de tone de deșeuri electrice și electronice colectate până în prezent și cu o infrastructură de 10.000 de puncte de colectare la nivel național.
SCURTE
Istorie. Rețeta de bere a lui George Washington, video 04:23. Pe vremea aceea, apa era plină de germeni periculoși, așa că toată lumea bea bere, cât de cât sigură.
______________
Newsletter. Food is Stupid, publicat de un autor nu tocmai în apele lui, care își propune, de pildă, să verifice dacă pizza sau aripioarele mâncate sub duș au un gust mai bun. Inutil să spun că are succes.
______________________
Turism. Cele mai bune hoteluri din SUA, Europa și Caraibe.
___________________
Tendințe. Aroma de fistic e la mare modă, de la cafea la parfumuri.
________________
Pentru doamne. Poate ți-a scăpat: un secol de modă în 30 de secunde.
________________
Gadget. Laptopuri de gaming de 5000 și 6000 de euro nou sosite în România.
________________
Telecom. Arbitrul pieței telecom confirmă: Orange oferă cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil.
_____________
Natura. Locatarii Parcului Natural Văcărești.
__________
Cinema. 75 de filme bune regizate de afro-americani.
________
Nostalgii. Când redevii adolescent.
Mulțumiri.
fain de tot