Cel mai frumos țânțar din lume. De fapt, e o doamnă țânțar care tocmai suge sânge dintr-un corp uman. Derulează, vei vedea de asemenea ciuperci magice luminiscente australiene și un râu poluat din România.
Cum poți încerca să-ți blurezi casa pe Google Maps:
De aici.
Test de personalitate
Antreprenorul Ray Dalio, autorul bestseller-ului Principles, consiliat de doi psihologi, a lansat un test/evaluare de personalitate care ar stabili în ce măsură avem calitățile necesare pentru succes.
Rezervă-ți cam 40 de minute dacă vrei să parcurgi evaluarea în întregime. Aici.
TikTok pare mai captivant
Clipurile scurte, distractive, care nu pun probleme de concentrare sau de IQ fac din TikTok o rețea socială câștigătoare în fața Youtube la un capitol. În Marea Britanie și SUA, TikTok a depășit Youtube în privința timpului mediu petrecut de un utilizator pe fiecare dintre aceste două rețele sociale.
Numărul utilizatorilor Youtube este estimat la 2 miliarde pe lună. TikTok ar avea 700 de milioane, astfel că la timpul total petrecut în rețea, ca să nu mai vorbim de veniturile din publicitate, câștigătoare detașată este Youtube. (Sursa)
Nu mai bine cumperi unul nou, să fie și acționarii noștri multumiți?
În Statele Unite se discută intens o viitoare lege care să oblige producătorii să pună la dispoziția consumatorilor tot ce e nevoie pentru repararea unor produse, de la documentație și soft la piese de schimb. O reporteră WJS a făcut un experiment: a turnat apă peste două MacBook Pro și a încercat să le repare. La Apple, i s-a cerut 999 de dolari pentru reparația unuia singur (poate e mai bine să vă luați unul nou - i s-a sugerat direct). La un depanator independent, prețul reparației a fost de 325 de dolari. Problemă: depanatorul cumsecade, nefiind în ecosistemul Apple, nu poate procura piese de schimb noi, ci doar unele provenite din dezasamblări. Reportajul, aici.
Cea mai mare bancă cu scanări de urechi umane pentru ca tu să nu mai pierzi câte o cască in-ear când mărești pasul prin oraș. Aici.
O nouă tinerețe pentru QR code
QR code a fost inventat în 1994 de un japonez. În ultimele 18 luni de pandemie, descărcările de QR code au crescut cu 750%, deși i se prezisese moartea prin inutilizare. O parte din această creștere vine de la restaurantele care au înlocuit vechile meniuri pe hârtie cu QR code. Patronii nu au motive să revină la vechiul model de meniuri, pentru că schimbarea code le-a permis să reducă cheltuielile cu personalul. „O situație similară a fost când s-au montat pe străzi becuri electrice și băieții care aprindeau vechile lămpi cu gaz s-au văzut șomeri”- comenta cineva.
De ce sunt recomandate în mediul corporate perifericele Logitech
Să tot fi trecut vreo zece ani de când am auzit prima oară despre o măsură de securitate împotriva spionajului corporate. Două filiale locale ale unor giganți IT, aflați în competiție strânsă, aveau sediul în aceeași clădire de birouri din București. Tastaturile wireless erau strict interzise într-una dintre companii, ca nu cumva rivala să le intercepteze.
De atunci tehnologia a evoluat și au apărut noi standarde de securitate pentru business, de exemplu Logi Bolt Wireless Security de la Logitech.
Logi Bolt este un protocol wireless de ultimă generație, care asigură conectarea sigură a perifericelor Logitech prin combinarea unor metode de criptare adoptate în Statele Unite, Canada și Uniunea Europeană, la care se adaugă caracteristici suplimentare de securitate Logitech concepute pentru a reduce vulnerabilitatea atunci când dispozitivele sunt asociate cu un receptor USB. Datorită acestor protocoale, nimeni nu poate intercepta transmisia de la periferic (tastatură, de exemplu) la receiverul din portul USB al computerului.
Pe lângă securitatea remarcabilă, Logi Bolt funcționează pe o rază de până la 10 metri, fără întreruperi și interferențe în medii aglomerate cu echipamente wireless, dovedind de asemenea o latență scăzută.
Noile standarde Logitech sunt compatibile cu diverse sisteme de operare; nu e nevoie să cauți drivere noi, fie că folosești Windows, macOS, Linux, Chrome OS etc.
Produsele Logi Bolt sunt împerecheate din fabrică cu receiverele, deci vor funcționa după modelul plug and play.
De asemenea, mi-a atras atenția și posibilitate ca la un singur receiver să se conecteze cu până la șase tastaturi și mouși.
Vezi care sunt produsele Logitech cu marca Logi Bolt aici, iar aici găsești mai multe informații și link-urile de achiziție.
Poate ți-a scăpat: Delațiune la Veneția
Bocche di leone (Guri de Leu). În epoca Renașterii, astfel de basoreliefuri cu o fantă în care cetățenii puteau strecura, într-o cutie poștală disimulată, denunțuri anonime erau montate pe ziduri peste tot în Veneția. Au funcționat până la 1797, anul în care Napoleon a anexat statul venețian. Sistemul juridic local se baza pe astfel de denunțuri, valabile doar dacă se refereau la funcționarii publici, nu la persoane particulare.
Ideea a fost genială: cetățenii se răcoreau și nu mai plănuiau revolte, iar Dogele Veneției era foarte bine informat în privința slujbașilor corupți sau indolenți.
Un proiect frumos cu copii și roboți
La Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei, care găzduiește aproape 400 de elevi și are o rată de promovabilitate la Bac de 85%, predă doamna profesoară de informatică Steluța Elena Pralea, care și-a dedicat anii de directorat digitalizării școlii.
La acest liceu, elevii au calculatoare și tablete, proiectoare și table inteligente, microscoape în laboratorul de biologie, ba chiar și o dronă cu ajutorul căreia învață despre natură și ecologie. Iar într-o școală în care copiii învață informatică din ciclul primar, doamna directoare a reușit să înființeze și un Club de programare și robotică.
ONG-ul Zi de Bine pregătește noi echipamente pentru Clubul de robotică din Valea Doftanei, printre care pachete Lego Mindstorms, kituri Arduino, o imprimantă 3D, roboți interactivi Robodog, ochelari VR Oculus etc.
Aici găsești povestea și poate poți oferi o mână de ajutor.
______________________________________
Proiectul Clubul de robotică Valea Doftanei este susținut de UniCredit Bank.
Veniți la mine cu banii
Mark Sargent din statul Washington susține că Pământul este plat și a adunat pe canalul său de Youtube peste 95.000 de abonați, care-i dau dreptate. De unde pasiunea lui Mark pentru producția video pe acest subiect? O explicație ar putea fi promovarea unei aplicații mobile pe tema (ai ghicit) Pământului plat + horoscop atașată fiecărui clip. Aplicația costă 2,99 dolari, iar abonamentul pe an, 10,99 dolari. E și aceasta o modalitate excelentă de monetizare a celor cu convingeri bizare - le induci credința că sunt speciali, că guvernul le ascunde diverse, că omenirea e în pericol și le iei banii.
Nu dau link-uri, nu trebuie să explic de ce.
Scurte
Moonfall. Super producție apocaliptică. De văzut musai la IMAX, în februarie. O forță misterioasă schimbă traiectoria Lunii îndreptând-o spre o coliziune cu Pământul. Efecte speciale spectaculoase din ce vedem în trailer.
____________________________
Salariile la cei Big4: Deloitte, KPMG, EY și PwC. Dacă vrei să te angajezi.
_______________________________
Remote Choice. Sub sloganul „Descoperă unde poți să trăiești și să lucrezi la distanță”, platforma promite să ofere informații despre locurile cele mai potrivite de pe glob pentru nomazi. Conținutul gratuit este subțire și trebuie să pariezi 30$, plătiți o singură dată, pentru a avea acces înăuntru.
________________________________
Japonezii testează o locuință fără prize, în care toate aparatele sunt alimentate wireless cu electricitate, electricitate livrată prin câmp magnetic. Spectaculos, dar acel câmp magnetic chiar nu afectează organismele vii? Nu știu, întreb.
__________________________________________
Cocktail cu pepene. Te-ai cam săturat de gin tonic și cuba libre, și tu, și ficatul. Bagă blenderul în priză, umple-l pe jumătate cu bucăți de pepene, nu contează dacă e din cel roșu sau galben, dar musai fără sâmburi, adaugă busuioc, suc de lime și gheață. Nu greșești dacă arunci în blender și un vârf de cuțit de sare și unul de ardei iute măcinat. Apasă butonul 15 secunde și caută pahare potrivite.
Alte cocktail-uri fără alcool, aici.
______________________________________________
Becoming Led Zeppelin, primul documentar autorizat despre legendara trupă, a avut premiera la Festivalul de film de la Veneția, ocazie cu care a fost publicat și un trailer de 1 minut. Nu a fost anunțată data lansării pentru public.
_________________________________________________
Viteza 5G, la mine în cartier, cu un Galaxy Z Fold 3.
Și ca să te mai miri încă o dată cât de repede trece timpul, îți spun că luna aceasta se împlinesc 30 de ani de când Metallica a lansat Black Album, cuprinzând această piesă legendară:
Mulțumesc
👌