Pasăre Cardinal nordic, iarna în Michigan. Fotografie câștigătoare la Categoria Profesional a Audubon Photography Awards 2021.
Rihanna (în imagine cu rapperul A$AP Rocky, înregistrând un clip în Bronx) a intrat în rândul miliardarilor, având o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari. A devenit astfel cea mai bogată femeie muzician și a doua cea mai bogată femeie din entertainment, după Oprah Winfrey. Cea mai mare parte din avere nu provine din muzică, ci din brandul de cosmetice Fenty Beauty, din care deține 50%, alături de grupul de lux LVMH (aparținând lui Bernard Arnault, al doilea cele mai bogat om din lume).
Ce caută o știre de showbiz aici?
Rihanna a avut talentul să își aleagă o echipă excelentă de comunicare digitală, capabilă să-i adune și să-i administreze câte 100 de milioane de followers pe Instagram și Twitter și să-i crească online brandurile de cosmetice și modă, cele care i-au adus 1,4 miliarde$ în portofel.
De ce vă place să lucrați aici?
„Am intervievat mii de oameni aspiranți pentru diverse slujbe și am rămas uimită cât de mulți dintre ei nu aveau nicio întrebare despre posibilul viitor loc de muncă în care urmau să petreacă cel puțin 40 de ore pe săptămână”, scrie Alison Green, autoarea cărții Ask a Manager: Clueless Colleagues, Lunch-Stealing Bosses, and the Rest of Your Life at Work.
Alison sugerează zece întrebări pe care să le pui la finalul interviului dacă îți surâde să lucrezi în respectivul loc, de exemplu Dumneavoastră, de ce vă place să lucrați aici?.
Fructe de mare fără mare
Piața de fructe de mare false a crescut de la 20 de milioane de dolari anul trecut la 70 de milioane dolari în primele șase luni din acest an.
În acest caz, fals nu înseamnă că vrea cineva să ne păcălească, ci că sunt produse cu gust și aspect aproximativ asemănătoare celor „adevărate”, dar reproduse din plante.
Justificarea: mările și oceanele nu vor mai putea susține multă vreme pescuitul intensiv, plus că fructele de mare colectează metale grele, microplastic și alți poluanți din apă.
De exemplu, startup-ul spaniol Mimic Seafood face sushi din roșii deshidratate, ulei de măsline, alge și sos de soia, care aduce a gust de ton.
V-am mai povestit despre burgerii sau foie gras crescuți din celule recoltate de la vite de rasă și din ouă de rață. Astfel de produse de bioreactor sunt preferate mai ales de Gen-Z și mileniali, adepți ai alimentației vegane sau flexitariane - adică, și un pic de carne când simțim nevoia..
Doar trei sau patru ore pe zi
Ne putem concentra pe o activitate intelectuală serioasă doar trei-patru ore pe zi, teorie confirmată de exemplele unor personalități și genii. Charles Darwin a lucrat la teoria evoluției zilnic, în două reprize de câte 90 de minute și încă o oră după-amiaza; matematicianul de geniu Henri Poincaré lucra două ore dimineața și două după-amiaza, la fel ca Thomas Jefferson, Charles Dickens, Virginia Woolf, Ingmar Bergman și mulți alții.
Ideea nu e că ar trebui să lucrăm doar patru ore pe zi și în rest să stăm la bere sau să jucăm tenis, ci să ne securizăm, în haosul unei zile pline, acest interval de timp pentru ce avem mai important de făcut. (pe larg)
AMD te invită să-ți faci upgrade
Dacă te gândești să îți asamblezi singur un PC performant, silențios și bun la toate, ar fi de studiat ideea de a porni de la AMD 4700S Desktop Kit, abia apărut pe piață.
Kit-ul AMD este o soluție all-in-one care include un procesor AMD de a treia generație, arhitectură „Zen 2” cu opt nuclee, cooler, memorie RAM de 16GB, sloturi și porturi, toate asamblate profesionist, în fabrică, pe o placă de bază de dimensiuni reduse. Astfel, datorită acestei miniaturizări, vei economisi spațiu în carcasa zveltă a noului tău PC.
AMD 4700S Desktop Kit a fost proiectat să fie „creierul” unor computere performante și versatile, pentru activitatea din companii mici și mijlocii, videoconferințe și lucrul de acasă, școala online, dar și pentru entertainment (filme, jocuri) în familie. Astfel de computere se potrivesc și creativilor.
Important: vine cu toate caracteristicile actualizate de securitate AMD și Microsoft care să te apere față de atacurile informatice dintre ce în ce mai sofisticate. Și mai important, datorită evoluției accelerate a tehnologiei, acum cumperi mai multă performanță cu aceiași bani, iar acest kit e un exemplu bun.
Pomeneam la început de posibilitatea să-ți asamblezi singur un PC.
Am o idee mai bună: dă o raită pe la PC Garage care creează sisteme PC pe baza AMD 4700S Desktop Kit, distribuit în România de ASBIS. Meseriașii de acolo le-au proiectat, asamblat și testat. Iar dacă simți nevoia unui upgrade, se poate.
Prețul? Excelent.
Poate ți-a scăpat: Cum să-ți trimiți mesaje în viitor
Îți scrii o scrisoare digitală pe care o vei primi pe email când stabilești, peste trei ani sau pe 31 decembrie anul acesta. De pildă, dacă ți-ai jurat că de mâine faci 10.000 de pași pe zi, de revelion când primești scrisoarea autoadresată afli dacă te-ai ținut de cuvânt. (din Civilization #58)
Se întărește detașamentul românesc pe substack
În ediția trecută v-am recomandat newsletterul de politică românească 051 by Caleb.
Tot de pe platforma substack, azi vă îndemn spre abonare la newsletterul Lateral Thinking* al lui Matei Psatta, omul care afișează reclame românești în Times Square New York. Sună vioi și vesel ca un script de stand-up comedy și te provoacă să ieși din bocancii prăfuiți ai gândirii automate. Două dintre teme: Istoria și evoluția hârtiei igienice și Matematica te tâmpește.
—————————-
* Lateral Thinking = mod de a rezolva o problemă prin abordare creativă, de pildă prin a o analiza din unghiuri neconvenționale.
O comunitate new media art care te așteaptă
Obișnuiți să exploreze universuri virtuale (jocuri, de pildă) pe computer sau smartphone încă din pruncie, chiar înainte de a învăța bine să vorbească, o seamă dintre tinerii artiști plastici de nouă generație sunt tentați să experimenteze mai degrabă new media art decât tradiționalele căi de creație, cu vopsele pe pânză.
New media art? Termenul poate suna pretențios, dar nu e nimic complicat. Artiștii new media art utilizează mijloacele digitale - video, sunet, lumină, realitatea augmentată, realitatea virtuală, playful media - pentru a crea.
Domeniul are un mare avantaj, acela că e vorba de o artă interactivă, participativă, comunitară - vezi evenimentele video mapping (când pereți sau clădiri prind viață datorită unor imagini spectaculoase și dinamice) care strâng mulțimi impresionante.
Ca limită, new media art este în cele mai multe cazuri efemeră: instalațiile digitale trăiesc doar între două apăsări ale artistului pe butoanele on/off, altfel creațiile fiind doar niște linii de cod într-un harddisk .
Dincolo de delectare și emoție, new media art poate avea roluri clar educative și economice. Ca exemplu aș da spectacolul de video mapping de la Palatul lui David din Ierusalim. După lăsarea întunericului, spectatorilor li se proiectează pe ruine o animație spectaculoasă despre istoria orașului, iar biletul nu este deloc ieftin.
În fine, știrea e că RADAR, festivalul de artă și tehnologie, lansează FAR - Future Artistic Requirements, o nouă platformă de educație și dezvoltare a comunității de new media art, susținută de UniCredit Bank.
E interesant să dai un click și să vezi despre ce e vorba, e o comunitate rafinată și dinamică.
Vei găsi resurse de training și informare. De exemplu, pe 6 septembrie poți participa la cursuri de video mapping, generative design și realitate virtuală.
FAR mai primește înscrieri doar câteva zile, până pe 10 august.
Scurte
Netograf. Cum măsori rapid viteza internetului acasă la tine. Și cum alegi cel mai bun furnizor din zona ta.
______________________
Dentsu a publicat The Cookieless World, un studiu despre evoluția marketingului digital odată cu modificarea în timp a regulilor de confidențialitate online. Studiul poate fi descărcat gratuit.
______________
Zacuscă cu ton. Rețetă dacă te (mai) duci la mare.
______________________________
O medalie olimpică ajunge la 20 de milioane euro.
________________________________
Dacă te plimbi pe Calea Victoriei sau pe la Cișmigiu, spune-i buon giorno și lui Saint Gelato.
_____________________________________
Fiecare a ales 5 minute din muzica preferată.
Care ai 40 de ani?
Acum patru decenii, în august 1981, era lansat la New York un nou concept, revoluționar, de televiziune, MTV. Grila de programe era cu totul neobișnuită: postul difuza doar clipuri.
Primele două ore de emisie:
Arheologia sunetelor
Pasionații de muzică electronică ajunși la Londra au ocazia să viziteze expoziția Tangerine Dream: Zeitraffer.
Tangerine Dream, înființată în 1967 în Berlinul de Vest, este una dintre primele trupe care a folosit masiv sintetizatoarele în compozițiile sale. A scos aproximative 100 de albume. Un minidocumentar despre expoziția de la Londra:
Și un concert din 1983 în Polonia. Nefiind o trupă rock „decadentă”, Tangerine Dream a fost acceptată să concerteze și în unele țări comuniste mai răsărite, inclusiv în Germania de Est.
Vei putea fi pisică, la începutul anului viitor, când va fi lansat Stray, jocul pentru PlayStation și PC:
Many thanks!