Marea Piramidă din Giza, cunoscută și ca piramida lui Keops, fotografiată din aer. Timp de 43 de secole, până la construcția Turnului Eiffel (1889), a fost cea mai înaltă construcție din lume. La inaugurare, era acoperită cu plăci de calcar alb, lustruit. (photographize)
Rețelele sociale sunt printre cele mai bune servicii de informații din lume
Facebook știa că vor avea loc tulburări la Capitoliul din Washington (6 ianuarie a.c.), după victoria în alegeri a lui Biden, înainte ca această revoltă să se întâmple, potrivit cărții An Ugly Truth, apărută pe piață săptămâna aceasta. Executivii companiei i-au sugerat lui Mark Zuckerberg să-l sune pe Trump (pe atunci încă președinte în exercițiu) pentru a-l avertiza, dar s-au temut de posibilele reacții ale presei - scrie Business Insider.
E de discutat această informație, evident, dar un lucru e sigur: națiunile cu rețele sociale proprii beneficiază de un volum uriaș de informații prețioase și rafinate.
De ce credeți că în Rusia cei mai mulți utilizatori sunt pe VKontakte și nu Facebook?
Cartea.
_______________________________
Și tot despre Facebook
Mark Zuckerberg a anunțat că rețeaua va investi 1 miliard de dolari în producătorii de conținut în următorul an.
TikTok și Youtube cresc și tot cresc.
Cum a ajuns o veche închisoare-cazarmă să găzduiască o comunitate interesantă de artiști
O comunitate are mai multe șanse să izbutească decât un individ însingurat.
Nu e simplu să fii artist plastic la început de drum, student sau absolvent. De pildă, este dificil să găsești un spațiu convenabil care să-ți servească drept atelier.
Malmaison, clădirea de pe Calea Plevnei din București, despre care povestim, a împlinit 177 de ani. Construită pe vremea lui Bibescu Vodă, a fost de-a lungul vremii școală militară de ofițeri, tribunal militar, închisoare pentru indezirabili politici. Mai recent, a găzduit un institut de cercetare.
Un grup de artiști plastici a identificat clădirea ca nefolosită, a negociat cu proprietarul actual și a obținut în folosință o aripă aflată cam în ruină. După aproape un an de renovare masivă, aici au fost inaugurate recent Atelierele Malmaison. Sunt cam 30 de artiști, galeriști și ONG-iști care și-au găsit astfel spații potrivite de creație și expunere.
Pune semn la această adresă. Vor fi zile cu uși deschise publicului către atelierele artiștilor, expoziții, evenimente care te vor invita să te bucuri de experiență.
Proiectul Atelierele Malmaison a devenit posibil și datorită UniCredit Bank, ca sponsor principal.
Echipa Italiei e prea albă
The Economist, publicația britanică fondată la 1843, observă oțărâtă că naționala Italiei nu include un singur jucător „of color”. „Italienii n-au avut imperiu și n-au exploatat băștinașii ca voi, englezii” - au comentat unii pe bună dreptate.
Apropo de britanici, mortalitatea provocată de consumul exagerat de alcool a crescut în rândurile lor cu 20% în pandemie. (Reuters)
Cum compui muzică cu Dynascore
E o aplicație bazată pe inteligența artificială gândită să compună muzică pentru producțiile tale video. Vine cu o bibliotecă de fișiere muzicale clasice în diverse stiluri. Cu ajutorul algoritmilor AI, fișierul muzical poate fi recompus astfel încât să se potrivească perfect cu ritmul, momentele esențiale și atmosfera poveștii video.
O poți testa gratuit, iar apoi plătești o taxă decentă. Scapi de problema drepturilor de autor. (Wired)
Nu ai încă un PC în cloud? Vei avea foarte curând
Marius a trecut testele HR și a fost angajat în companie. A primit imediat fișa postului și un șef căruia să-i ceară lămuriri dacă e cazul. Ce îi mai trebuie? Un laptop, nu? Până face „băiatul de la IT” hârtiile, până găsește unul disponibil, până îl configurează și îl securizează, durează. Marius stă stingher la un birou și așteaptă.
Cum va fi în viitorul apropiat
Marius este angajat și „băiatul de la IT” îi configurează în câteva minute un PC în cloud, personalizat. În maximum o oră, Marius se poate apuca de treabă, adică să lucreze pe PC-ul virtual de pe orice dispozitiv capabil să deschidă un browser și de oriunde are o conexiune la net, chiar și de pe smartphone-ul propriu. Acest scenariu devine posibil curând, începând cu 2 august, mulțumită noului Windows 365. Virtualizarea este un concept aplicat și discutat de mulți ani, însă Windows 365 îl actualizează acum pentru PC-uri destinate utilizatorilor individuali.
Câteva informații esențiale:
- Serviciile Windows 365 de creare a PC-urilor în cloud vor fi destinate deocamdată doar sectorului business.
- Odată creat un Cloud PC virtual, accesul este posibil de pe orice browser actualizat sau prin Microsoft’s Remote Desktop app și de pe orice device, fie el Mac, iPad, computer cu Linux, tabletă sau telefon cu Android.
- Windows 365 va fi valabil prin abonament lunar, în două variante, Business și Enterprise. Deocamdată, Microsoft nu a comunicat prețurile.
- Sunt 12 posibilități de configurare a computerului virtual, pornind de la 2GB RAM și 64GB stocare și până la 32GB RAM și 512GB stocare. Configurația poate fi scalată ușor, în funcție de nevoi.
- Companiile care au fluctuație mare de personal (part-time, sezonieri etc.) scapă de achiziția de hardware pentru angajații temporari, care pot folosi device-urile proprii. Nu mai e nevoie nici de VPN, Cloud PC-ul fiind securizat.
Este confirmat că majoritatea organizațiilor vor adopta lucrul hibrid acasă/birou, iar Microsoft a accelerat lansarea Windows 365 tocmai pentru a răspunde noilor realități.
Studiile arată că 73% dintre lucrători doresc să aibă opțiuni flexibile de lucru la distanță, dar în același timp 67% spun că vor și mai multă colaborare remote.
Am punctat doar câteva dintre informațiile principale, ca să îți faci rapid o idee. Pentru a afla mai multe despre Cloud PC/Desktop la distanță, intră aici: Desktop la distanță Windows 365, PC în cloud | Microsoft.
Te poți înscrie pentru a primi noutăți în timp real.
Cicladele. Creta
Foto de pe Stația Spațială Europeană.
Despre Elon Musk altfel
„Faptul că Musk încasează bani publici în timp ce se prezintă drept adversarul eroic și libertarian al greoaiei birocrații guvernamentale te scoate din minți. (…)
Tesla nu s-a dovedit capabilă să supraviețuiască pe piața liberă și există astăzi doar datorită împrumutului de 350 de milioane de dolari primit de la Departamentul Energiei într-un moment crucial. O investigație Los Angeles Times din 2015 relevă că imperiul Musk are la bază un sprijin guvernamental de 4,9 miliarde de dolari.
Iar acum, datorită planurilor lui Joe Biden de investiții suplimentare cifrate la 174 miliarde de dolari în vehicule electrice, Musk primește o nouă pleașcă.”
(Ne mai oprim din când în când din aplauze pentru a privi și din alt unghi spectacolul economic. Publicația din care am citat e de stânga, zonă politică în care nu mă simt prea confortabil, dar am văzut totodată destui libertanieni foarte sumar mobilați la cap, încât și dreapta trebuie consumată cu măsură.)
Scurte
Un inginer urbanist sud-coreean a inventat o toaletă care produce energie (gaz metan) din excrementele colectate, energie folosită apoi la minarea unei cryptomonede. După fiecare utilizare a toaletei primești un cod QR cu care poți cumpăra câte ceva de la un magazin special. (vice)
______________________________________________
Un top al vizionarilor tineri alcătuit de Massachusetts Institute of Technology. Proiectele lor indică direcții spre care se îndreaptă civilizația noastră.
_____________________________
Loterie umanitară cu premii constând în zboruri în spațiu cu nava lui Branson. Peste vreo 50 de ani, se vor amuza teribil urmașii când vor citi, accidental, astfel de știri din vremea noastră.
___________________________________________
Studiu în Canada: 1 din 2 angajați din generația Z și 1 din 3 angajați mileniali iau în considerare schimbarea locului de muncă dacă nu sunt lăsați să vină cu animalele de companie la birou când se reia activitatea postpandemie. Le e teamă ca animalele să nu sufere de anxietate dacă sunt lăsate brusc singure acasă.
Cu ce să te joci
Se împlinesc azi, vineri, 51 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11, cea care a dus primii oameni pe Lună. Misiunea a durat opt zile. Intri aici și vezi cum a fost, în timp real.
Poate ți-a scăpat: Copiii sunt răzbunați. Infamul test al bezelei a fost revizuit
Imposibil să nu fi auzit până acum de „marshmallow test”. Copiilor li se pune în față câte o bezea și li se spune că dacă se abțin să o mănânce un timp stabilit, vor primi încă una. Testul, vechi de câteva zeci de ani, ar stabili cât de responsabili vor deveni copiii la maturitate. Dacă au rezistat să nu mănânce bezeaua, vor avea succes în viață, pentru că ar da dovadă de autocontrol nativ.
Cercetători de la University of California au refăcut testul: le-au spus copiilor că pot primi imediat un cadou (un autocolant) sau, dacă așteaptă, o recompensă mai mare. Li s-a mai spus că profesorii și colegii lor vor afla dacă au avut sau nu răbdare. Cercetătorii au stabilit că, deși subiecții studiului sunt foarte mici (3-4 ani), ei sunt în stare să facă o analiză de tip cost-beneficiu și sunt preocupați de recunoașterea socială din partea colectivității.
Altfel spus, le pasă destul de mult de reputația lor, mai ales în ochii maturilor, și nu numai de recompensa materială, cum se credea până acum. (din Civilization #3)
Turning Red de la Pixar. Au început promovarea devreme, filmul va fi pe ecrane în primăvara lui 2022:
Cool!