Poate te ajută: postere motivaționale oferite de comunitatea de artiști 99designers.
Și tot de la ei un raport despre „revoluția în freelancing”.
Filmele pe care le vom vedea pe Netflix în acest an. O listă lungă, lungă.
Poate te reinventezi pe un salariu foarte bun?
Există o singură meserie, plătită foarte bine, cu care nu ai cum să ajungi șomer: cea de programator. Se bat companiile internaționale pe astfel de oameni.
Dacă te încântă ideea reinventării personale, anunțul acesta e pentru tine:
Wantsome, Academia Prietenoasă de IT din Iași, anunță prima ediție a evenimentului Open Day Live 2021.
Evenimentul se adresează persoanelor interesate de reconversia profesională în domeniul IT, astfel că vor fi prezentate cursurile din programă pentru prima jumătate a anului 2021.
Open Day se va desfășura sâmbătă, 16 ianuarie, începând cu ora 10:00.
Evenimentul este interactiv și va fi transmis live, pe platforma ZOOM. Înscrierile se pot face gratuit, accesând acest link. Detalii complete sunt disponibile și pe Facebook, pe pagina de eveniment.
Prin intermediul Open Day Live, Wantsome prezintă persoanelor interesate de o carieră în IT portofoliul de cursuri pregătite pentru această perioadă. Sunt vizate atât persoanele care nu au cunoștințe în IT, dar își doresc să înceapă o carieră în acest domeniu, cât și cele care vor să își consolideze cunoștințele cu experiența practică sau vor să aprofundeze noțiuni de programare, testare, UI / UX Design, Operations & Business Analysis.
Participanții vor putea să afle care sunt aptitudinile și calitățile pe care angajatorii din domeniul IT le caută, dar și recomandări de la specialiștii HR care recrutează pentru acest sector de activitate. Mai mult, vor fi prezenți și specialiști în IT, mentori ai programelor Wantsome, care vor împărtăși din experiența lor, dar și foști cursanți ai academiei. Doritorii pot afla de la aceștia cum și cât trebuie să se pregătească pentru a intra în IT dintr-un domeniu cu totul diferit și, mai ales, pot să descopere care ramură a IT-ului li se potrivește cel mai bine.
Wantsome a fost înființată în 2017, la Iași, și este cea mai mare unitate de învățământ independent în IT din Nord-Estul României. În 2019, Wantsome a deschis un sediu în București și urmărește să atingă cât mai mulți din cei interesați de specializările oferite. Până în prezent, Wantsome a înregistrat un număr de peste 1.000 de absolvenți, deține în portofoliu 49 de programe de mentorat susținute de 36 de traineri cu experiență, specialiști în IT din Iași și București. Detalii complete puteți găsi pe site-ul companiei.
Sper totuși să nu mai avem multă vreme nevoie de astfel de gadgeturi
Producătorul de echipamente pentru jocuri Razer a venit la CES cu Project Hazel - „cea mai inteligentă mască din lume”. Este N95, cu ventilatoare active duale reîncărcabile care asigură filtrare bidirecțională. Masca este transparentă, astfel încât să poată fi văzută fața purtătorului. Și da, filtrele au iluminare RGB, care poate acționa atât ca indicatori de încărcare, cât și ca decor.
Seara pui masca în cutia UV pentru dezinfectare.
Harta celor 70 de fintech-uri unicorn din lume (startup-uri cu valoare mai mare de 1 miliard de dolari).
Jumătate dintre ele au sediul central în SUA și doar 17 în Europa.
Cam toate au ajuns unicorn după 6-7 ani, dar în ultima vreme această perioadă se scurtează: Brex, un start-up din San Francisco, fondat de antreprenori de 22 de ani, a avut nevoie de mai puțin de doi ani pentru a ajunge la valoarea de piață de un miliard.(sifted)
Și încă un grafic: topul finanțărilor obținute de stratup-uri europene în 2020. Sunt și români în acest top:
Imagine Podcasting
Click dacă vrei să vezi cum arată o agenție producătoare de podcasturi, care face asta din 2005!
Un specialist în digital îmi spunea că în România podcasturile sunt ca blogurile în 2006-2007 (ceva cool dar cu audiență redusă) și că ar putea exploda ca fenomen media în anii care vin.
Viitorul în media. Studiu proaspăt Reuters Institute
Dacă activezi în media, digital, PR, ia-ți liber vreo două ore ca să studiezi Journalism, media, and technology trends and predictions 2021, un raport condensat și profesionist, realizat de Reuters Institute și Oxford University pe baza unor date culese din 43 de țări.
Doar una dintre zecile de predicții:
Inteligența artificială (AI) va fi cea mai importantă tehnologie pentru jurnalism în următorii 5 ani - au indicat 234 de manageri din domeniu, din cele 43 de țări.
Raportul vine și cu câteva exemple de aplicații AI pe care jurnaliștii le folosesc deja:
o agenție de știri din Peru utilizează AI pentru a identifica indicii de corupție în contractele guvernamentale pe care le scanează
BBC a testat un robot bazat pe AI care să ofere publicului informații despre coronavirus bazate pe surse verificate
The South China Morning Post folosește AI pentru a crește automat numărul abonaților
Agenția Reuters a adoptat tehnologia speech-to-text pentru a transcrie dialogurile și comentariile în 11 limbi din arhiva video începând cu 1896. (studiul)
Să învățăm un cuvânt nou: Metaverse
Pandemia a accelerat trecerea la un nou mod de a ne relaxa, munci, învăța și a petrece timpul împreună.
O sintagmă nouă pe care o vom întâlni din ce în ce mai des: Metaverse - desemnează un univers digital în care oamenii se simt confortabil și în care interacționează în milioane de experiențe virtuale 3D. Poate unii vă mai amintiți de Second Life creat de Linden Lab în 2003. Era doar prototipul primitiv al Metaversului - scrie în Wired David Baszucki, CEO Roblox - platformă care le permite utilizatorilor să dezvolte propriile jocuri video și să creeze bunuri virtuale.
Desigur, David are o pledoarie pro business personal, însă să ne amintim doar cum a fost Gala Internetics 2020 în România, desfășurată în Minecraft: