„Am fost norocos pentru că am avut câini minunați de-a lungul vieții. Nu cred că am înțeles în copilărie cât de importanți au fost unii dintre ei. Să crești nu e o glumă, iar câinii m-au salvat literalmente, de nenumărate ori. Mi-i amintesc pe toți - nasurile lor ude și blana încâlcită, urechile mirosind a floricele, pielea caldă și cozile exagerat de vesele. Sunt recunoscător pentru timpul petrecut alături de ei” – explică fotograful Jonas Peterson ideea eseului vizual despre copii și câini.
Fotografiile pot fi comandate sub formă de print.
Editor video AI interesant
Un editor video bazat pe AI care pare chiar bun după primele teste pe care le-am făcut: Invideo.
Invideo creează clipuri pentru Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram în câteva minute, cu condiția să-i dai un prompt bine scris. În rest, nu trebuie să te pricepi la nimic altceva.
Selectezi obiectivul, de pildă marketing, planificare de evenimente, promoții sau branding.
Pe baza instrucțiunilor pe care i le dai, Invideo accesează rapid surse text și de imagine (Shutterstock, de exemplu) de pe net, le combină cu mintea lui artificială și livrează clipul.
Poți încerca editorul Invideo gratuit, dar apoi îți solicită upgrade. Mie mi-a cerut 240$ pentru utilizare timp de un an, adică 50 de minute de video produs pe lună, ceea ce e ok.
Te antrenezi, fără să știe nimeni, pentru un interviu de angajare. Util și pentru HR, poate
În engleză, bineînțeles.
Continuăm cu categoria cum folosim practic inteligența artificială, invitându-te să te joci cu aplicația Interviusparks, într-un antrenament de interviu - pentru că nu se știe când apare un post bun.
Îți faci cont, permiți accesul la microfon, alegi topicul, răspunzi la întrebări și vocea AI îți sugerează cum să-ți îmbunătățești prestația. E distractiv chiar.
Pentru a te asigura că nu apare online o înregistrare cu tine exersând, nu e deloc paranoic să folosești un pseudonim și să nu permiți accesul la cameră când folosești Interviusparks.
Idei de promovare. Cum faci să afle milioane de brandul tău
Te gândești ce subiect este la modă. Găsești chiar două: inteligența artificială și roboții. Cam toți ciulesc urechile când aud despre, pentru că aceste două tehnologii pot fura locuri de muncă umane.
Mai departe, vorbești cu Hanson Robotics, compania din spatele robotului AI Sophia, să îți construiască o humanoidă, pe care o botezi Mika. Anunți că ai promovat-o pe Mika director executiv.
Ideea a fost pusă în practică de compania poloneză Dictator, care îmbuteliază rom columbian.
Mika declară că este „activă 24/7" – visul oricărui acționar.
Roboata are o gamă largă de sarcini, inclusiv de a identifica potențiali noi clienți și de a selecta artiști care să deseneze sticlele, dar se ocupă și de comunitatea DAO (Decentralized Autonomous Organizations) bazată pe blockchain network.
Modelul este asiatic: dacă îți aduci aminte, anul trecut, o firmă chinezească de jocuri de noroc a numit un „robot umanoid virtual cu inteligență artificială", numit Tang Yu, în funcția de director executiv.
Software-ul Gemini AI al Google va fi lansat în curând, ca rival al Chat-GPT
Google va lansa foarte curând noul său software de inteligență artificială, Gemini, pentru sectorul business. Compania intenționează să integreze Gemini în serviciului Google Cloud Vertex AI.
Gemini va putea fi utilizat pentru a alimenta o varietate de aplicații, inclusiv chatbots, rezumarea textului și generarea de text.
Ar putea de asemenea să îmbunătățească substanțial Google Docs și Slides și să facă chatbot-ul Google Bard mai bun și mai eficient.
Compania de cercetare SemiAnalysis afirma în august că Gemini este de cinci ori mai puternic decât cele mai avansate modele GPT-4 și că va fi de 20 de ori mai puternic decât ChatGPT până la sfârșitul anului 2024.
Replica ironică a OpenAI, compania creatoare a ChatGPT, n-a întârziat. Sundar Pichai, CEO Google, a apărut ca dădacă cu perucă blondă, care hrănește cu biberonul un consultant SemiAnalysis:
Nou e pe moment, smart e permanent. Telefoane prietenoase cu buzunarul tău de la Flip.ro
S-a lansat iPhone 15. Câteva zile lumea l-a întors pe toate părțile, însă mai durează până când primele exemplare ajung la cei care le-au comandat.
Dacă îți place acest brand, există o soluție mult mai rapidă: poți avea un telefon ca nou, la fel de smart, chiar mâine, de la Flip.ro.
Smartphone-urile recondiționate iPhone 14 și iPhone 13 sunt alegeri la fel de bune (în condițiile în care modelele noi nu prea vin cu actualizări excepționale). Sunt în continuare relevante și performante și chiar mai smart, pentru că sunt mai prietenoase cu portofelul tău (și cu mediul), fiind cu până la 40% mai convenabile ca preț.
Livrarea este rapidă: 90% din comenzile Flip ajung a doua zi.
Cumpărarea unui telefon recondiționat de pe Flip.ro este la fel ca experiența achiziționării unui smartphone nou: beneficiază de garanție inclusă, retur gratuit, livrare rapidă și plata în rate.
Am remarcat modul în care smartphone-urile sunt testate la Flip.ro înainte de a pleca spre cumpărători: sunt verificate în service-ul propriu în 67 de puncte de control, atât hardware cât și software, ceea ce asigură o ofertă corectă.
Te invit să dai o raită pe la Flip.ro, să vezi ce telefon ți se potrivește și să afli toate detaliile.
Echipa Flip are pentru comunitatea Civilization și un cod de reducere pe Flip.ro în valoare de 50 de lei - KAPRA50, valabil până la 20 octombrie. (P)
Noul video al Youtube starului MrBeast a depășit 63 de milioane de vizualizări în 24 de ore
Echipa youtuberului chiar a găsit rețeta succesului de neegalat.
Ce-i trebuie computerului tău ca să devină mai puternic
PC Garage ne ademenește competent cu SSD-ul Lexar NM620, potrivit pentru sarcini intensive precum designul, editarea video și gaming. Este un SSD M.2 care utilizează interfața PCI Express 3.0.
Lexar NM620 poate atinge viteze de transfer de până la 3,3GB/s, iar la scriere de 1,3GB/s – varianta de 256GB și de 3GB/s pentru modelul de 2TB. Funcționează în standard NVMe 1.4, este rezistent la șocuri și eficient energetic.
De dimensiuni miniturale (80mm x 22mm x 2,25mm) vine cu garanție comercială de cinci ani și cu garanție de conformitate de doi ani.
Îl găsim la prețuri bune în patru variante de capacitate.
Apple vrea să știe dacă sunt căștile tale
Apple a depus o cerere de brevet pentru „identificarea utilizatorului cu ajutorul căștilor". Tehnologia oferă Apple capacitatea de a afla dacă un utilizator care poartă o pereche de căști este persoana care le deține de fapt, folosindu-se de tiparele sale de mișcare.
Apple monitorizează mișcările unui utilizator care poartă căștile, urmărind date precum viteza, mersul și locația. Apoi, sistemul urmărește mișcarea unui alt dispozitiv, de exemplu un smartwatch, pentru a determina un „scor de similaritate" între mișcările celor două dispozitive. Dacă ambele obiecte se mișcă în același timp, ritm și locație, sistemul Apple stabilește că utilizatorul este autorizat să poarte căștile.
O săptămână până la Marea Deschidere a expoziției Efectul Picasso
UniCredit Bank are privilegiul de a prezenta evenimentul cultural al deceniului în România - Expoziția „Efectul Picasso" la MARe / Muzeul de Artă Recentă.
De miercuri, 27 septembrie, ești invitat să vezi 46 de lucrări originale de Picasso, care definesc o epocă de strălucire artistică, și 65 de lucrări semnate de artiști români contemporani influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne.
Clienții UniCredit Bank beneficiază de un discount de 20% la achiziția biletului, aplicabil automat la plata online cu orice card UniCredit.
Rezervă-ți biletul aici.
Principalul produs de export al Columbiei nu mai este petrolul ci cocaina
În 2022, industria columbiană a cocainei a generat venituri din exporturi estimate la 18,2 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din exporturile de petrol au atins 19,1 miliarde de dolari.
Cum exporturile de petrol ale țării au scăzut cu 30% în prima jumătate a acestui an, iar industria cocainei continuă să crească constant, Bloomberg estimează că 2023 va fi anul în care veniturile din cocaină ale Columbiei vor depăși încasările din petrol.
Cum au apărut stelele Michelin pentru restaurante
Compania de anvelope Michelin a fost înființată în 1889 de doi frați, André și Édouard Michelin. Cauciucurile erau un produs exotic, automobilele fiind rare. Frații s-au străduit să găsească o modalitate de a vinde oamenilor mai multe anvelope.
Așa că au inventat un ghid gratuit cu cele mai bune hoteluri, benzinării și restaurante, pentru a stârni pofta oamenilor să exploreze Franța cu mașina. Pe măsură ce anii treceau, ei și-au dat seama că cititorii doreau să știe mai ales care sunt cele mai bune restaurante. Așa că au decis să clasifice restaurantele cu ajutorul stelelor Michelin.
Azi, Michelin vinde 200 de milioane de anvelope pe an!
Un video simpatic cu istoria stelelor:
SCURTE
Fashion. Pamela Anderson poartă creațiile Andreei Bădală, designer român, cea care a creat eticheta internațională MURMUR.
_______________________
Muzică. Top acustic piese rock. Pe primul loc Pink Floyd, cu Wish you where here:
___________________
Imagini. Ocean photo awards 2023.
______________
Telefoane. iPhone are noi tonuri de apel pentru prima dată din 2013. Le poți auzi aici. (11 minute).
______________
Fotbal. Zece din cele 20 de cluburi din prima ligă engleză vor fi deținute de americani, după ce compania de investiții 777 Partners din Miami a acceptat să cumpere clubul Everton de la proprietarul Farhad Moshiri. (BBC)
____________________
Societate. Sprijinul anual al unor state pentru copiii cu vârsta 1-3 ani.
__________________________
Știință. NASA a angajat un șef al cercetării OZN dar a precizat că asta nu înseamnă că extratereștrii există neapărat.
________________________
Familie. 51 de rețete sub 30 de minute, pentru serile când ești extenuat(ă).
_________________
Gambling. „Bucharest, the little Las Vegas”. Poză din Otopeni publicată în newsletterul lui George Bonea.
__________________
Scandal. „Trebuie să le reamintim oamenilor că ei lucrează pentru angajator, și nu invers” – spune Tim Gurner, miliardar australian și CEO al Gurner Group, care îi critică și pe tinerii care vor „echilibru între viața profesională și cea personală”.
__________________
Social. Numărul de medici la suta de mii de locuitori:
(*physicians - a person qualified to practise medicine, especially one who specializes in diagnosis and medical treatment as distinct from surgery.)
_____________
Dans. Inteligența artificială generativă a inspirat coregrafia, muzica, costumele și scenografia baletului Fusion montat la Opera din Leipzig. Video.
______________________
Afaceri. Cititorii de pe TikTok au salvat de la faliment o librărie plutitoare din Londra. Video.
Cea mai bună brânză din lume
Concursul internațional de brânzeturi cunoscut sub numele de Mondial Fromage et des Produits Laitiers a stabilit care este "Cea mai bună brânză din lume 2023” și anume Berthaut Epoisses 'Perrière'.
Brânza provine din Burgundia și este preparată din lapte de vacă, fiind cunoscută pentru textura sa cremoasă și aroma oarecum pregnantă.
JOCURI
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty - Official Cinematic Trailer. Cât de perfect arată acest joc! Lansarea pe 26 septembrie.
FILM
Aquaman and the Lost Kingdom | Trailer. În decembrie, la cinema.