Speranță în mijlocul cenușii este intitulată această fotografie semnată Jo-Anne McArthur și câștigătoare a marelui premiu a BigPicture Natural World Photography Competition, organizată de California Academy of Sciences.
Din cauza încălzirii globale, în Australia incendiile au devastat în ultimii doi ani peste 17 milioane de hectare (spre comparație, suprafata totală a României este de 24 de milioane de hectare).
Fotografa Jo-Anne McArthur căuta urși koala supraviețuitori în această plantație de eucalipt distrusă de foc, când și-a încrucișat privirile cu această mamă-cangur care își purta puiul în marsupiu.
Celelalte fotografii finaliste, aici.
Desigur, fotografia premiată spune o poveste puternică, însă dintre imaginile finaliste, eu o prefer pe aceasta, cu un motan sălbatic fotografiat în Cehia:
Nu fugi la oglindă
Pupila ochiului se modifică în funcție de intensitatea luminii, dar și ca răspuns fiziologic la excitare sau epuizare.
Dilatația pupilei e un indicator destul de fidel, de vreme ce agenții FBI o monitorizează pentru a afla când minte o persoană supusă interogatoriului.
Mai nou, cercetătorii de la Georgia Institute of Technology afirmă că dimensiunea pupilei este un bun indicator al gradului de inteligență. Cu cât e mai mare, cu atât și persoana e mai inteligentă.
Iscoada
Am descoperit asta și vă spun și vouă dacă vreți un spațiu online fără titluri clickbait: Iscoada este o platformă editorială cu articole scrise și materiale multimedia care prezintă, într-un format sintetizat și accesibil, cercetări practice sau teoretice din antropologie, etnologie, sociologie, arheologie, studii vizuale, film documentar, filosofie, psihologie, neuroștiințe, lingvistică, inteligență artificială și realitate virtuală.
Am ales un citat la întâmplare:
„(…) o altă întâmplare din vara trecută din Turcia. Vizitam o prietenă, o franțuzoaică măritată cu un turc. Fiica lor de 4 ani se uită des la desene animate, la Peppa Pig în special. Doar că se uită mai ales cand tatăl nu este acolo, pentru că el nu e de acord cu faptul că fiica sa îndrăgește un porc cu rochiță, în timp ce mama nu vede nicio problemă în gusturile fetei. „Pig is dirty, pig not necessary for her” mi se justifică el.” Aici.
Vei plăti ca să scapi de reclame
V-am mai plictisit cu povestea noului motor de căutare Neeva, pe care îl construiesc oameni de top plecați de la Google. Neeva nu va avea deloc reclamă și promite să păstreze confidențialitatea.
Din ce va trăi atunci? Din abonamentele pe care le vei plăti - 5$/lună, cu trei luni de testare gratuită.
Neeva ne va servi link-uri de la Bing (Microsoft) și hărți de la Google. Nu e încă valabil în regiunea noastră, dar te poți înscrie pe o listă de așteptare. Povestea.
Beosound Explore, ultrarezistentă, pentru vacanță
Dacă o scapi accidental în apă, în noroi sau o îngropi în nisip, nu va păți nimic. După ce o recuperezi va cânta în continuare cu entuziasm, fiind certificată IP67. E făcută să meargă cu tine în vacanțe, oriunde, și pregătită pentru orice.
Poartă numele sonor Beosound Explore și este semnată Bang & Olufsen. Este cea mai rezistentă boxă produsă vreodată de acest producător hi-end.
Această boxă wireless are baza cauciucată, dură, și corpul din aluminiu rezistent, anodizat, dezvoltat de Factory 5, Danemarca.
Componentele interioare au fost așezate cu cap, astfel încât Beosound Explore să facă față loviturilor, căzăturilor și șocurilor. E ușoară și compactă, o poți purta prinsă de rucsac sau curea.
Și pentru că pe unde vei călători aventuros probabil că nu prea sunt prize, boxa funcționează, la volum moderat, nu mai puțin de 27 de ore între încărcări.
Livrează un sunet la 360 de grade, generos, te va încânta.
Merită să treci Beosound Explore pe lista de cumpărături de vacanță. Aici găsești si fișa tehnică completă.
PS: Știi că urșii sunt atrași de manelele date la maximum, nu?
Iepuroiul Domino’s Pizza se luptă cu roboții
The Noid, iepurele-mascotă al Domino’s Pizza, a împlinit 41 de ani. Rolul lui în reclame, de a împiedica (nu a reușit vreodată) prin orice mijloace imaginabile livrarea pizzei în cel mult 30 de minute, s-a adaptat vremurilor: Noid se luptă acum cu un robot.
Robotul este cât se poate de real și livrează autonom Domino’s Pizza unor clienți selectați, în Houston. Asta era de fapt știrea, nu că iepurilă a îmbătrânit în rele.
În București nu vom vedea prea curând un astfel de robot; nu ar avea loc să treacă de mașinile parcate pe trotuar, plus că s-ar răsturna prin gropi.
Robotaxi
Și tot cu roboți. Sunt mai multe companii care au primit aprobarea să testeze taxiuri autonome în California, însă deocamdată doar Cruise, din grupul General Motors, are dreptul să transporte pasageri în robotaxiuri fără șofer „de rezervă” la bord. Filmul, vă rog:
Scurte
Dați popoarelor cât mai multe newslettere. Facebook va lansa până la finalul lunii platforma Bulletin, pentru publicarea de newslettere cu plată. Avantajele lui Zuck: 2,85 de miliarde de conturi de utilizatori Facebook și o mulțime de comunități gata de a fi țintite.
Update la gât. Nu mai amâna, fă-ți actualizările la gadgeturi imediat cum le primești. E în interesul tău. Pentru a folosi timpul cu rost și a nu te plictisi cât durează update-ul, Kaspersky a publicat un antrenament yoga & mobilitate de 17 minute, cu Shona Vertue, la care te invită.
Google a acceptat să plătească o amendă de 270 de milioane de dolari, după ce autoritățile de reglementare din Franța au stabilit că a abuzat de poziția sa pe piața publicității online în dauna concurenței.
De ce Patek Phillipe nu va face vreodată smartwatch-uri. Ar trebui să concurăm cu Apple, care are aproape același buget ca și noi pentru cercetare-dezvoltare, cu excepția faptului că ei au cinci zerouri în plus în coada cifrei. Am fost mereu dedicați ceasurilor mecanice, asta știm și asta ne bucură să facem - explică Thierry Stern, CEO.
De vacanță. O cameră în abia inauguratul The Hotel du Grand Contrôle (foto), găzduit de o clădire construită la 1681 din complexul muzeului Luvru, costă de la 1700 de euro în sus pe noapte.
Cei mai căutați pictori în Europa
Un grup de designeri a publicat hărți cu cei mai căutați și populari pictori în online anul trecut, când muzeele au fost închise. Notorietatea în fiecare țară este stabilită pe baza datelor Google.
În zona noastră, cel mai căutat artist plastic a fost Leonardo Da Vinci, în vreme ce Rusia este cucerită de Banksy, iar Italia și Germania de pictorița Artemisia Gentileschi (1593 - 1653).
Celelalte șase hărți, aici.
un playlist chill out dacă te delectezi cu vin alb.
blues dacă savurezi bourbon.
#deascultat vara asta.