Acum trei ani, când am vizitat Muzeul Vaticanului, l-am găsit cucerit de mulțimi compacte și gălăgioase de turiști. Părea un mall cu o zi până în Crăciun.
Acum este gol și sub lacăte. Însă poți să-l vizitezi online. Dacă ai un headset VR, e și mai bine.
În vizita virtuală, am făcut o captură a unei fresce de Rafael, executată acum 500 de ani, Bătălia lui Constantin cu Maxentius.
Ușa e aici. Explorează tot site-ul - în stil italian, zonele de vizită virtuală nu prea sunt ordonate.
Legile prostiei
Acum 45 de ani, profesorul de istorie a economiei Carlo M. Cipolla, de la University of California, Berkeley, a enunțat Legile prostiei. Rămân valabile și azi, iar manifestările sunt mai ușor de observat datorită rețelelor sociale. Trei dintre legi:
1.Subestimăm numărul de indivizi proști care ne înconjoară. De multe ori refuzăm să admitem că X e prost/proastă deoarece avem prejudecata că nu se poate din moment ce ocupă o funcție importantă sau a terminat o facultate.
2.O persoană proastă este una care provoacă probleme altora fără nici un beneficiu clar pentru sine sau chiar își face rău ei înseși. Se deosebește de un infractor, pentru că acesta face altora rău pentru beneficii proprii.
3.Societățile care progresează în ciuda prostilor au o proporție ridicată de oameni care acționează inteligent și care contrabalansează pierderile generate de stupizi. (quartz)
Smule. Rețea socială karaoke
Dacă îți place să cânți, e clar pentru tine.
Scurte
Ai văzut pe internet clipuri cu exerciții de pilates, iar când se vor redeschide complet sălile, te vei înscrie probabil la astfel de antrenamente.
#casăștii: tehnica Pilates a fost inventată de un german genial, boxer și contorsionist la circ, pe numele său Joseph (evident) Pilates, în timp ce era internat într-un lagăr de concentrare britanic în 1915, fiind suspectat de spionaj pentru nemți. Povestea.
Intră pe Let’s make you more, s-ar putea să-ți placă și să-ți folosească.
Prețurile Non-fungible Token (care îți dovedesc proprietatea asupra unor „copii originale” ale unor creații digitale găzduite pe Internet) au scăzut cu 70% față de februarie. Ce înseamnă asta? Știi răspunsul și singur(ă), pentru că aici intră doar cititori inteligenți. Dacă te pasionează subiectul NFT, uite un site specializat.
Dacă ești student pasionat de tehnologiile de vârf, știrea aceasta te interesează: Huawei anunță extinderea programului internațional ICT Academy în România.
Curriculum: cele mai căutate specializări în lume - Big Data, AI, IoT, Cloud Computing și Networking.
Detalii.
Dacă nu ai apucat să citești despre pădurea inteligentă din Covasna care strigă după ajutor, click aici.
Un PC care încape în palmă: Intel NUC
Au ajuns la prețuri bune în magazinele partenerilor ASBIS - eMAG, PCGarage sau evoMAG.
De mini PC-urile Intel NUC (Next Unit of Computing), zic.
Găsești mini PC-urile Intel NUC în diverse variante: gata de utilizat (dacă vrei doar să-l bagi în priză și să-l pui la treabă), kituri pe care le poți configura singur și plăci Intel NUC pentru aplicații personalizate (în caz că îți place să fii minitehnicus, ceea ce nu e rău deloc).
Intel NUC-urile gata de utilizat pot fi folosite acasă ca home theatre, ca hub multimedia al familiei. Vin cu toate tipurile de intrări de care este nevoie, gata să primească surse de conținut diverse. Sunt pregătite să redea filme 4K și sunet 7.1 suround.
Mini PC-urile sunt mici dar în domeniul jocurilor știu că facă ce știe un și desktop, plus că pot fi folosite în educația online a copiilor. Sunt potrivite și dacă petreci mult timp pe Internet. Ai avantajul că fiind de dimensiuni reduse, pot fi prinse în spatele monitorului. Cu o tastatură și un mouse wireless câștigi spațiu și mobilitate, vei avea o cameră aerisită.
În fine, Intel NUC-urile sunt gândite de asemenea pentru home office și pentru producătorii de conținut online.
În cazul activităților de business, îți spun doar că un mini PC Intel NUC suportă până la șase ecrane 4K, are Wi-Fi încorporat și poate fi ascuns foarte ușor în spatele unui monitor. O soluție perfectă pentru marketing vizual, nu?
„Creier”pentru IoT și pentru aplicații industriale sau soluție convenabilă și confortabilă pentru sălile de clasă inteligente sunt alte utilizări ale acestui mini PC.
Trebuie doar să îți definești nevoia și găsești configurația potrivită a acestei piese de hardware versatilă. Unde?
La eMAG, PCGarage sau evoMAG, dacă dai click.
Invitație și cod de discount la Digital Marketing Forum 2021
Până vineri, 9 aprilie, Evensys are o promotie pentru Digital Marketing Forum (14-15 aprilie), cel mai vechi eveniment de profil și singurul anunțat pentru 2021 în România. Este un eveniment online gândit ca o conferință offline, întins pe două zile, cu prezentări în prima zi și un training în a doua.
Pentru discount folosește codul VICTOR10.
Info: Lista vorbitori, Program.
Bloguri, newslettere #decitit
Ca să nu mai pierdem vremea cu articole aproximative sau cu seriale proaste:
Marginal Revolution. Considerat unul dintre cele mai bune bloguri pe teme economice, dezinvolt, cu link-uri către articole diverse interesante. Autorii sunt doi profesori universitari.
The Imperfectionist. Un newsletter fără preview, e musai să te abonezi ca să vezi ce scrie autorul. Care autor, jurnalist la The Guardian, promite să ne indice calea corectă în age of bewilderment (îmi place foarte mult acest cuvânt care s-ar traduce prin confuzie, dezorientare.)
Civilization se aude pe
Știrea zilei de ieri: eMAG adoptă și pe viitor stilul de lucru hibrid
Cei 3000 de angajați eMAG din sediul central, hub-urile IT și centrele de Customer Care vor lucra hibrid, de acasă și de la birou, și după ce va trece pandemia. 97% dintre ei au aprobat decizia într-un sondaj intern. Angajații eMAG vor decide, împreună cu managerul lor, câte zile vor lucra remote și câte de la birou.
eMAG este prima companie din România care anunță oficial o astfel de schimbare. Va investi peste 1,5 milioane de euro pentru a reamenaja sediul central într-un spațiu colaborativ și pentru a implementa noi tehnologii pentru modul de lucru hibrid.
Știrea nu sună deloc bine pentru proprietarii de spații de birouri, dar a stârnit interes în multe companii.
Vietnamul, posibil hub tehnologic în viitor
Probabil că ai citit: divizia de telefoane mobile a LG a acumulat în ultimii ani 4,5 miliarde de dolari pierdere, are doar 2% cotă de piață internațională și se închide. Bucurie mare pe Samsung și Apple în SUA, pentru că își vor împărți o parte din piață, LG fiind pe poziția a treia ca vânzări.
Altceva mi-a atras atenția: LG a negociat vânzarea diviziei de smartphone-uri cu grupul vietnamez Vingroup. Nu s-au înțeles.
Am căutat ceva date despre Vingroup: a fost înființat în 1993 în Ucraina, unde a produs țăiței instant și alte chestii asemenea. A vândut către Nestle afacerea cu 150 de milioane de dolari, în 2010. În 2018, a început să producă smartphone-uri. Ambiții mari în industria auto. Pe site, există un articol care pomenește despre trei SUV-uri electrice, producție proprie.
Interesant, #deurmărit.