Compania de media JCDecaux s-a alăturat în weekend distracției generale din Marea Britanie prin plasarea unor coroane regale uriașe în vârful unora dintre locațiile sale exterioare.
Cum au marcat diverse branduri evenimentul istoric al Încoronării, vezi aici.
Înființăm și noi o agenție de publicitate specializată în ghicitul în cafea?
Antreprenorul Gary Vaynerchuk a investit recent în OpenFortune, o companie care derulează campanii publicitare prin bilețele strecurate în prăjiturelele chinezești cu răvașe, oferite din partea casei în restaurante.
OpenFortune spune că 7% dintre consumatori își postează bilețelele cu preziceri pe rețelele de socializare, iar 20% le păstrează.
Greu de crezut că mesajele au vreo legătură cu viitorul, dat fiind că OpenFortune a însărcinat ChatGPT să le scrie.
OpenFortune se mai laudă că 35% dintre partenerii săi de marcă și-au redirecționat bugetele de marketing de la sponsorizări sportive către prăjiturelele chinezești. (adweek.com)
Azi ne jucăm că chatbotul Pi
Inflection AI, o companie fondată de cercetători care au lucrat anterior la proiecte majore de inteligență artificială la Google, OpenAI și Nvidia, a construit un robot AI numit Pi care pare să facă mai puține gafe și să fie mai priceput în conversație. Inflection AI spune că a selectat cu atenție datele de instruire ale lui Pi pentru a reduce pericolul ca limbajul toxic să se strecoare în răspunsurile sale.
Pi păstrează o evidență a tuturor conversațiilor sale cu utilizatorul, ceea ce îi oferă un tip de memorie pe termen lung, care lipsește în ChatGPT, plus consistență în conversații.
„O conversație bună înseamnă să fii receptiv la ceea ce spune o persoană, să pui întrebări lămuritoare, să fii curios, să ai răbdare", explică unul dintre creatori. „Pi te ajută să te gândești, te ajuta să îți despachetezi gândurile."
Inflection a strâns 225 de milioane de dolari (cam puțin față de ce bani se învârt acum în AI) din partea unor investitori. Compania nu a dezvăluit un plan de monetizare, dar nu este greu de imaginat că una dintre companiile de tehnologie cu buzunare mari, care nu are propriul ChatGPT, de exemplu, Amazon sau Apple, ar plăti bine pentru a achiziționa tehnologia și talentul companiei.
Îl poți încerca pe Pi aici.
Ce este Bluesky, rețeaua care promite să te lase să-ți setezi singur algoritmii de conținut
Bluesky, o nouă rețea socială care își încearcă puterile în social media, este creația co-fondatorului Twitter, Jack Dorsey. Poți deveni utilizator doar cu invitație. Ca și în cazul defunctei Clubhouse, Bluesky defilează cu o listă de VIP-uri ca utilizatori pasionați și spune că e o goană nebună după invitații.
La prima vedere, Bluesky seamănă foarte mult cu Twitter. Poți posta mesaje scurte de până la 300 de caractere și comuta între un feed sortat algoritmic sau unul cronologic. Însă Bluesky este construit diferit, fiind o rețea deschisă și descentralizată. Asta înseamnă că, atunci când vă faceți cont, trebuie să vă alăturați unui anumit server cu propriul set unic de reguli, interese și utilizatori, similar cu aplicația de socializare Mastodon, de asemenea populară. Deocamdată, Bluesky a înființat un server principal pe care se află toată lumea, dar în viitor, oamenii vor putea să își personalizeze propriii algoritmi și feed-uri.
Este prea devreme pentru a spune dacă Bluesky va continua să câștige teren și va deveni o alternativă populară la Twitter. Ar putea dispărea rapid în uitare, la fel ca multe aplicații sociale la modă de dinaintea sa, inclusiv Clubhouse și BeReal.
Națiile care muncesc cele mai multe ore într-un an
Pe primul loc, mexicanii, cu +412 ore față de media mondială. Destui dintre ei lucrează șase zile pe săptămână.
La coada clasamentului, germanii, cu 376 de ore lucrate mai puțin.
Nu e neapărat o chestiune de hărnicie/lene, ci de organizare, productivitate, sindicate și cultură națională. Greșesc?
Harta Luxului
Sâmbătă, România merge la Noaptea Muzeelor
Expoziții, prezentări, proiecții, animații stradale și interioare, experimente și reprezentații artistice plus tot felul de intervenții culturale în spatii muzeale, în observatoare astronomice, în spații de catedrale, biserici și sinagogi, în teatre, în atenee, în mausolee, în primării, în castele, palate și cetăți, turnuri și bastioane, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în școli și universități, în decupaje urbane creative, în spatii de știință și experimentare, în spații ale memoriei istorice, în pavilioane și în galerii de artă, în case de licitații și târguri de artă, în case pentru îngrijirea bătrânilor, în mori de hârtie. Acestea sunt spațiile în care se va desfășura, în toată România, pe 13 mai, Noaptea Muzeelor.
Lista orașelor și a evenimentelor o găsești aici.
Ca în fiecare an, Romanian Design Week se alătura evenimentului și îi dă o notă aparte de estetic și creativitate.
La prima participare în acest an se află: Muzeului Fotbalului, Camera de Comerț și Industrie București, Miez Festival, Casa cu bunici „Niciodată Singuri”, Casa de licitații Historic
Muzeul Pandemiei va avea o stație nouă, tocmai în Reșița, la Muzeul Banatului Montan. Revenim la ideea de identități fragile, de experiențe și de trăiri colective sau personalizate ale pandemiei și ne îmbogățim colecția cu 10 noi obiecte și povești donate de oameni din comunitatea locală - spun organizatorii.
Sosește și o expoziție a unui muzeu fenomen la nivel mondial, War Childhood Museum. Expoziția va putea fi vizitată gratuit la Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 12 mai – 12 iunie 2023. Veți fi martorii unei demonstrații de curatoriat inovator, adaptabilitate și provocare tematică din postura singurului muzeu din lume care se concentrează exclusiv pe copilăria afectată de conflictele armate. Dominant va fi războiul din Ucraina, dar vor fi obiecte și povești dramatice ale unor copii din Yemen, Eritrea, Afganistan, Pakistan, Iraq, Bosnia, Siria care au experimentat ceva ce nu ar fi trebuit să experimenteze niciodată – războiul absurd și distrugător.
Evenimentul Noaptea Muzeelor este prezentat de UniCredit Bank, instituție devotată sprijinirii proiectelor culturale și artistice semnificative din România.
Aflat la ofertă, LORGAR Jetter 357 bifează conștiincios calitățile unui mouse de gaming excelent
Am găsit la ofertă un mouse de gaming bun, de ultimă generație, proiectat să reziste la treizeci de milioane de clicuri și dotat cu senzor Pixart de calitate cu sensibilitate reglabilă de până la 8000 DPI.
LORGAR Jetter 357 RGB Black, pe numele său, vine cu șase butoane programabile, astfel că îți poți crea combinații personalizate, în timp ce sistemul Key Balance îți asigură precizia și confortul în timpul sesiunilor lungi.
Mai ales seara și noaptea, îți va plăcea sistemul RGB îmbunătățit de backlight. Aceste generoase efecte de iluminare, la alegere, îți permit să personalizezi aspectul mouse-ului pentru a se potrivi cu echipamentul și cu ambianța proprie de gaming.
Datorită interfeței de administrare Lorgar WP Gameware, vizualizezi viteza mouse-ului, numărul total de clicuri și multe altele.
Materialul special conceput pentru baza mouse-ului asigură o alunecare lină și precisă chiar și în cazul utilizării pe termen lung.
Cu un design ergonomic, acest mouse este ușor - doar 75 de grame –, astfel că îl vei simți confortabil, indiferent de dimensiunea mâinii și de suprafața de aderență.
Vei găsi și două cadouri în pachet: un breloc de marcă și două jucării fidgeter.
Jetter 357 bifează conștiincios calitățile unui mouse de gaming bun.
Îl găsești în oferta PCGarage.
Ai o prezentare concentrată și în acest clip:
Brandul LORGAR este distribuit în România de ASBIS.
Cum merge Comunicarea în aceste vremuri de incertitudine
Studiu realizat cu participarea a 117 agenții și branduri:
Studiul DigiDay poate fi descărcat de aici.
SCURTE
Cinema. Cele mai bune 25 de comedii din toate timpurile în viziune britanică.
__________________________
Auto. Motorul de căutare auto iSeeCars a identificat 23 de vehicule cu cele mai mari șanse de a rezista peste 400.000 de kilometri. Firma a analizat 260 de milioane de mașini vândute între 2012 și 2022.
____________________________
Cocktail. Rețeta King of Cups. Și playlistul asortat.
_______________________________
Percepții. Știi de ce TED Talks durează 18 minute? Chris Anderson, curatorul TED, s-a gândit că dacă ar fi ales 15 sau 20 de minute vorbitorii ar fi crezut că este doar o sugestie. În schimb, 18 minute sună mai precis și crește probabilitatea ca vorbitorul să respecte timpul. (Make Noise).
______________________
Democrație. Despre cum supraviețuiește o publicație care face jurnalism adevărat.
_____________________________
Muzică. Harry Styles - Satellite. 7,7 milioane de vizualizări pe contul oficial:
_______________________________
Eveniment. Cine trăiește încă emoțiile Încoronării de sâmbătă, găsește aici noi detalii, de pildă de ce a apărut Charles al III-lea cu două coroane diferite pe cap (foto).
_____________________________
Istorie. Apropo de Marea Britanie, un montaj cu imagini de pe vremea Reginei Victoria, colorizat:
_______________________________
Istorie. Un oficial francez a confirmat că anul viitor se va redeschide pentru public catedrala Notre-Dame de Paris. Anunțul a fost făcut cu ocazia unei ample donații în echipamente și expertiză din partea Schneider Electric.
_______________
Muzică. Flowers a lui Miley Cyrus a devenit cea mai rapidă melodie care a atins 1 miliard de stream-uri în istoria Spotify:
_________
Muzică.
Restul, aici.
__________________________
Urban. Street Artists în Tel Aviv, între care Banksy, foarte bun.
________________
Foto. Cât de mult se rotește Pământul (plat, evident :) în doar două ore.
______________
Alcool. Ce să mânânci dacă ai fost foarte vesel aseară: somon (bogat în omega 3 - ulei antiinflamator; ou poșat - conține N acetil cisteină, aminoacid detoxifiant, avocado - protector hepatic, iaurt - hidratează.
_________________
Arhitectură. Un Boeing 737 a fost transformat în vilă de lux.
_______________
Animale. Vulpea Foxy, prietena meteorologilor de la Vârful Omu.
+18. Cum devin unii influenceri. Fake
În weekend, un un maestru al combinațiilor care își spune shadesofgame a povestit pe Twitter că are 40 de ani și că se întâlnește doar cu fete sub 24 de ani. A urcat și două fotografii cu el însuși însoțit de respectivele domnișoare sub 24 de ani.
Pentru că subiectul a creat oarece discuții, o creatoare de conținut pentru adulți pe nume Ivy Wylder a dezvăluit că mulți astfel de lăudăroși angajează lucrătoare sexuale special pentru ședințe foto precum cele postate de shadesofgame. „Vara trecută, am fost pe un iaht împreună cu alte patru fete, iar tipii care ne-au invitat au făcut selfie-uri și Snapchat-uri cu noi toată ziua. Un „mascul alfa" chiar se lăuda online cum că these women flock to me”, a povestit ea.
Mai târziu, cineva a semnalat că una dintre fotografiile pe care shadesofgame le-a postat ar fi fost generată AI.
shadesofgame, acuzat că și-a fabricat iubite cu ajutorul AI, a început să posteze pe Twitter videoclipuri cu el și invitatele lui. Deprimant este că videoclipurile îl arată singur la petrecerea de ziua lui într-un club de noapte din Bangkok, înconjurat doar de animatoare angajate ale localului, care se distrează din obligație. (via garbageday)
FILM
Oppenheimer. Doar la cinema, în iulie. Acest nou trailer a adunat 3,1 milioane de vizualizări în primele nouă ore.
L-am incercat pe Pi, pare plictisitor. L-am rugat sa spuna o gluma cu oameni, orice oameni, orice gluma si raspunsul a fost ca trebuie sa evitam glumele cu oameni. Boring. 😊