Familie de furnici muncind. Fotografie câștigătoare la categoria Macro în cadrul 9th 35Awards.
De aici, imaginația noastră poate zburda distopic
Un colectiv de cercetători chinezi a creat un comandant de armată virtual, animat de inteligența artificială. Comandantul AI (în fapt, o platformă software) imită îndeaproape comportamentele comandanților umani, precum procesele de gândire.
Comandantului AI i s-a acordat autoritatea supremă în simulări ale unor posibile războaie în Taiwan sau Marea Chinei de Sud.
Sunt testate astfel diverse planuri militare. Unul dintre obiective este reducerea deciziilor umane greșite în situații de luptă reale. (scmp.com)
Un chatbot AI candidează pentru Parlamentul britanic
Un chatbot cu inteligență artificială numit AI Steve candidează pentru un loc în Parlamentul britanic, în cadrul alegerilor generale de luna viitoare.
AI Steve este creația omului de afaceri Steve Endacott, președintele unei companii care livrează voci digitale generate AI.
Dacă AI Steve va fi ales (candidează ca independent), omul Endacott îl va reprezenta în sesiunile parlamentare.
S-ar putea ca chatbotul să aibă cea mai actualizată platformă de promisiuni electorale, deoarece el poate susține mii de conversații online simultan cu alegătorii și să colecteze astfel numeroase puncte de vedere ale acestora. O sinteză a respectivelor idei este floare la ureche pentru inteligența artificială. (wired.com)
TikTok: în câte limbi vrei să spui reclama asta?
TikTok introduce câteva noi instrumente de inteligență artificială generativă care au ca scop să ajute brandurile și creatorii de conținut să își crească audiența globală folosind avataruri digitale personalizabile, poliglote, capabile să prezinte același mesaj în zeci de limbi, în funcție de regiunea de unde vin utilizatorii.
Astfel, aplicația Symphony Digital Avatars propune două tipuri de avataruri: stock (actori care și-au cedat imaginea) sau personalizate.
La rândul său, Symphony AI Dubbing este un „instrument de traducere globală" care permite creatorilor și brandurilor să își traducă în diferite limbi mesajele rostite de avataruri. TikTok spune că instrumentul detectează automat limba în care se vorbește în videoclipuri și este capabil să transcrie, să traducă și să producă apoi videoclipuri dublate în orice limbă a fost selectată de către utilizator.
Cum arată o doamnă avatar TikTok vedem aici.
O analiză Storia
Orașele și cartierele din România în care traficul rutier este aglomerat versus cele cu trafic redus
Traficul aglomerat ne consumă multe ore săptămânal, astfel că alegerea unei locuințe bine situate are importanță în acest sens.
Și la acest capitol, Storia, platforma de anunțuri care aduce mai multă claritate în imobiliare, ne oferă date concludente referitoare la principalele orașe și cartiere, prin indexul T.R.A.I.
Ce este indexul T.R.A.I.
Indexul poate fi accesat pe trai.storia.ro și este instrumentul care adună date din surse locale și științifice pentru a putea oferi cele mai relevante informații tuturor celor care sunt în căutarea orașului sau cartierului potrivit.
Pe de-o parte, indexul include date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia și măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliarele – prețul pe metru pătrat) pe care, ulterior, îi transpune într-un scor reprezentativ pentru orașele sau cartierele României. Iar pe de altă parte, în secțiunea „Vocea Cartierelor”, indexul prezintă date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.
Am preluat câteva informații interesante; analiza Storia este însă mai amplă și o poți consulta aici.
Cum interpretăm Indexul T.R.A.I. secțiunea Trafic
Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în cartierul sau orașul selectat. Indicele afișează date exacte despre circulația rutieră și viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă.
Traficul rutier din Capitală
Zonele din București în care traficul este mai redus, conform indexului T.R.A.I. sunt: Pădurea Băneasa (72,8 puncte), Uranus (27,7), Primăverii (24,9), urmate de Regie (19,8) și 13 Septembrie (14,6). La polul opus, printre cartierele în care traficul este cel mai intens se numără Piața Romană (scor 0), Cartierul Evreiesc (3), Centrul Istoric (3,7), urmate de Cartierul Francez (4) și Piața Victoriei (4,3).
…și în țară
În prezent, Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele din România cu traficul rutier cel mai redus, în timp ce la polul opus se află Baia Mare, Iași, Buzău, București și Suceava, unde traficul este cel mai intens.
Mai multe informații despre traficul din principalele orașe din țară, aici.
Despre Storia
Storia e platforma de imobiliare care își propune să aducă mai multă claritate pe piața imobiliară. E locul unde mii de proprietari, agenți imobiliari și dezvoltatori își prezintă ofertele. Storia își propune să îi sprijine pe cei care caută locuința potrivită, oferind instrumente și informații valoroase despre piața imobiliară, cu scopul de a-i ajuta să ia decizii informate. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.
Despre T.R.A.I. – Vocea Cartierelor
În 2022, Storia a lansat indexul T.R.A.I., o inițiativă care oferă informații despre traiul în cartierele din România, măsurând standardul de viață, dincolo de cei 4 pereți ai casei. T.R.A.I. preia date relevante de la specialiști, precum nivelul de poluare a aerului, intensitatea traficului, densitatea punctelor de interes și costul mediu pe metru pătrat al imobiliarelor, oferind o viziune de ansamblu asupra bunăstării fiecărui cartier în parte. În 2024, indexul a fost actualizat cu secțiunea „Vocea Cartierelor” în care sunt integrate date subiective despre cartiere, obținute direct de la locuitorii din fiecare zonă evaluată.
Platforma oferă utilizatorilor noi funcții prin care pot primi date personalizate, pot filtra datele în funcție de criteriile de evaluare care îi interesează cel mai mult și pot inclusiv să compare cartierele între ele, pentru a observa care scorează cel mai bine la criteriile alese de ei. Platforma T.R.A.I. este într-o continuă actualizare, astfel că toți românii care doresc să-și evalueze cartierele în care locuiesc pot completa chestionarul de pe trai.storia.ro/chestionar/. În acest fel, indexul va fi actualizat atât cu datele noi despre cartierele și orașele prezente deja pe platformă, dar și cu date legate de cartiere sau orașe care încă nu se regăsesc pe platformă, după ce se va acumula numărul minim de răspunsuri per zonă.
TikTok suflă în ceafa Facebook la capitolul număr de utilizatori în România
(sursa)
UniCredit Bank este „Cea mai Bună Bancă Corporate“ a anului 2023
Această recunoaștere a venit, încă o dată, de la una dintre cele mai prestigioase și obiective competiții pentru sectorul financiar – bancar din România - „Mastercard Bank of the Year“.
Decizia de atribuire a premiilor acestei competiții a fost luată de un juriu format din reprezentanți de frunte ai mediului de afaceri, guvernamental și academic.
Astfel, juriul a stabilit că UniCredit Bank este „Cea mai Bună Bancă Corporate“ a anului 2023, pe baza aplicațiilor depuse de băncile din piață.
Acest newsletter a depășit 11.000 de abonați și de câteva zile a trecut pe domeniu propriu, civilization.ro.
Sunt recunoscător pentru tot sprijinul pe care mi l-ați oferit.
Despre industria influencerilor în două articole Wall Street Journal
O preadolescentă căreia îi plăcea să danseze și-a deschis contul de Instagram în vremea pandemiei, fiind supravegheată și consiliată de mama sa, fost manager de marketing.
În curând, au apărut fotografi care s-au oferit să-i facă fetei poze de catalog. Unele branduri au început să-i trimită gratuit îmbrăcăminte cu care copila să apară în postări.
Pe măsură ce numărul de urmăritori creștea, mama a observat că erau, în proporție covârșitoare, bărbați adulți.
Bărbații lăsau comentarii publice la fotografiile fiicei, spunându-i cât de superbă era. Aceștia au fost cât de cât benigni. Alții însă au trimis mesaje în care își mărturiseau obsesiile față de fată, iar unii chiar poze obscene și linkuri către site-uri porno.
Mama petrecea câteva ore pe zi pentru a bloca utilizatorii nedoriți sau pentru a șterge comentariile nepotrivite. În același timp, apăreau din ce în ce mai multe sponsorizări și propuneri de colaborare.
Fata era încântată că devine influencer, o „slujbă de vis" după școală și după antrenamentele de dans.
Însă să fii o foarte tânără influenceriță pe Instagram înseamnă să construiești o audiență care include un număr mare de bărbați care se interesează sexual de copii - este concluzia după această experiență. Pe larg.
Clint Brantley, 29 de ani, este creator online cu normă întreagă de trei ani. Postează videoclipuri pe TikTok, YouTube și Twitch, în care comentează știri și tendințe despre jocul online Fortnite. Deși are peste 400.000 de urmăritori și postări cu o medie de 100.000 de vizualizări, venitul său de anul trecut a fost mai mic decât salariul mediu anual tipic pentru angajații americani cu normă întreagă, adică 58.084 de dolari.
El ezită să închirieze un apartament, deoarece banii pe care îi primește, în principal din cadouri online și contracte de promovare, sosesc neregulat și ar putea dispărea în orice moment. Deocamdată, el locuiește cu mama sa.
Să câștigi un venit decent din activitatea de creator de social media este o muncă grea și devine din ce în ce mai dificil. Platformele oferă mai puțini bani decât în trecut pentru postările populare, iar brandurile sunt mai pretențioase în privința rezultatelor campaniilor.
Sute de milioane de oameni din întreaga lume postează în mod regulat videoclipuri și fotografii, însă doar aproximativ 50 de milioane câștigă bani din această activitate, potrivit Goldman Sachs. Numărul de creatori care încasează bani ar putea crește cu o rată anuală de 10% până la 20% până în 2028, aglomerând și mai mult piața.
Anul trecut, 48% dintre creatorii-câștigători au câștigat sub 15.000 de dolari, potrivit NeoReach, o agenție de influencer marketing. Doar 13% au câștigat mai mult de 100.000 de dolari.
Și, la fel ca alți profesioniști independenți, creatorii digitali nu beneficiază de concedii plătite, asigurări de sănătate, contribuții la pensie și alte avantaje pe care companiile le oferă de obicei angajaților lor. Pe larg, aici.
Cursuri Nvidia online și gratuite
Ce învățăm:
Generative AI Explained: • Generative AI and explain how Generative AI works. • Various Generative AI applications. • Challenges and opportunities in Generative AI
Building A Brain in 10 Minutes: • Exploring how neural networks use data to learn • Understanding the math behind a neuron.
Găsim și altele, gratuite sau cu taxă modică, aici. Trebuie să ai răbdare cu crearea contului.
Topul mondial al orașelor cu cei mai fericiți locuitori
Cluj, locul 195, și Brașov, locul 220, sunt singurele orașe românești în Top 250 mondial al fericirii locuitorilor, conform unei analize care ține seama de o multitudine de factori, realizată de Institute of Quality of Life.
Unde călătoresc românii în vacanță
Anul acesta, 37% dintre români plănuiesc să plece în vacanță peste hotare, iar cea mai populară destinație aleasă este Grecia. În timpul celei mai lungi vacanțe în străinătate, 1 din 3 români intenționează să cheltuiască între 201 – 600 de euro de persoană, iar peste 83% dintre români spun că vor plăti cu cardul, telefonul sau ceasul inteligent la destinație. De asemenea, aproximativ 3 din 10 români (28%) vor alege plățile mobile în vacanță, potrivit rezultatelor studiului Visa „Intenții de călătorie și plată 2024”, realizat pe șapte piețe din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv România.
Bucate tradiționale ale unor popoare care se înfruntă la EURO 2024
România stă bine, față de englezi, de pildă, a căror mâncare tradițională la meciurile privite la TV pare să fie iahnie de fasole la conservă pe pâine prăjită.
Tot sarmale înfulecă și prietenii noștri sârbi. De aici.
Iar aici, ce e musai să încerci ca mâncare și băuturi dacă ajungi în orașele germane care găzduiesc meciuri.
SCURTE
Ad. Coca-Cola:
_______________
Sport. Breakdancing-ul este disciplină olimpică:
______________________
Cultură. Aproximativ 20% din cele 80.000 de cărți și manuscrise budiste (religie, astronomie, filosofie, artă) aflate în biblioteca mănăstirii Sakya, înființată acum un mileniu, au fost digitalizate. Colecția, în tibetană, aici. (mymodernmet.org)
___________________
Muzică. Gurile rele șușotesc cum că noua piesă a lui Pharrell de pe coloana sonoră a filmului Despicable Me 4, Double Life, îl ironizează pe Drake. (hypebeast.com)
__________
Grafică. Colecția de postere Roland Garros de-a lungul vremii.
FILM
Poate fi salvată limba irlandeză prin hip-hop? La cinema, în august.
_________________
În noiembrie, la cinema.
Felicitări pentru numărul de abonați și domeniu, foarte de calitate newsletter-ele!