Așa arată suprafața limbii umane, cu papilele gustative, fotografiată la microscop. Foto: David Spears ASIS FRPS/RPS SPotY
Alte fotografii din categoria știință/natură aici.
Gândirea la conservă, de-a gata, pe bază de sloganuri
Un obicei prost: să simplificăm excesiv o idee în discuție folosind sloganuri sau proverbe.
Pierdem astfel punctele de vedere nuanțate din complexitatea respectivei idei.
Un exemplu de gândire la conservă, de-a gata:
Psihanaliza freudiană se bazează pe sloganul „Totul este sex.”
Acest rezumat forțat poate da impresia că teoriile lui Sigmund Freud reduc totul la sex și că abordarea sa este ușor de înțeles de către orice profan. Ceea ce e fals.
(Nu discutăm acum cât de acceptată mai este acum gândirea fondatorului psihanalizei.)
Tocmai ai citit o idee din cartea Thinking to Some Purpose, apărută în 1939, semnată de Susan Stebbing, prima femeie acceptată ca profesor universitar de filosofie în Marea Britanie.
Susan a scris această carte de dezvoltare personală avant la lettre, încercând să-i facă pe oamenii obișnuiți să gândească corect, în zilele tulburi de la începutul celui de-al doilea război mondial.
Stebbing afirma că indivizii sunt cu adevărat liberi doar atunci când sunt capabili să gândească clar.
Chiar dacă individul este liber din punct de vedere politic și economic, democrația poate fi menținută doar dacă majoritatea cetățenilor sunt capabili să gândească liber – scria Susan Stebbing.
Și chiar dacă au trecut mai bine de 80 de ani, cuvintele ei au rămas valabile, fie și dacă ne amintim doar de turmele care au intrat în Capitoliu în ianuarie sau de cei care dărâmă furioși statui.
Așadar, dacă auzim pe cineva că vorbește în proverbe și sloganuri, nu înseamnă că e neapărat înțelept, ci doar rudimentar :)
Metauman
Crearea unui personaj uman digital care să arate și să se miște realistic într-un joc video durează săptămâni sau luni și este migăloasă.
Epic Games a anunțat o aplicație in cloud, MetaHuman Creator, care promite să simplifice această manoperă și să facă aceeași treabă într-o oră, fără a compromite calitatea.
Platforma MetaHuman Creator vine cu o bibliotecă cu elemente de înfățișare și îmbrăcăminte, ceea ce face foarte simplă crearea de personaje digitale credibile.
În afară de jocurile video, acestor metaumani mult mai ieftin de produs li se prevede un viitor interesant și în producția de filme, TV și advertising.
Toate personajele pe care le vezi în acest clip sunt metahumans.
Cât costă un influencer. Creator pricing Guide
Descarci raportul de aici.
Te întrebi pe bună dreptate cine e autorul. Dosarul e alcătuit de #paid, agenție/platformă digitală/influencer marketing cu clienți internaționali și cu sediul în Canada.
Poate ți-a scăpat din edițiile trecute:
Mai spune cineva în mediul corporate „suntem o familie” sau „provocare”?
Oamenii vor să urmeze un lider autentic, nu să fie conduși de un șef. Am dat peste articolul acesta scris cu umor pe tema sintagmelor de evitat.
Ideea e că angajații nu sunt impresionați de un manager care vine cu texte de genul „noi suntem o familie”, evident, cu el în rolul de pater familias. S-ar putea ca cineva să-i dea replica „Un părinte nu-și concediază niciodată copiii dacă lucrurile nu merg bine”.
O altă sintagmă uzată și falsă este „o nouă provocare”. Dacă vrei o provocare, o aventură, mergi într-o expediție în junglă. Articolul respectiv conține și alte cuvinte interzise liderilor.
Câte religii sunt în Congresul SUA
De așteptat, majoritatea congressmen sunt creștini.
Șapte dintre ei sunt creștini ortodocși.
Cele mai bune 100 de filme de pe Netflix
Pentru că mulți cer pe rețele sociale sugestii de filme/seriale online, preiau o listă cu „cele mai” 100 de filme Netflix în viziunea New York Magazine/Vulture. Nu toate sunt valabile și la noi, așa că trebuie să folosești căsuța de search.
…și cea mai bună muzică din anii 90
Dacă erai copil/puber/adolescent la finalul secolului trecut, selecția editorului Rolling Stones este #deascultat.
La ce nivel au ajuns cipurile AI
Gazdele expoziției Huawei din Shenzhen, pe care am vizitat-o virtual săptămâna trecută, au prezentat un cip AI, mai mic decât un card bancar, care poate recunoaște 200 de obiecte într-o singură imagine, gândit a fi integrat în roboți și camere video.
Una dintre utilizări: a fost inserat într-un robot-câine. Acesta i-a identificat în mulțimea participanților la un eveniment pe cei care nu purtau mască de protecție și îi lătra amical. Povestea, aici.
(foto generică)
Cum să devii campion pe LinkedIn
Dacă ți-ai propus să-ți construiești o audiență semnificativă pe LinkedIn pe baza unei competențe proprii, găsești aici how to. Și povestea autorului e interesantă, iar pentru unii, chiar inspirațională.
Civilization se aude și pe
Mai ai nevoie doar de niște căști bune
Dacă nu poți să lucrezi sau să dormi din cauza zgomotului, aceste 10 ore de white noise, inspirate din sunetele cosmosului, te vor ajuta să te concentrezi sau să te odihnești.
De testat.
… sau încearcă o călătorie în jurul Pământului
Ai 90 de minute de imagini ale Terrei captate de pe Stația Spațială Internațională, acompaniate de o muzică potrivită. Dacă ai de luat hotărâri sau vrei să te odihnești pur și simplu, pune acest film pe televizor sau monitor, la rezoluție HD sau 4K. Privește, ascultă, și te muți în altă dimensiune.
Reconfortant. Multumesc pentru continut!