Astronauta Loral O’Hara în stare de imponderabilitate. Fotografie premiată la concursul NASA Photographer of the Year.
Metoda Accidentul în variantă AI
Numărul de telefon care a apărut pe ecran era necunoscut. Jennifer DeStefano era cât pe ce să lase apelul să intre căsuța vocală, dar fata ei de 15 ani era plecată la schi. Poate că avusese loc un accident. Am răspuns la telefon și am auzit vocea fiicei mele, care mă striga și plângea, povestește DeStefano. Am întrebat: "Ce s-a întâmplat?". Și ea a spus: "Mamă, am greșit" și plângea.
Apoi, a auzit vocea unui bărbat, amenințând că dacă va suna la poliție, o va umple de droguri pe fiica ei și va face ce vrea cu ea. A cerut bani, un milion de dolari, dar într-un final s-ar fi mulțumit și cu 50.000 de dolari.
DeStefano l-a ținut de vorbă pe șantajist. Era la studioul de dans al celeilalte fiice a ei, înconjurată de mame îngrijorate care voiau să ajute. Una a sunat la 911. O alta i-a telefonat soțului lui DeStefano. În doar patru minute, a aflat că fiica ei era în siguranță, nici vorbă să fie răpită.
Vocea fetei fusese clonată cu programe AI. Este de ajuns că existe online o înregistrare de câteva secunde cu vocea unei persoane pentru a fi re-creată și pusă să rostească orice. Dacă sunt publice online și alte eșantioane de voce care surprind emoții (supărare, furie, bucurie etc.), atunci vocea pare sută la sută autentică.
Escrocii care folosesc tehnologia de clonare a vocii își găsesc adesea prada pe rețelele de socializare. Ei căuta profiluri publice de lăudăroși și guralivi care fac publice o mulțime de informații personale – explică un expert FBI.
Rețeta succesului: să ai încredere în tine chiar dacă ești o catastrofă
Canalul de cooking semnat @myjanebrain de pe TikTok are peste 300.000 de urmăritori. Un videoclip recent, în care producătoarea de conținut prăjește o bucată de carne în pudră de brânză și adaugă fidea fiartă cu lapte, are aproape un milion de vizualizări.
Alte rețete zăltate ale domnișoarei: spagheti mărunțite în blender și transformate în paste „proaspete”, macaroane pane sau cartofi prăjiți stârciți în sandwich maker.
E greu de spus dacă avem de-a face cu o artistă-troll care se distrează cu scandalul public (vezi comentariile de la postările ei) sau @myjanebrain este chiar sinceră cu inovațiile ei.
În parte, @myjanebrain este creația lui Gordon Ramsey. După ce creativa a preparat un burger care zâmbea cu o gură de galbenuș, însoțit de piure făcut din chipsuri Lays, Ramsey i-a sugerat coșul de gunoi pentru creația ei plus un doctor. Și a făcut-o celebră.
Seoul Ring
Municipalitatea capitalei sud-coreene construiește cea mai mare roată din lume fără butuc și spițe, cu un diametru de 180 de metri. Seoul Ring va fi pusă în mișcare de energia solară. Roata va avea 36 de capsule, fiecare cu 25 de locuri pentru turiști și va fi gata în 2025.
Un monitor elegant de la Samsung pentru biroul tău
Asta-i chiar afacere, dacă ai nevoie de un monitor nou. Vorbim de monitorul de business cu panou IPS de 24”, FHD, 16:9, semnat Samsung.
Mi-a plăcut de la prima privire, pentru că are rama foarte subțire, ca la televizoarele de lux. Dincolo de eleganță, acest ecran „fără margine” este potrivit pentru alăturarea unuia asemenea și crearea astfel a unui monitor dual.
Dacă se strâng la o discuție pe proiect mai mulți membri ai echipei, toți se vor simți confortabil pentru că vor vedea perfect pe ecran datorită unghiului larg de vizionare, de 178 grade, propriu tehnologiei IPS.
Vine cu 2 porturi HDMI 1.4 și un port de afișare, astfel încât să poți transfera comod imaginea de pe un notebook pe acest ecran generos.
Designul este gândit pentru utilizare și versatilitate zilnice. Este reglabil pe înălțime, se rotește, se înclină și pivotează în funcție de poziția ta (poate vrei să te lași pe spate cu scaunul business în timp ce meditezi la rezolvarea problemei?).
Pentru orele lungi de lucru, Samsung a dotat acest monitor cu tehnologiile sale de confort ocular și reducerea oboselii ochilor: Flicker Free, care elimină continuu pâlpâirea obositoare și iritantă a ecranului, în timp ce modul Eye Saver minimizează emisiile de lumină albastră.
Iar pentru cei preocupați de salvarea planetei, acest monitor vine cu vestea bună că este grijuliu cu consumul de energie.
Pentru birouri, monitorul de business Samsung IPS de 24” pare să fie ce trebuie, mai ales datorită acestui preț foarte bun, la evoMAG.
Samsung face parte din portofoliul de branduri distribuite de ASBIS.
Webflow îți permite să construiești site-uri web chiar dacă nu știi programare
Zilnic, apar sute de startup-uri bazate pe AI, dintre care unele fanteziste. Nu e și cazul Webflow, companie fondată în 2012, beneficiară a unor investiții de 350 de milioane de dolari și care te lasă să-i testezi soluția timp de 30 de zile, gratuit.
Noul instrument de inteligență artificială al Webflow și-a propus să facă proiectarea unui site web foarte ușoară, permițând utilizatorilor să schimbe aproape orice într-un site web prin intermediul unui prompt text. Pentru designerii profesioniști, instrumentul ar putea reduce serios timpul necesar pentru a construi site-uri și le-ar permite să aibă mai mulți clienți.
Trainingul în utilizarea soluției durează cinci minute.
După alegerea unui șablon preexistent, interfața copilot a Webflow te lasă/te va lăsa să:
- schimbi estetica site-ului, de pildă retro anii '90 sau minimalistă actuală
- să introduci noi secțiuni ale site-ului care să se potrivească cu designul ales
- să scrii articole întregi pe site/blog pornind de la câteva puncte. Nu discutăm aici calitatea articolelor și nici despre posibilele eventualele erori grosolane
- să faci reglaje SEO
Toate aceste caracteristici sunt încă în faza de testare alfa, dar merită să te joci un pic cu Webflow pentru a avea o idee în privința viitorului. (fastcompany.com)
O companie care creează dependență
Ceea ce vezi în poză e o pâine (11$) cu turmeric și pea flower (o plantă indiană), vândută de lanțul de băcănii cu produse organice Erewhon din Los Angeles.
The Cut a publicat un feature despre dependența pe care o creează Erewhon; sunt cliente care au câte trei servicii pentru a-și permite să cumpere de aici.
Cât costă niște smoothie:
Contul de TikTok al Erewhon.
Pe cine întâlnim anul acesta la BRAND MINDS
BRAND MINDS este considerat cel mai mare summit de afaceri din Europa Centrală și de Est. În fiecare an, experți în afaceri, autori de renume mondial și gânditori străluciți se reunesc cu peste 7000 de profesioniști din domeniul business, la București.
La ediția 2023 și-au confirmat prezența:
✔ James Clear - Bestselling Author of „Atomic Habits”
✔ Lynda Gratton - Future of Work Strategy Expert @London Business School
✔ Renée Mauborgne - Bestselling Author of Blue Ocean Strategy & Blue Ocean Shift
✔ Blair Singer - World Famous Sales Expert
✔ Nassim Nicholas Taleb - Author & Risk Analyst
✔ Neil Patel - Digital Marketing Expert
✔ Anne-Marie Imafidon - Tech Leadership Expert
✔ Duncan Wardle - Innovation Expert & Former Creative Director @ Disney
Detalii pe www.brandminds.com
UniCredit Bank continuă să fie alături de BRAND MINDS ca partener principal și la ediția a XI-a.
Datoria guvernului SUA către diverși creditori este de 31.000 de miliarde de dolari, ilustrată în acest grafic pornind de la bancnota de 1 dolar.
Când te uiți la cifrele astea, economia pare o ficțiune.
Graficul la dimensiuni mai mari, aici.
SCURTE
Cocktail. Rețeta The Añejo Highball
______________________
Manual. Cum să creezi Instagram Reels reușite în patru pași.
___________
Istoria popcorn. În Statele Unite, o pungă medie de popcorn este produsă cu 60 de cenți, dar se vinde cu aproximativ 6 dolari. Vânzările de popcorn generează aproape 40% din profiturile cinematografelor și compensează prețurile mari la care sunt distribuite filmele de către studiouri:
_________________
Monarhie. Averea lui Charles III se ridică la 745 de milioane $ cu vreo 285 de milioane $ mai mult decât averea mamei sale, Elisabeta.
______________________
Economie. Google a oprit construcția noului campus de zeci de hectare în San Jose, California și nu are planuri de a relansa proiectul în viitorul apropiat.
______________
Turism. Zece castele medievale japoneze de vizitat.
Cel mai cunoscut pictor român în lume, Adrian Ghenie, despre tehnologie
Lucrările expuse la Timișoara (până pe 18 iunie, n.m.) ne arată nu doar corpuri umane grotești, vii, dar în stadiu de descompunere, ci și ura care se revarsă tastând în fața unui laptop, ură pe care am remarcat-o cu toții în ultimii ani, pe social media.
Încă din 2008, Ghenie încearcă să stea departe de lumea virtuală, cea a pozelor din vacanțe, a corpurilor perfecte sau a agresivității în limbaj. La scurt timp după ce și-a creat contul de facebook, l-a și abandonat.
„Telefonul te pune într-un soi de suspans, te face pasiv. Stai pentru că urmează să sugi de acolo o informație care după aia îți va defini o stare.
În prima fază te paralizează, îți induce o pasivitate, după care devii anxios, fericit, furios, etc. Pasivitatea asta va fi cu noi de acum încolo, nu e ceva care să dispară, indiferent de gadgeturile care vor apărea.
Transformarea asta e ireversibilă. Nu știu dacă e bună sau rea, asta nici nu mă interesează. E un fapt, o mutație. Mă interesează să îi găsesc o reprezentare în pictură” - spune Adrian Ghenie. (Sursa: Cultura la dubă)
The Boogeyman. Trailer oficial. În iunie, la cinema. După un roman de Stephen King:
Pentru amatorii genului. FAST X, trailer oficial:
Mulțumesc pentru vizită.
Noi, multumim...