Un fascinant exemplu de combinație reușită dintre noi tehnologii și vechi meșteșuguri mecanice.
Bentley Blower, automobil de curse celebru în 1929, este reprodus exact de specialiștii constructorului britanic într-o serie limitată de 12 exemplare, toate vândute deja cu 1,5 milioane de lire bucata.
Unul dintre cele patru exemplare produse în secolul trecut a fost dezasamblat cu grijă. Fiecare componentă a fost inventariată, scanată digital 3D și reprodusă fidel în 12 exemplare.
După 40.000 de ore de lucru, primul exemplar de Bentley Blower Continuation este gata (foto). Nici nu mai contează că ar putea să nu aibă, ca automobil nou fabricat și neomologat, dreptul să circule pe șoselele publice.
E prea frumos, prea puternic, pentru a ne lega de niște amănunte.
(sursa)
Sandvișurile le spun londonezilor cât de repede se dezmorțește economia
Un bun exemplu de utilizare a big data pentru predicție și analiză economică. Bloomberg preia datele despre numărul de sandvișuri vândute ca mic dejun și prânz de lanțul britanic fast food Pret a Manger și actualizează o hartă interactivă care arată câți bancheri, manageri, avocați, funcționari etc. s-au întors în zonele de business ale Londrei.
Baby X: un software bazat pe inteligență artificială, care reproduce mintea unei fetițe de 18 luni
Creierul artificial din clipul de mai jos este capabil să simtă, să învețe, să se adapteze, să comunice interactiv și chiar să creeze animații naturale. Este un proiect care vine din Noua Zeelandă, fiind dezvoltat de o echipă specializată în inteligență artificială (AI) cu un background în efecte speciale.
Mimica fetiței virtuale BabyX este influențată de factori cognitivi, emoționali și psihologici. Chipul, corpul și sistemul nervos virtual sunt reproduse cât mai fidel de artiști digitali.
AGI (Artificial General Intelligence) cu care este dotat Baby X foloseste “Experiential Learning”: creierul artificial poate să învețe din interacțiunile cu oamenii și din informațiile cu care este alimentat.
Baby X recreează modul în care învață copiii. Astfel sunt decriptate și funcții ale minții umane. O altă direcție interesantă este aceea de a crea personaje în zona de entertainment, care se pot dezvolta independent.
Adrian Posteucă, CEO ConceptFactory (Immersive Technology)
La modă: Sweaty startups
Nu toți antreprenorii mileniali (25-40 de ani) visează aplicații mobile, blockchain sau miliarde din criptomonede.
Cei mai practici și care vor să fie propriii lor stăpâni se alătură mișcării Sweaty startups, în speță comunități de tineri care dezvoltă afaceri bazate pe munca manuală, fără să aibă nevoie de tehnologii sofisticate, fonduri de investiții și manageri cu MBA: spălătorii auto, amenajări de grădini, zugrăveli etc. Dacă te pasionează subiectul, ai aici o listă de afaceri de nișă.
Canyon MyDino Smartwatch. Cu dinozauri
În interiorul acestui ceas inteligent, MyDino KW-33, produs de Canyon, trăiește un dinozaur virtual care mănâncă mere. Merele sunt generate doar dacă pedometrul ceasului citește că posesorul face mișcare, fie antrenamente de fitness, fie mers pe jos în ritm mai alert.
MyDino KW-33 este proiectat pentru copii și adolescenți, și asta se vede în designul stil hip-hop al interfeței. Are însă toate funcțiile și dotările unui smartwatch serios: ecran tactil de 1,3”, afișează notificări de pe rețele sociale și servicii de mesagerie, info vreme, vine cu opțiuni de control muzică și foto pe telefonul mobil, pedometru și monitor de ritm cardiac. Nu sună rău deloc, nu?
Revenind la dinozaurul virtual pe care posesorul ceasului trebuie să-l țină în viață prin mișcare, funcția mi se pare utilă în vremurile acestea de epidemie de obezitate infantilă. Ceasul îl va trage de mânecă pe copil să facă mișcare.
Copiii care vor primi în dar acest ceas vor descoperi și jocuri de dezvoltare integrate, precum cele de puzzle și matematică.
Aplicația mobilă Canyon Life, instalată pe smartphone-uri Android sau iOS, permite controlarea smartwatch-ului, stocarea statisticilor de sănătate și activitate fizică, plus monitorizarea somnului. MyDino KW-33 este disponibil în trei culori: camuflaj negru, camuflaj albastru și camuflaj verde. Bateria promite patru zile de funcționare între încărcări.
Canyon MyDino KW-33 este distribuit în România de ASBIS.
Dacă produci conținut online, intră aici. Găsești o mulțime de platforme pentru monetizare, community management și unelte de creație.
Dacă al tău conținut este în engleză, cresc șansele de succes.
Cinci renașteri masive ale vieții pe Pământ
Noi știm doar despre dispariția dinozaurilor, dar în ultimii 440 de milioane de ani au fost cel puțin cinci extincții în masă ale unor specii de viețuitoare, urmate de apariția altor animale și păsări.
Poți să treci în calendar: RADAR, muzeu temporar de new media art
RADAR 2021 este o expoziție temporară de new media art sub forma unui artshow imersiv de video-mapping și instalații artistice interactive, care va avea loc între 10 și 13 iunie la ROMAERO. Fiecare tur de expoziție durează două ore. Participă studiouri creative și artiști independenți din România și nu numai, care dezvoltă proiecte de realitate augmentată, video-mapping, inteligență artificială, instalații interactive, game art, sound design.
RADAR este prezentată de UniCredit Bank. Detalii și bilete.
Scurte
Lyra Health, start-up care oferă sesiuni de psihoterapie pentru zona corporate, este evaluat la 4,6 miliarde de dolari.
Foarte bun în continuare Misreport, newsletterul specializat în demontarea știrilor false. #deabonat
Arbori seculari din România. Hartă.
Aplicațiile care îți mănâncă cel mai mult din bateria smartphone-ului. (sursa)
Bill Gates i-a transferat Melindei 4 miliarde de dolari de la anunțul divorțului.
Mulți copii născuți prematur nu supraviețuiesc în România pentru că nu sunt suficiente locuri de internare în secții de neonatologie moderne. Cum poți să-i ajuți, printr-o mică donație.
Bang & Olufsen a lansat Beosound Explore (foto), o boxă wireless ultraportabilă din aluminiu, rezistentă la apă. Pentru vacanțe.
Dacă ar fi să descrii noul tău album, Better Together, într-o frază, care ar fi aceasta?
Better Together este albumul care poate să-ți schimbe starea în 30 de secunde, trebuie doar să știi cum vrei să fii - mi-a răspuns artistul conceptual Zoli Toth.
Zoli a scos albumul Better Together, în variantă vinil și CD.
Lucrând alături de Mihai Câmpineanu (Șuie Paparude), producătorul muzical al albumului, Zoli vine cu o abordare nouă asupra muzicii electronice, majoritatea sunetelor fiind produse cu ajutorul vibrafonului preparat (un soi de xilofon, n.m.). Better Together este o inovație pe piața muzicală autohtonă, fiind pentru prima dată când vibrafonul, un instrument cel mai adesea folosit în muzica clasică sau în jazz, este integrat în muzica electronică în maniera aceasta.
Better Together conține zece piese, dintre care două, Iubește și lasă și BANU, sunt concepute în limba română. Fiecare produs muzical reprezintă un concept de sine stătător care te poartă în stări și lumi diferite. De exemplu, Story from Banat ne duce cu gândul la originile timișorene ale lui Zoli, piesa fiind inspirată de sunetele clopotelor celor trei biserici din Piața Unirii, loc pe care artistul îl consideră chintesența multiculturalismului românesc.
De unde ideea de a integra vibrafonul în noile tale creații? Ce alte instrumente „neobișnuite” ai mai folosit?
Vibrafonul este folosit de cele mai multe ori în repertoriul de muzică jazz sau simfonic. Mi s-a părut întotdeauna că acest instrument super ofertant este subevaluat. Recunosc, am preparat/ procesat acest instrument foarte mult, dar nu am folosit nicio substanță interzisă :)
Pe lângă vibrafon sunt zeci de sunete imprimate prin diverse locuri: stații de tramvai, sala de repetiții, metrou etc., dar și într-o cisternă de vin de 110.000 de litri. #vincuvinil :)
Better Together poate fi ascultat și aici.